رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی‌‌‌‌تاکید کرد: حدود ۱۶۸ هزار میلیارد تومان در جامعه پول و نقدینگی وجود دارد.

به گزارش مهر، غلامرضا مصباحی مقدم در مورد تغییر رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: اصولا تغییر مظاهری به خاطر مقاومتی بود که او در برابر تزریق نقدینگی به جامعه داشت و علی القاعده انتظار این است که با تغییر رییس بانک مرکزی خط‌مشی این بانک نیز تغییر کند. رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: احتمالا با آمدن بهمنی به بانک مرکزی، نقدینگی در جامعه افزایش خواهد یافت اما این کار با سیاست‌‌‌های نظام و برنامه چهارم سازگاری ندارد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ‌‌‌‌با تاکید بر اینکه بانک مرکزی نباید به خلق پول جدید مبادرت کند بیان داشت: بانک مرکزی بهتر است نقدینگی‌ای که در دست مردم وجود دارد جمع کند و به صورت تسهیلات به بنگاه‌ها پرداخت کند، خلق پول جدید تورم به دنبال دارد و این عاقلانه نیست که به تورم موجود باز هم دامن زده شود.

مصباحی مقدم در خصوص وضعیت اقتصاد ملی یادآور شد: اگر مبنا ارز باشد ظرفیت اقتصاد ملی تا بی‌نهایت می‌‌‌‌تواند باشد، اما اگر بخواهیم ارز را به ریال تبدیل کنیم در این صورت مشکلات تورمی‌‌‌‌ بروز خواهد کرد.

وی در خصوص میزان تورم در جامعه تاکید کرد: بانک مرکزی سناریوهای مختلفی را برای در نظر گرفتن ظرفیت اقتصاد ملی در نظر می‌‌‌‌گیرد که بر اساس یک سناریو سالانه ۲۰ درصد تزریق نقدینگی می‌‌‌‌تواند از راه تبدیل ارز به ریال تبدیل شود و بر اساس سناریویی دیگر این رقم تا ۲۴ درصد می‌‌‌‌تواند باشد و بیشتر از آن اقتصاد ملی کشش ندارد.

وی اضافه کرد: اگر پایه پولی را ۸۶ هزار میلیارد تومان سال ۸۳ در نظر بگیریم ظرفیت اقتصاد ملی ۲۰ یا ۲۴ درصد آن یعنی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌‌‌‌شود و اگر این رقم را نقدینگی موجود در نظر بگیریم با توجه به اینکه هم اکنون ۱۶۸ هزار میلیارد تومان در جامعه پول و نقدینگی وجود دارد باید ۲۰ یا ۲۴ درصد این رقم را در نظر بگیریم، هرچند که در شرایطی که این ۱۶۸ هزار میلیارد تومان خود به دنبال تورم ایجاد شده است، نمی‌‌‌‌توان آن را مبنای تعیین ظرفیت اقتصاد ملی دانست.