تا پایان سال تورم به 57 درصد می‌‏رسد

چنانچه طرح تحول اقتصادی در نقدی کردن یارانه‌‏ها خلاصه شود نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه تورم را به ۵۷‌درصد تا پایان سال افزایش می‌‏دهد. به گزارش ایلنا، عادل آذر، عضو شورای راهبردی و دبیر کنگره حزب توسعه و عدالت ایران در جریان یک نشست خبری با بیان این مطلب افزود: طرح تحول اقتصادی شمشیر دولبه‌‏ای است که نام زیبایی دارد، اما محتوای آن نقش کلیدی ایفا می‌‏کند.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی در ۲۵ سال گذشته ۸۰‌درصد اقتصاد در اختیار دولت و بنگاه‌‏های دولتی بوده و تنها ۲۰‌درصد سکان اقتصادی کشور در دست بخش خصوصی قرار داشته است. به گفته عادل آذر در سه سال گذشته نرخ بیکاری حول ۱۶‌درصد سیر کرده و این گفته دولت مبنی بر تک رقمی شدن نرخ بیکاری نادرست است؛ چراکه در بهترین حالت نرخ بیکاری کمتر از ۱۴‌درصد نیست.

وی به موضوع تزریق پول به بنگاه‌‏های زودبازده اشاره کرد و گفت: اقدام دولت در تزریق پول به بنگاه‌‏های زودبازده بی‌‏سابقه بوده و با توجه به آمارهای رسمی حدود ۳۰‌هزار‌میلیارد تومان از منابع بانک‌‏ها در اختیار این بنگاه‌‏ها واقع شده، در حالی که تولیدی ایجاد نشده است. عادل آذر این اقدام دولت را یک تهدید بزرگ برای اقتصاد توصیف کرد و گفت: از محل بودجه ۸۵ در حدود ۱۲۵۰‌میلیارد تومان و از محل بودجه ۸۶ در حدود ۱۴۵۰‌میلیارد تومان منابع به بنگاه‌‏ها تزریق شد که تزریق این حجم پول به انضمام تسهیلاتی که بانک‌‏ها اختصاص دادند، بی‌‏سابقه بوده است. دبیر کنگره حزب توسعه و عدالت هم چنین تصریح کرد: ناپایداری مدیریتی و تعویض پی درپی مدیران یک اقدام اشتباه است؛ چراکه در جهان متوسط عمر مدیران کلان اقتصادی بیش از ۸ سال است. وی درباره تاثیر دوچندان تحریم‌‏ها در شرایط بحران مالی اخیر آمریکا بر اقتصاد ایران و چگونگی مقابله با آثار سوء آن گفت: این یک سوال منطقی است و نمی‌‏توان تاثیر تحریم و بحران مالی آمریکا در ایران را انکار کرد، اما واقعیت این است که با برنامه‌‏ریزی می‌‏توان بر این مشکل غلبه کرد.

وی در توضیح بیشتر این موضوع خاطر نشان کرد: باید برنامه‌‏هایی تدوین شود تا جذابیت برای بازگشت سرمایه‌‏های ایرانیان به کشور وجود داشته باشد؛ چراکه در بدبینانه‌‏ترین حالت ۴۰۰‌میلیارد دلار از سرمایه‌‏های ایرانیان در خارج از مرزهای سرزمین ایران سرمایه‌‏گذاری شده است. عادل آذر ریسک اقتصادی را یک توهم توصیف کرد و گفت: در بدترین حالت بحران مالی دو سال به طول می‌‏انجامد ،اما معادله تحریم‌‏ها و آثار سوء آن ظرف ۶ ماه قابل بازگشت است. عادل آذر با اشاره به بحران مالی آمریکا گفت: GDP آمریکا با ۱۴‌هزار‌میلیارد دلار۵۰ برابر ایران و ۱۲ برابر ژاپن است که خود برای اقتصاد ایران فرصت و تهدیدهای بسیاری را ایجاد می‌‏کند و نیازمند مطالعه و برنامه‌‏ریزی است.

کمال دانشیار، رییس شورای مرکزی حزب توسعه و عدالت نیز در این باره گفت: ۸۰‌درصد مانع سرمایه‌‏گذاری در کشور به مشکلات داخلی باز می‌‏گردد و نقش موانع خارجی تنها ۲۰‌درصد است، بنابراین باید با برداشتن موانع سرمایه‌‏گذاری امنیت سرمایه‌‏گذاری را دو چندان کرد.دانشیار خاطر نشان کرد: قیمت نفت با توجه به پیشی گرفتن مصرف‌‏گرایی بر تولید و نیز کاهش روز افزون ارزش دلار که افزایش بسیاری یافت، پیش‌‏بینی می‌‏شد با ادامه این روال درآمدهای نفتی دولت را به ۱۰۰‌میلیارد دلار برساند، اما هم‌‏اکنون با توجه به کاهش ارزش نفت پیش‌‏بینی می‌شود درآمدهای نفتی به ۷۰‌میلیارد دلار کاهش می‌‏یابد.