برکناری مظاهری به روایت رییس دولت
احمدینژاد: میخواهیم تیم اقتصادی هماهنگتر شود
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد در نخستین واکنش خود به برکناری طهماسب مظاهری در پاسخ به پرسش رسانهها، تغییر مدیران را امری عادی دانسته و گفته است: چون میخواهیم طرح تحول را اجرا کنیم، باید تیم اقتصادی هماهنگتر شود. در مقابل، علی لاریجانی رییس مجلس بدون اشاره به ماجرای اخیر گفته است دلیلی ندارد مدیران به سرعت عوض شوند. لاریجانی با انتقاد از حذف مدیران:
دلیلی ندارد مدیران به سرعت عوض شوند
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکیدبر وجود نیروهای نخبه و مدیران قابلو با ظرفیت در کشور تاکید کرد دلیلی ندارد که مدیران به سرعت عوض شوند چرا که این مساله عدم ثبات بهوجود میآورد.
علی لاریجانی که در مراسم ضیافت افطار جامعه اسلامی مهندسین حاضر شده بود، با اشاره به اینکه یکی از بخشهای درگیرکننده ذهن همه جریانهای سیاسی مسائل اقتصادی مردم است، تصریح کرد: در همین زمان رهبر معظم انقلاب با مشورت مجمع تشخیص مصلحت سند چشماندازی را تعریف کردند و بر اساس آن سیاستهای کلی اندیشیده شد که فکر میکنم باید برای رسیدن به آن نفسی تازه کنیم برای جهش به سمت چشمانداز یعنی توقف از ارزیابی از وضع موجود.
وی با تاکیدبر اینکه باید ببینیم چگونه میتوانیم به سند چشمانداز برسیم، تصریح کرد: اگر ببینیم افراد مدیر قابلی هستند که اگر سکانداری کشور را بکنند از وضع موجود بیرون میرویم وظیفه ملی همه ماست که بگویید شما بیایید. اگر ما احتیاج به نفس تازه کردن داریم برای جهش به سمت سند چشمانداز است که یک مجاهدت جدی است و اگر زمانی این مجاهدت از این جنس بود که در مقابل بیگانگان بایستیم. امروز مجاهدتی نیاز داریم که درک درست از چشمانداز داشته باشیم و بتوانیم گامهای صحیحی را برای رسیدن به آن برداریم که کار سادهای نیست.
نماینده قم با تاکیدبراینکه رسیدن به چشمانداز ملزوماتی دارد و با حلوا حلوا گفتن دهان انسان شیرین نمیشود، اظهار کرد: یکی از ملزومات این است که همه قبول کنیم رسیدن به این جایگاه احتیاج به یک برنامه عقلانی، دقیق و مدون دارد و با کارهای لحظهای و سرعت زیاد به این مساله واصل نمیشویم باید از همه نیروهای خبره استفاده کنیم.
عقل میگوید نیروها را خانهنشین نکنید
لاریجانی ضمن تاکید مجدد بر لزوم علمی و دقیق بودن برنامه برای رسیدن به سند چشمانداز گفت: باید این برنامه آنقدر استواری داشته باشد که در تغییرات دموکراتیک کشور ما تغییر نپذیرد و یک چارچوب اصیل به ما بدهد تا در تغییرات زمانه دستکاری نشود.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که از تمام نیروهای خبره و کارآزموده استفاده شود و اگر گروهی فکر میکنند به تنهایی میتوانند این راه را طی کنند دچارسوء تفاهم هستند و اگرجریانی فکرمی کند که بقیه را حذف کند دچار سوء تفاهم است که این مساله مشکلاتی را بهوجود خواهد آورد.
لاریجانی ادامه داد: اولین مشکل این است که تمام نیروهایی که میتوانستند کمک کنند خانهنشین میشوند یا منتقد. چرا عجله دارید، عقل میگوید نیروها را خانهنشین نکنید و بر مبانی اصیل وحدت همه را سر یک سفره بیاورید چرا که تجربه نشان میدهد کارهای بزرگ به تنهایی از عهده جریانهای سیاسی بر نمیآید و اگر در میان اصولگرایان هم یک گروهی فکر کنند به تنهایی میتوانند کار را پیش ببرند، سوء تفاهم مضاعف است.
رییس مجلس هشتم با تاکیدبر اینکه نکته دوم این است که بپذیریم سند چشمانداز باید میثاقی باشد که ازهمه نیروهای دلسوز نظام که این چارچوب را قبول دارند برای رسیدن به آن استفاده کنیم، ادامه داد: نباید به دنبال این باشیم که هر کس را به بهانهای از سر راه برداریم باید تلاش کنیم دیگران را با خود همراه کنیم.
دفاع مجدد لاریجانی از تحزب
وی با تاکیدبر اینکه جریانهای مختلف سیاسی در کشور باید از ظرفیت سازمان یافته برخوردار باشند، خاطر نشان کرد: در کشوری که دموکراسی جدی است لازمهاش دارا بودن تشکیلات است. برخی با این فکر مخالفند و میگویند با تئوری ولایت فقیه سازگار نیست که به نظر من اشتباه است، ولایت فقیه عامل هدایت کشور است که کوشش میکند کارها سازمان یافته پیش برود و هر چه سازمان یافتهتر باشد، اداره کشور آسانتر است.
لاریجانی با تاکیدبر اینکه تشکیلات هرچقدر قویتر باشد، پایههایش محکمتر است، گفت: دراین صورت است که میتواند کارهای کشور را جلوتر ببرد ومهم نیست در چارچوب اصلاحطلبی باشد یا اصولگرایی مهم داشتن مانیفست قابلمحاسبه و تولید فکر است.
رییس مجلس با بیان اینکه مساله دیگر این است که جریانهای سیاسی روی مسائل اصلی جهش به سوی چشمانداز وحدت داشته باشند، اظهار کرد: اینها اگر باعث حذف و درگیری نشود باعث بالندگی است. چون احزاب و تشکیلات میخواهند واسطی باشند که افراد را به سند چشمانداز برسانند و لازم است برای مقطع فعلی بین جریانهای سیاسی یک سری گفتوگوهای میان حزبی وجود داشته باشد که خارج از اختلافات بر روی مسائلی که برای منافع ملی کشور است توافق کنیم و در واقع برای حرکت به سمت منافع ملی به گفتوگوهای میان جریانی دست بزنیم و مهم نقشه راه است و باید عادت کنیم تشکیلات و سازمانهای ما بتوانند ضمن داشتن سیاستهای متفاوت بر روی منافع ملی اتفاق نظر داشته باشند.
مدیراستراتژیک نباید به روزمرگی بیفتد
وی با تاکید بر اینکه نکته دیگر تربیت یک سری نیرو است، اظهار کرد: داشتن نیروهای خبره که در کارهای اجرایی وحدت داشته باشند سرعت کار را بالا میبرد. ما نیروهای نخبه و مدیران قابلو باظرفیتی داریم که ظرفیت کشور هستند. پس دلیلی ندارد که مدیران به سرعت عوض شوند؛ چرا که این مساله عدم ثبات بهوجود میآورد.لاریجانی با تاکید بر اینکه در کارهای سیاسی به کارهای زودهنگام علاقه داریم، تصریح کرد: ولی مدیر استراتژیک نباید به روزمرگی بیفتد و باید نگاه درازمدت داشته باشد و احزاب و افرادی موفقند که نگاه استراتژیک داشته باشند؛ چرا که روزمرگی را همه بلدند و تشکیلات ظرفیتی برای این کارهاست.
رییس مجلس خطاب به جمع گفت: توصیهام به دوستان عزیز آن است پس از فراز و فرودها در کشور ما جریانهای مختلف را آزمودهاید والان میتوانید تحلیل کنید نقاط ضعف و قوت آنها کدام است که البته هیچ کدام مطلق نیست باید از این تجربیات استفاده کنیم برای آنکه راه نو را پیش ببریم و امیدواریم فرآیند همه اینها چیزی باشد که رهبر معظم انقلاب طلب میکنند و طبعا مجلس که به تعبیر مقام معظم رهبری بخش نرم افزاری حکومت است با آغوش باز از این مساله استقبال میکند و کمک میکند تا این افراد به بار بنشینند.
بعد از انقلاب میتوانستیم بهتر عمل کنیم
لاریجانی همچنین در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تفکر انقلاب اسلامی شرایط دنیا را تغییر داد، تصریح کرد: این تفکر از جنس بیدارگونهای بود برای مردم جهان. مشکلاتی که در دنیای امروز وجود داشت که بخشی از آن در پناه تفکر انقلاب اسلامی به آن پاسخ داده شد که این سرمایهای بسیار بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است و باید آفرین گفت به رهبری جمهوری اسلامی در ۳۰ سال گذشته که کارنامه خوبی از خود به جای گذاشتند.
لاریجانی در عین حال تصریح کرد: نمیخواهم بگویم بی مشکل نبودیم. در بعضی از زمینهها باید بهتر عمل میکردیم ولی برخی از مسائل که جنبه ملی داشت مورد مناقشه جناحی قرار گرفت و اسباب درگیری شد که اگر این اتفاق نمیافتاد به نفع کشور بود. در عین حال در حال حاضر همگرایی بسیار خوبی بین جریانهای سیاسی بهوجود آمده است، هر چند که میتوانستند از آن زمان بهتر استفاده کنند.
رییس مجلس هشتم ادامه داد: روی هم رفته چه در ایجاد قدرت نیروی انسانی و چه از نظر تاثیرگذاری در منطقه و از نظر ایجاد تحول در پارادایم جهانی انقلاب اسلامی نقش برجستهای داشت و این آوردهای کم نیست.
وی با اشاره به اینکه درطول ۳۰سال گذشته مدیران باتجربهای درکشور داشته ایم، تصریح کرد: در فراز و فرودهای جمهوری اسلامی این مدیران کارهای عمرانی سنگینی انجام داده اند که این سرمایه بزرگی است و باعث شد وزن ایران وزنی قابلتوجه باشد. البته به همان میزان نیز ما دشمن پیدا کردیم. غربیها ممکن است در اراده ملی ما تاثیر بگذارند ولی تا حدی پشیمان شده اند چون احساس کردند نیروی مقاومی در کشور ماست و آن رهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب و همتی است که دولت اصولگرا و مجلس داشته است که روی حقوق ملی و منافع ملی ایستادگی میکند و حاضر است بر روی آن از برخی از حقوق و ظرفیتهای خود صرفنظر کند برای آنکه در مقابل بیگانه حرف واحدی بزند تا آنها نتوانند از رخنهها سوء استفاده کنند.
لاریجانی ادامه داد: ممکن است گاهی اوقات اختلافاتی باشد ولی در کل چنین بلوغی احساس میشود و مدیریت کارآزموده پس از انقلاب این ظرفیت را ایجاد کرده است ضمن آنکه همه جریانهای سیاسی به یک بلوغی از فهم و درک چالشهای درونی و بیرونی کشور رسیده اند و علاقه مندند بر روی مبانی عقلانی ملاحظات و چالشهایی را ارزیابی کنند و ببینند کجا هستیم و باید با چه اصولی حرکت کنیم.
ارسال نظر