رهبرمعظم انقلاب در دیدار دانشجویان با اشاره به عملکرد صداوسیما:
انتصاب از سوی رهبری دلیلی بر عدمانتقاد نیست
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه در دیدار جمع زیادی از دانشجویان و برگزیدگان علمی دانشگاهها، مهمترین وظیفه نسل جوان به ویژه حرکت فعال دانشجویی را تلاش پرنشاط و همراه با عقلانیت برای تحقق پیشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب اسلامی خواندند و تاکید کردند:
بیان صادقانه و دور از محافظهکاری از خصوصیات دانشجویی است
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه در دیدار جمع زیادی از دانشجویان و برگزیدگان علمی دانشگاهها، مهمترین وظیفه نسل جوان به ویژه حرکت فعال دانشجویی را تلاش پرنشاط و همراه با عقلانیت برای تحقق پیشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب اسلامی خواندند و تاکید کردند: نسل جوان با همت و مسلمان باید با نگاهی سرشار از امید و با تلاش بیوقفه و برنامهریزی صحیح و اصولی در مسیر تولید اندیشه نو و رسیدن به جامعه اسلامی برخوردار از پیشرفت همزمان مادی و معنوی گام بردارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیتا... خامنهای نظام اسلامی را با وجود گذشت ۳۰سال از عمر آن نظام جوان و نیازمند کار و تلاش بیشتر در مبانی دانستند و افزودند: برهمین اساس شعار و هدف دهه چهارم انقلاب، پیشرفت و عدالت نامگذاری شده است تا همه تلاشها و برنامهریزیها در جهت رسیدن به این اهداف بزرگ باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین پیشرفت مورد نظر در نظام اسلامی خاطرنشان کردند: این پیشرفت، همهجانبه و دربرگیرنده پیشرفت مادی و معنوی است و باید ضمن تلاش برای برخورداری جامعه از سطح معیشت، اشتغال، رفاه و رشد علمی مناسب، جامعه از نظر برخورداری از عدالت، اخلاق والای اسلامی، معنویت، ایمان عمیق و انگیزه روزافزون نیز در سطح مطلوب باشد.
حضرت آیتا... خامنهای با تاکیدبر مراقبت از نیفتادن در بیراههها در مسیر پیشرفت، خاطرنشان کردند: یکی از این بیراههها، همان مسیر غلط قبل از انقلاب است که دنبالهروی از ظواهر غربیها به عنوان پیشرفت قلمداد میشد.
ایشان افزودند: یکی دیگر از نمونههای بیراهه در مسیر پیشرفت، تفکری است که هویت ایرانی اسلامی را نفی نمیکند، اما نسبت به پیشرفت کشور حالت ناامیدی و یاس دارد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ترویج این تفکر از جانب برخی افراد تاکید کردند: متاسفانه نام این تفکر، واقعبینی گذاشته میشود و معنای آن هم این است که یک ملت مسلمان همواره محکوم به دنبالهروی از غرب است.
حضرت آیتا... خامنهای خاطرنشان کردند: این تفکر غلط، خلاف تجربه طولانی مدت بشری است زیرا خداوند هیچگاه یک دسته از انسانها را به عنوان انسانهای صاحب پیشرفت نیافریده است.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان این که «این معنایش این است که یک ملت - حالا ملت ما به عنوان یک نمونه - محکوم به این هستند که همیشه دنبالهرو حرکت غرب و شاگرد دائمى آنها باشند و هیچ وقت از خودشان امید نداشته باشند که بتوانند در آن سطح قرار بگیرند، چه برسد که از آنها جلو بیفتند» خاطرنشان کردند: این، یک بیراهه بسیار خطرناک است که امروز متاسفانه از سوى استاد دانشگاه، از سوى متفکر سیاسى، از سوى بعضى از گویندگان مذهبى ترویج میشود.
حضرت آیتا... خامنهای افزودند: این تفکر غلط، خلاف تجربه طولانی مدت بشری است زیرا خداوند هیچگاه یک دسته از انسانها را به عنوان انسانهای صاحب پیشرفت نیافریده است.
ایشان با اشاره به پیشرفتهای علمی سالهای اخیر در کشور افزودند: این تفکر بیراهه، پیشرفته علمی کنونی را در زمان آغاز آن بیفایده و بدون نتیجه میدانست، اما جوان با همت و مسلمان ایرانی با تلاش و پشتکار علمی خود اکنون در برخی رشتهها به سطحی رسیده که از سطح جهانی نیز جلوتر است. بنابراین، این تفکر یکى از آن تفکرات بیراهه است. مطلقا نگاه نومیدانه نباید داشت. نگاه دین، نگاه اسلام، نگاه قرآنى به انسان این است که: انسان باید تلاش کند؛ تلاش با نظم، با برنامهریزى و بىوقفه، تا بتواند به نتیجه برسد.
حضرت آیتا... خامنهای تاکید کردند: برای رسیدن به پیشرفت واقعی باید با نگاه امیدوارانه و تلاش بیوقفه و همراه با برنامهریزی حرکت کرد.
ایشان مهمترین وظیفه نسل جوان انقلاب را حرکت پرنشاط و همراه با تفکر برای رسیدن به یک جامعه اسلامی الگو و برخوردار از پیشرفت مادی و معنوی برشمردند و افزودند: در این مسیر وظیفه دانشجویان دارای رسالت یا همان جنبش دانشجویی سنگین است، اما وظیفه مسوولان و انواع نخبگان جامعه سنگینتر است.
رهبر انقلاب اسلامی، تدبر و استفاده از اندیشه را برای رسیدن به جامعه اسلامی و پیشرفت واقعی بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کردند: یکی از کارهای لازم تشکیل جلسات فکری وسیع با حضور مجموعههای دانشجویی و حوزوی و بحث و تفکر درخصوص مسائل مختلف است تا از طریق این جلسات، اندیشههای نو وارد میدان شود.
حضرت آیتا... خامنهای تاکید کردند: اندیشه و فکر نو باید همراه با جهتگیری صحیح باشد و لازمه جهتگیری درست نیز انحراف پیدا نکردن از اصول است.
ایشان اصول را شاخصهای نشان دهنده مسیر صحیح پیشرفت برشمردند و افزودند: حرکت در چارچوب اصول مانع از افتادن در بیراهه میشود.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: ما اصولى داریم که نباید به نام فکرپردازى و اندیشهپردازى از این اصول تخطى شود. اصول، شاخصهاى راه صحیح و صراط مستقیم است. خطاست اگر اصول را به دیوارههایى تشبیه بکنیم که انسان از وسط این دیوارهها باید حرکت کند؛ نه، اصول شاخصند. یک راه مستقیمى وجود دارد، یک صراط مستقیمى هست که این، انسان را به هدف میرساند. این صراط مستقیم را باید شناخت، باید کشف کرد. هیچ کس در محدوده صراط مستقیم زندانى نشده. اجبار به پیمودن صراط مستقیم در هیچ کس نیست. این اصول کسى را اجبار نمیکند، الزام نمیکند، محدود نمیکند، بلکه این اصول انسان را هدایت میکند و به او میگوید که اگر چنانچه طبق این اصول حرکت کردى، به آن نتیجه مطلوب خواهى رسید؛ اگر از این اصول تخطى کردى، به هدف نخواهى رسید. آخر، اشکال بیراهه همین است. بیراهه، دو اشکال دارد: یک اشکال این است که انسان به سرمنزل مقصود نمیرسد؛ اشکال دیگر این است که وقت انسان تلف میشود؛ فرصتها از دست میرود.
حضرت آیتا... خامنهای افزودند: کسانى که در طول این صد سال، صد و پنجاه سال اخیر در کشور ما داعیه اصلاح و پیشرفت و ترقى سر دادند و ما را حقا و انصافا به بیراهه کشاندند، این گناه بزرگ را انجام دادند؛ هم ما در طول این صد و پنجاه سال به مقصد نرسیدیم و عقب ماندیم، هم وقتمان تلف شد. چند نسل پىدرپى باید بیایند، ضایع شوند، در این تیه سرگردانى بروند و به نتیجه نرسند، تا یک وقت یک نسل متوجه بشود که اشتباه کردهاند؛ راه را برگردد، شروع کند از نو حرکت کردن. گناه آن کسانى که جوامع بشرى را به بیراهه میکشانند، این است که وقت آنها و عمر آنها و فرصتهاى آنها را ضایع میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان صریح و به دور از محافظه کاری را از خصوصیات دانشجویی برشمردند و تاکید کردند: در کنار صراحت در بیان باید صداقت در نیت و سرعت در پذیرش خطا هم وجود داشته باشد. فرق شماى جوان و دانشجو و صادق و پاکیزهدل، با یک آدم سیاسىکار باید در همین باشد؛ حرفتان را صریح بزنید؛ آنچه را میزنید، از دل بزنید؛ و اگر چنانچه معلوم شد که اشتباه است، سریع پس بگیرید؛ راحت. این، به نظر من یکى از بهترین شاخصههاى دانشجویى است.
حضرت آیتا... خامنهای با اشاره به سخنان یکی از دانشجویان در خصوص چگونگی دستیابی به اندیشههای امام خمینی(ره) خاطرنشان کردند: باید با مطالعه مجموعه سخنان و دیدگاههای امام(ره)، از آنها تفکر امام خمینی(ره) را استنباط کرد.
ایشان افزودند: البته در سخنان و دیدگاههای امام، کلام عام، خاص، مطلق و مقید وجود دارد که باید با تشکیل گروههای کاری، همه این سخنان با یکدیگر تطبیق شوند و از مجموعه آنها، تفکرات امام راحل را بهدست آورد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان برخی از دانشجویان درباره سازمان صدا و سیما خاطرنشان کردند: اینکه بعضى میگویند اگر چنانچه صدا و سیما را نقد کنیم، بر خلاف رهبرى مطلبى گفتهایم؛ چرا؟ چون رهبرى رییس صدا و سیما را معین میکند! اگر واقعا ملاک این باشد، که آدم باید به هیچکس اعتراض نکند؛ چون رییس قوهقضائیه را هم رهبرى انتخاب میکند، رییسجمهور هم بعد از انتخابات، تنفیذ رهبرى دارد؛ میگوید نصب کردم. پس باید به هیچکس اعتراض نکرد. تعیین رییس این سازمان از جانب رهبری، دلیلی برای انتقاد نکردن از صدا و سیما نیست زیرا اداره رسانه ملی به عهده رییس سازمان صدا و سیما است. رهبرى هم در موارد زیادى اعتراضهایى دارد. همین اعتراضهایى که شما دارید، بعضىهایش یا خیلىهایش، اعتراضهاى ما هم هست.
حضرت آیتا... خامنهای خاطرنشان کردند: من از منابع مختلف، گزارشهای زیادی درباره صدا و سیما دریافت میکنم و اشکالات و اعتراضهای خود را هم بیان کردهام و در مقابل نیز مسوولان صداوسیما ضرورتها و پاسخهایی دارند که برخی از آنها درست و برخی هم نادرست است.
ارسال نظر