تاکید بر گفت‌وگوی عادلانه با آمریکا

سخنگوی دولت تاکید احمدی‌نژاد بر تمایل جمهوری اسلامی‌ایران برای گفت‌و‌گو در شرایط عادلانه و برابر را از نقاط قوت حضور وی در نیویورک دانست. الهام که در مسیر پرواز نیویورک به تهران با خبرنگاران ایرنا و ایسنا گفت‌و‌گو می‌کرد با اشاره به دستاوردهای سفر رییس‌جمهور تصریح کرد: احمدی‌نژاد در طول این سفر و در جاهای مختلف بارها تاکید کرد که ایران اهل منطق و گفت‌و‌گو است و تنها گفت‌و‌گو در شرایط عادلانه است که می‌تواند راهگشای تمام مسایل جهان باشد.

به گفته سخنگوی دولت، احمدی‌نژاد دوران بمب اتم را تمام شده دانست و گفت که اگر بمب اتم راه حل مشکلات بود، امروز نباید شاهد شکست آمریکا در عراق و افغانستان و شکست رژیم صهیونیستی در مقابل لبنان بودیم. وی ادامه داد: وقتی با شهروندان آمریکایی درباره اینکه کدام قشر در این کشور جزو سرمایه‌دار‌ترین و پرنفوذ‌ترین‌ها هستند، پاسخ می‌دادند که ۹۰ درصد نیویورک متعلق به صهیونیست‌ها است، ضمن اینکه سه بخش رسانه، دستگاه قضایی و اقتصاد به عنوان مهمترین ابزار قدرت و نفوذ در انحصار کامل صهیونیست‌ها قرار دارد.

الهام با بیان اینکه در آمریکا آزادی‌های فکری و سیاسی هم کنترل شده است، افزود: فعالیت‌های سیاسی آمریکا به صورت فعالیت حزبی و سازمانی شکل می‌گیرد و در حقیقت این میزان توانایی اقتصادی احزاب و سازمان‌ها است که تعیین‌کننده قدرت و سهم سیاسی آنان است.

سخنگوی دولت در مورد تبلیغات فکری رسانه‌ها هم گفت: طبیعی است در کشوری که رسانه‌ها تحت کنترل افراد و افکار خاص هستند، انتشار اطلاعات به صورت کنترل شده انجام می‌شود تا افکار عمومی‌را در جهت خاص و مورد نظر خود هدایت کنند.

وی در ادامه به تبلیغات منفی رسانه‌ای در آمریکا اشاره کرد و افزود: به شدت محسوس بود که در آمریکا تبلیغات منفی رسانه‌های اسرائیلی این کشور بر افکار برخی افراد و به ویژه کسانی که اطلاع دقیقی از جهان اطراف خود ندارند،‌ تاثیرگذار است و این تایید می‌کند که تا زمانی که رسانه در انحصار باشد، آزادی معنا نخواهد داشت.

سخنگوی دولت یکی دیگر از نکات قابل توجه در سخنان رییس جمهور را پاسخ کاملا منطقی ایشان به سوالات مربوط به هولوکاست دانست و گفت: سخنان آقای احمدی‌نژاد درباره هولوکاست که بحث درباره آن را به «میوه ممنوعه» تبدیل کرده‌اند تا کسی جرات بحث و تحقیق درباره آن را نداشته باشند،‌ بسیار منطقی بود، به‌طوری که بعد از پاسخ‌هایی که احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ها یا در جاهای مختلف می‌داد، دیگر کسی حرفی برای گفتن نداشت.

احمدی‌نژاد بارها در سخنان و مصاحبه‌های خود اعلام کرده به فرض اینکه چنین حادثه‌ای رخ داده باشد، باید دید کجا و به دست چه کسانی اتفاق افتاده است. گناه مردم بی‌گناه فلسطین در این میان چیست که باید تاوان بدهند و از خانه و کاشانه خود آواره شوند و زنان و کودکان آن هر روز در حملات صهیونیست‌ها کشته شوند.

تقویت دیپلماسی عمومی‌

الهام سپس درباره اهداف عمده سفر رییس جمهور به نیویورک گفت: هدف غالب این سفر بحث دیپلماسی عمومی ‌بود. احمدی‌نژاد در این سفر حرکت گسترده‌ای برای برقراری ارتباط با افکار عمومی ‌آمریکا انجام داد.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌های بیگانه و مخالف با جمهوری اسلامی‌ایران همواره تلاش دارند چهره‌ای جنگ‌طلب و تهدیدآمیز از ایران به جهانیان نشان دهند، گفت: احمدی‌نژاد سعی کرد با دیدار مستقیم با مردم به ویژه دانشجویان آمریکایی‌ها و ایرانیان مقیم آنجا و نیز از طریق مصاحبه با پر رونق‌ترین رسانه‌های آمریکایی به گفت‌وگوی مستقیم با مردم آمریکا بپردازد و حرف‌ها و مواضع شفاف جمهوری اسلامی‌را به آنان منتقل کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه احمدی‌نژاد در مصاحبه‌های خود با رسانه‌های آمریکایی نکات بسیار حساسی را مورد اشاره قرار داد، گفت: احمدی‌نژاد با دست گذاشتن روی جنگ عراق،‌ افغانستان، دخالت آمریکا در تحولات اخیر قفقاز و حمایت آن از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، به مردم آمریکا اعلام کرد کسی که به دنبال جنگ و جنگ‌طلبی است ایران نیست و این آمریکا است که عامل جنگ و ناامنی و ترور به ویژه در منطقه خاورمیانه شده است. الهام در ادامه نوع نگرش رییس جمهوری ایران به موضوع انتخابات آمریکا را بسیار منطقی و عالمانه دانست و گفت: تقریبا در تمام مصاحبه‌هایی که در نیویورک با احمدی‌نژاد انجام شد، خبرنگاران به قصد اینکه بتوانند نکته‌ای درباره جانبداری احمدی‌نژاد از یکی از نامزدها به‌دست بیاورند، نظر ایشان را درباره انتخابات پیش روی آمریکا جویا شدند و احمدی‌نژاد با تسلط و آگاهی کامل، موضوع انتخابات را اقدامی‌ داخلی و مربوط به مردم آمریکا دانست.

الهام گفت: احمدی‌نژاد هرگاه مقابل این سوال قرار می‌گرفت اینگونه پاسخ می‌داد که برای ایران هیچ فرقی نمی‌کند که چه کسی

رییس‌جمهوری آینده آمریکا شود. انتخابات حق مردم آمریکا است و آنها هستند که باید رییس جمهوری خود را انتخاب کنند.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: رییس جمهوری ایران در عین حال در پاسخ به این سوالات همیشه دو نکته مهم را یادآوری می‌کرد. اول اینکه رییس جمهوری آینده آمریکا باید مداخله‌جویی‌های دولت این کشور را متوقف کند و توجه خود را به کمک و رسیدگی به وضع مردم آن متمرکز کند. دوم اینکه حاکم بعدی دولت آمریکا باید رفتارش را در قبال ایران اصلاح کند.