سخنگوی وزارت امور خارجه:
قطعنامه چهارم علیه ایران «نمایشی» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به چهارمین قطعنامه شورای امنیت علیه برنامه هستهای تهران، این قطعنامه را نمایشی برای اعلام وجود انسجام در گروه ۱+۵ خواند. این گروه شامل پنج عضو شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه) به علاوه آلمان است که درباره موضوع هستهای ایران با مقامهای جمهوری اسلامی مذاکره میکنند. حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران اظهار کرد: مذاکره بین خاویر سولانا رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و نماینده تامالاختیار گروه ۱+۵ و سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی و دبیر این شورا در فضای سازندهای پیش میرفت و ادامه یافت و سوالاتی برای رفع ابهام مطرح کرده و در مقام دریافت پاسخ شفاف از گروه ۱+۵ بودیم.
وی افزود: هم اکنون باید آنها بگویند برای اعتمادسازی نزد ملت ایران چه میکنند. ما آمادگی داریم در چارچوب پادمانی همکاریهایمان را ادامه دهیم و هم اکنون این بر عهده ۱+۵ است که نزد ملت ما اعتمادسازی کند و پاسخگویی منطقیاش را داشته باشد.
قشقاوی با اشاره به حل شش موضوع باقیمانده تحت قالب مدالیته و تاکید بر عدم ارائه سند اصلی و متقن در مورد مطالعات ادعایی خاطر نشان کرد: مطالعات اتهامی و ادعایی هیچ پایه و اساس مستندی ندارد؛ بهرغم این مساله ما در ۲۰۰ صفحه به برخی از آنها پاسخ دادیم و این بر عهده طرف مقابل است که باید بگوید آیا این ادعاها مستند است یا خیر.
وی اضافه کرد: در همکاریهای ما هیچ سند اصلی(اورجینالی) ارائه نشد و باید آنها به تکلیف خود عمل کنند. همکاریهای ما در چارچوب پادمانی انجام شده و ادامه مییابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره چرایی صدور قطعنامه جدید علیه ایران برخلاف حمایتهای ایران از روسیه در بحران قفقاز اظهار کرد: یک مغالطه آشکاری در این خصوص صورت میگیرد؛ این دو موضوع ارتباط خاصی به یکدیگر ندارند. همان طور که بارها اعلام کردیم، قفقاز منطقهای حساس است و باید صلح و امنیت در آن به وجود آید؛ چرا که امنیت آن روی همسایگان و کشورهای منطقه تاثیر میگذارد.
وی خاطرنشان کرد: تدابیر و همکاریهای ما منطقهای است و ما در این زمینه با طرفهای درگیر ارتباط داشتیم که سفر متکی به مسکو، آلمان، باکو و تفلیس در این چارچوب بوده است.
قشقاوی با عجیب توصیف کردن ربط دادن موضوع صدور قطعنامه و بحران قفقاز به یکدیگر گفت: این مساله از کجا کشف شده که یک شرطبندی بر روی موضوع هستهای و یک قدرت صورت گرفته است؟ سیاست ما در قبال قفقاز روشن است و همان برقراری صلح و ثبات است که موفق نیز بوده است.
وی تاکید کرد: قطعنامه صادره علیه ایران نیز بیشتر یک بیانیه سیاسی و نمایشی است و غربیها خواستهاند اعلام شود که انسجامی وجود دارد و این مساله قبل از بحران قفقاز نیز بوده است؛ از این رو، هیچ ارتباط منطقی بین آنها وجود ندارد. ما سیاست منطقه قفقازمان را ادامه میدهیم و قطعنامه نیز غیرقابل توجیه و مردود است؛ چرا که فعالیتهای ایران تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی نیست که شورای امنیت در این خصوص تصمیم میگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه فعالیتهای ایران در چارچوب قواعد بینالمللی است، گفت: این فعالیتها برای دستیابی به حق ایران است و این گونه فعالیتها از طرف شورا تاثیری در استیفای حقوق ملت ایران و اجماع ملی و همه جانبه در خصوص بحث هستهای ندارد.
وی تاکید کرد: ما مصمم به پیگیری حقوق حقه خود هستیم و در این خصوص تلاش میکنیم و در مورد قفقاز نیز که در همسایگی ما است، باید تلاش شود قدرتهای فرامنطقهای را در راستای مطامعشان به آشوب نکشند.
قشقاوی تصریح کرد: در کجای موضعگیری مقامها و حتی دیپلماسی و رفت و آمدها چنین استنباط شده که در این مورد امتیازی به کسی داده شده است؛ مگر منافع ملی چیزی است که بتوان روی آن شرطبندی کرد؟ براساس مواضع انقلاب و قانون اساسی ما مواضع منطقی و مستقل خودمان را داریم و آن را ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه سیاست را امری نسبی توصیف کرد و مطلق انگاری در توجیه و تحلیلها را منطقی ندانست و گفت: باید نسبی اندیش بود و ما مواضع خودمان را در این مورد داریم.
قشقاوی درباره دلایل عدم حضور آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی در نشست شورای حکام نیز خاطر نشان کرد: این
پنجاه و دومین اجلاس مجمع عمومی آژانس است و طبیعی است که کشورها در سطوح مختلف حضور خود در این اجلاس را تعریف کنند؛ هماکنون معاون آقای آقازاده و علیاصغر سلطانیه سفیر ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اجلاس هستند و این یک امر عادی است که کشورها تعیین کنند در چه سطحی شرکت میکنند و از این رو هیچ مساله خاصی در این زمینه نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعاهای تازه سفیر آمریکا در مورد دخالت ایران در امور عراق نیز گفت: در بحث توافقنامه امنیتی عراق با آمریکا افکار عمومی، شخصیتهای سیاسی و مراجع تقلید نظرشان معیار است؛ تاکنون نشان داده شده است که فعالان و شخصیتهای عراقی از سر آزادگی و استقلالطلبی با این مساله مشکلات جدی دارند و نگران حذف شدن استقلالشان میباشند که این مساله بهانهای برای توجیه حضور نیروهای اشغالگر در این کشور باشد.
وی تاکید کرد: ما طرفدار اعمال حاکمیت و نظر عراقیها و استقلالشان هستیم؛ باقی حرفها فرافکنی است و بحثهایی نظیر دخالت، کارهای غیرمنطقی و ادعاهای بیپایه و اساس است.
قشقاوی یادآور شد: عملکرد آمریکا در طول زمان در جاهای مختلف طبیعی است که مورد تردید جدی قرار گیرد.
قشقاوی در پاسخ به اینکه آیا صحت دارد که سفارت ایران در مالزی از شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل خواسته است تا در یک مراسم سخنرانی نکند، گفت: هیچ تغییری در وضعیت این خانم ایجاد نشده است و هیچ گزارشی در این باره نداریم که سفارتمان اقدام خاصی کرده باشد.
ارسال نظر