نماینده سابق مجلس با اشاره به اجرای طرح تحول اقتصادی:
تا پایان سال تورم به ۵۷ درصد میرسد
چنانچه طرح تحول اقتصادی در نقدی کردن یارانهها خلاصه شود نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه تورم را به ۵۷درصد تا پایان سال افزایش میدهد. به گزارش ایلنا، عادل آذر، عضو شورای راهبردی و دبیر کنگره حزب توسعه و عدالت ایران در جریان یک نشست خبری با بیان این مطلب افزود: طرح تحول اقتصادی شمشیر دولبهای است که نام زیبایی دارد، اما محتوای آن نقش کلیدی ایفا میکند.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی در ۲۵ سال گذشته ۸۰درصد اقتصاد در اختیار دولت و بنگاههای دولتی بوده و تنها ۲۰درصد سکان اقتصادی کشور در دست بخش خصوصی قرار داشته است. به گفته عادل آذر در سه سال گذشته نرخ بیکاری حول ۱۶درصد سیر کرده و این گفته دولت مبنی بر تک رقمی شدن نرخ بیکاری نادرست است؛ چراکه در بهترین حالت نرخ بیکاری کمتر از ۱۴درصد نیست.
وی به موضوع تزریق پول به بنگاههای زودبازده اشاره کرد و گفت: اقدام دولت در تزریق پول به بنگاههای زودبازده بیسابقه بوده و با توجه به آمارهای رسمی حدود ۳۰هزارمیلیارد تومان از منابع بانکها در اختیار این بنگاهها واقع شده، در حالی که تولیدی ایجاد نشده است. عادل آذر این اقدام دولت را یک تهدید بزرگ برای اقتصاد توصیف کرد و گفت: از محل بودجه ۸۵ در حدود ۱۲۵۰میلیارد تومان و از محل بودجه ۸۶ در حدود ۱۴۵۰میلیارد تومان منابع به بنگاهها تزریق شد که تزریق این حجم پول به انضمام تسهیلاتی که بانکها اختصاص دادند، بیسابقه بوده است. دبیر کنگره حزب توسعه و عدالت هم چنین تصریح کرد: ناپایداری مدیریتی و تعویض پی درپی مدیران یک اقدام اشتباه است؛ چراکه در جهان متوسط عمر مدیران کلان اقتصادی بیش از ۸ سال است. وی درباره تاثیر دوچندان تحریمها در شرایط بحران مالی اخیر آمریکا بر اقتصاد ایران و چگونگی مقابله با آثار سوء آن گفت: این یک سوال منطقی است و نمیتوان تاثیر تحریم و بحران مالی آمریکا در ایران را انکار کرد، اما واقعیت این است که با برنامهریزی میتوان بر این مشکل غلبه کرد.
وی در توضیح بیشتر این موضوع خاطر نشان کرد: باید برنامههایی تدوین شود تا جذابیت برای بازگشت سرمایههای ایرانیان به کشور وجود داشته باشد؛ چراکه در بدبینانهترین حالت ۴۰۰میلیارد دلار از سرمایههای ایرانیان در خارج از مرزهای سرزمین ایران سرمایهگذاری شده است. عادل آذر ریسک اقتصادی را یک توهم توصیف کرد و گفت: در بدترین حالت بحران مالی دو سال به طول میانجامد ،اما معادله تحریمها و آثار سوء آن ظرف ۶ ماه قابل بازگشت است. عادل آذر با اشاره به بحران مالی آمریکا گفت: GDP آمریکا با ۱۴هزارمیلیارد دلار۵۰ برابر ایران و ۱۲ برابر ژاپن است که خود برای اقتصاد ایران فرصت و تهدیدهای بسیاری را ایجاد میکند و نیازمند مطالعه و برنامهریزی است.
کمال دانشیار، رییس شورای مرکزی حزب توسعه و عدالت نیز در این باره گفت: ۸۰درصد مانع سرمایهگذاری در کشور به مشکلات داخلی باز میگردد و نقش موانع خارجی تنها ۲۰درصد است، بنابراین باید با برداشتن موانع سرمایهگذاری امنیت سرمایهگذاری را دو چندان کرد.دانشیار خاطر نشان کرد: قیمت نفت با توجه به پیشی گرفتن مصرفگرایی بر تولید و نیز کاهش روز افزون ارزش دلار که افزایش بسیاری یافت، پیشبینی میشد با ادامه این روال درآمدهای نفتی دولت را به ۱۰۰میلیارد دلار برساند، اما هماکنون با توجه به کاهش ارزش نفت پیشبینی میشود درآمدهای نفتی به ۷۰میلیارد دلار کاهش مییابد.
ارسال نظر