دنیای‌اقتصاد- اعتراض و تحصن ورودی‌های آزمون ۸۷ مقابل مجلس بالاخره نتیجه داد و باعث شد تا نمایندگان با تصویب دو فوریت طرحی، ‌امکان افزایش ده درصدی ظرفیت دانشگاه‌ها را در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید فراهم کنند. نمایندگان مجلس روز گذشته در حین بررسی و اصلاح و تصویب کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس، دو فوریت طرح افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های ممتاز مادر و درجه یک را با ۲۱۴رای از تصویب گذراند.پس از آنکه تعدادی از دانش‌آموزانی که با رتبه‌های دو یا سه رقمی به دلیل قانون بومی‌گزینی از حضور در دانشگاه‌های معتبر تهران باز ماندند و به همین دلیل در مقابل مجلس طی چند جلسه متوالی تحصن کردند، کمیسیون آموزش و تحقیقات این مساله را در دست بررسی قرار داد و بر همین اساس نیز طرح دو فوریتی مذکور را روز گذشته به مجلس ارائه کرد.طراح این طرح و نیز نمایندگان موافق بر این عقیده بودند که قید «دو فوریت» به این منظور است که دانشجویان بتوانند قبل از انتخاب واحد در دانشگاه‌ها در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود مورد پذیرش قرار بگیرند و بخشی از جمعیت نخبه جوان کشور از نگرانی و سرخوردگی نجات پیدا کنند. اما مخالفان بر این باور بودند که این طرح تنها پاک کردن صورت مساله است و بهتر است که برای حل دائمی این مساله یک راهکار اساسی در نظر گرفته شود.

مخالفان علاوه بر این معتقد بودند که هیچ‌گونه نابسامانی در برگزاری آزمون امسال ایجاد نشده است و به گفته پورعباس تنها ۴ نفر از رتبه‌های برتر آن هم نه به دلیل این قانون بلکه در انتخاب رشته و محل تحصیل خود اشتباه کرده‌اند که سازمان سنجش این مشکل را نیز برطرف کرده است.با این حال دو فوریت طرح یاد شده از تصویب نمایندگان گذشت تا دانشگاه‌های معتبر بتوانند با افزایش ظرفیت خود بخشی از مشکل ناشی از قانون «بومی گزینی، مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی» را که به دلیل عدم اطلاع‌رسانی به موقع مشکل‌ساز شده است مرتفع کنند. بر همین اساس نیز، علی عباسپور فرد به عنوان یکی از طراحان این طرح دو فوریتی گفت: رییس مجلس بعد از بحث‌هایی که در مورد کنکور سال ۸۷ به وجود آمد به بنده ماموریت دادند تا مساله را بررسی کنیم یک جلسه غیرعلنی هم تشکیل شد که گزارشی را دادیم. رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به قبولی‌های متفاوت از سال‌های گذشته گفت: بسیاری از افرادی که در کنکور قبول شده‌اند، در رشته‌هایی پذیرفته شده‌اند که مورد نظرشان نبوده است.

عباسپور همچنین ابراز کرد: بسیاری از قبول شدگان از رشته‌های خود راضی نیستند، لذا به نظرم رسید که دانشگاه‌های برتر و ممتاز ظرفیتشان افزایش یابد. وی در ادامه گفت: این طرح دو فوریتی است و با افزایش ظرفیت می‌توانیم تعداد بیشتری دانشجو در رشته‌های مورد علاقه‌شان داشته باشیم.

وی گفت: دانشگاه سراسری روزانه با این که فضایش اضافه شده و اعتباراتش زیاد شده، اما تعداد افرادی که می‌گیرند بسیار کم است، مثلا حقوق دانشگاه تهران ۷۰ نفر می‌گیرند و بعد از افزایش ظرفیت شده ۷۷ نفر که این بسیار کم است، در حالی که دانشگاه پیام نور ظرفیتش ۳ برابر شده است. نخبگان ما می‌خواهند در دانشگاه سراسری و روزانه تحصیل کنند.

وی اضافه کرد: اگر این ۱۰‌درصد را در دانشگاه‌های ممتاز و روزانه اضافه کنیم، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شدو ما به عنوان کمیسیون آموزش و تحقیقات بررسی‌ها را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که با رای آوردن این طرح آرامش به میان دانش‌آموزان می‌آید. همچنین کوچک‌زاده به عنوان مخالف طرح دو فوریتی اظهار کرد: دلایل شما برای آنکه اثبات کند دانش‌آموزان با نابسامانی در انتخاب رشته مواجه بوده‌اند چیست؟

وی همچنین گفت: یک سوال را جواب دهید که این افرادی که می‌خواهید به دانشگاه‌ها اضافه کنید، از کجا می‌خواهید اضافه کنید؟

شهریاری اما به عنوان موافق اول طرح گفت: به دلیل آنکه یکی از دلایل دو فوریتی ضیق وقت است این طرح هم به دلیل آنکه ۲ الی ۳ روز بیشتر فرصت ندارد، مطرح شده است.

وی ادامه داد: طرحی که امسال تصویب و اجرا شد، کمیسیون و سازمان سنجش موافق آن نبودند و متاسفانه این در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. غضنفر آبادی هم به عنوان مخالف دوم این طرح گفت: ما چگونه می‌توانیم دانش‌آموزان نخبه را برای طرح دو فوریتی بهانه قرار دهیم؟ ما ضمن ارادت به نخبگان و علاقه‌مندی به حل مشکلات‌شان باید بگوییم که این راه حل مشکل آنها نیست. وی اضافه کرد: این طرح دو فوریتی تنها پاک کردن صورت مساله است و چرا ما مساله را اساسی حل نکنیم.

همچنین ستار هدایت خواه به عنوان موافق دوم این طرح گفت: در کنکور امسال نوعی تبعیض ناروا شده و ما به عنوان نماینده موظف هستیم در مقابل این تبعیض ناروا اقدام کنیم و هر چه سریع‌تر با توجه به شروع سال تحصیلی مشکل را حل کنیم.

وی گفت: درباره بحث ابهامی‌که در خصوص افرادی که مشمول این طرح می‌شود و مخالفان به آن اشاره کردند باید گفت هیچ ابهامی‌ نیست، زیرا رتبه‌های علمی‌و فرم‌های انتخاب رشته وجود دارد که با افزایش ظرفیت ۲۰‌درصد مشکل حل می‌شود، ضمن آنکه ۱۰‌درصد فشاری به دانشگاه‌ها وارد نمی‌کند. مجلس اما به دوفوریت طرح مذکور رای داد تا مجلس در جلسه بعدی خود در مورد جزئیات آن به بحث بنشیند.