بی‌توجهی به سند چشم‌انداز مشکل‌ساز است

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار امیدواری کرد که دولت تا پایان سال جاری برنامه پنج‌ساله پنجم را تقدیم مجلس کند. به گزارش ایسنا، «محمدرضا باهنر» که در مراسم افطاری جامعه اسلامی مهندسین سخن می‌گفت، با بیان این که «همه تلاش ما این است که بتوانیم اکثریت نزدیک به اتفاقی را از مجموعه اصول‌گرایان جمع کنیم و برای انتخابات آتی به یک تصمیم واحد برسیم»، اظهار کرد: این انتخابات هم ویژگی‌های انتخابات گذشته را دارد و هم ویژگی‌هایی دارد که خاص خود آن است. نماینده تهران در مجلس هم‌چنین گفت: مهم‌ترین مساله‌ای که در این دهه با آن روبه‌رو هستیم این است که مردم باز به استمرار حاکمیت گفتمان اصول‌گرایی میل کنند. این مهمترین وظیفه ماست که خدای ناکرده اصل نظام جمهوری اسلامی دوباره با چالش‌هایی از سوی کسانی که دنبال ساختارشکنی، استحاله بخش‌هایی از نظام و انتخابی و انتصابی‌کردن نهادها بودند، مواجه نشود؛ این عده تصور می‌کردند جمهوریت با اسلامیت جای هم را تنگ می‌کنند و هر جا اسلامیت پررنگ شود، جا برای جمهوریت کم می‌شود. باهنر در ادامه سخنانش درباره تورم موجود در کشور گفت: تورم مقوله‌ای نیست که بتوان از آن غفلت کرد. فرماندهان ما مردم هستند و همه اختیارات در دست آنها است، ما باید برای ولی‌نعمت‌هایمان پاسخ قانع‌کننده‌ای داشته باشیم. در مورد تورم ما خودمان هم فکر می‌کنیم این حرف‌هایمان قانع‌کننده نیست. یک سری مسائل تورم مسائلی است که در اختیار ما و امثال ما نیست که ما باید آن را حل کنیم؛ اما بخشی از آن نیز به برنامه‌ریزی‌های ما و سیاست‌های راهبردی‌مان برمی‌گردد.

این عضو هیات رییسه مجلس در ادامه با بیان این که ما بعد از ۳۰ سال به این نتیجه رسیده‌ایم که باید چشم‌انداز بیست ساله داشته باشیم و بعد از ۱۰سال از پیروزی انقلاب به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که حتما باید برنامه‌های پنج ساله توسعه داشته باشیم، گفت: این‌ها همه به ما حکم می‌کند اقتصاد مملکت به یک سری سیاست‌های راهبردی و تئوری اقتصادی جامع نیاز دارد.

باهنر اضافه کرد: نرخ اشتغال ما نباید متزلزل باشد و رشد اقتصادی ما باید با درآمدهایمان هماهنگ باشد. رشد اقتصادی خوبی داشته‌ایم، اما فکر می‌کنیم درآمدهای ۸۰ و ۱۰۰میلیارد دلاری ما می‌توانست رشد بهتری را نصیب مردم کند. در هر صورت باید به این باور برسیم و دولت نیز باید به این باور برسد که برای اداره مملکت به سیاست‌های راهبردی درازمدت نیاز داریم، چشم‌انداز سیاست‌های پنج ساله نیز این را به ما دیکته می‌کند که باید از آن تبعیت کنیم. اگر هم می‌خواهیم آن را لغو کنیم باید استدلال داشته باشیم؛ اما اگر بی‌توجه به آن رفتار کنیم با مشکل روبه‌رو می‌شویم.