احمدینژاد در دیدار با دبیرکل سازمان ملل:
ورود آژانس برای بررسی ادعاها غیرقانونی است
دنیای اقتصاد- رییسجمهور ایران با انتقاد از عدم نقشآفرینی مثبت سازمان ملل متحد در پایان دادن به تنشهای بینالمللی توسط برخی قدرتهای زورگو تاکید کرد: اگر این سازمان نقش خود را به درستی ایفا نکند، مردم جهان وارد عمل شده و از خود دفاع خواهند کرد. به گزارش دفتر امور رسانههای ریاستجمهوری، محمود احمدینژاد عصر روز دوشنبه به وقت نیویورک (بامداد سهشنبه به وقت تهران) در دیدار با «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد با تاکید براینکه ملت ایران اهل گفتوگو و منطق است، تصریح کرد: ما علاقهمند هستیم موضوع هستهای کشورمان به صورت صلحآمیز حل شود و این امر نیازمند رفتار عادلانه طرفهای مقابل است.
رییسجمهور با بیان اینکه فعالیتهای هستهای ایران کاملا قانونی و مورد تایید آژانس بینالمللی انرژی هستهای است به مانع تراشی و اعمال فشار دولت آمریکا اشاره و اظهار کرد: ادعایهای آمریکا علیه ایران پایانناپذیر و ورود آژانس انرژی هستهای برای بررسی این ادعاها غیرقانونی است؛ البته این ادعاها به دشمنی دولت آمریکا با ملت ایران بر میگردد. چه کسی است که بتواند اعتماد دشمن را جلب کند مگر آنکه از حقوق خود بگذرد.
رییسجمهور اسلامی ایران خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، تاکید کرد: ریشه مشکلات امروز دنیا را باید در رفتار دولت آمریکا جستوجو کرد و امیدوارم بتوانیم در برقراری صلح در جهان موفق باشیم.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت ایجاد ثبات و امنیت در عراق، تصریح کرد: باید از استقلال و وحدت ملی و یکپارچگی عراق حمایت کنیم و تلاش داشته باشیم که مشکلات این کشور با گفتوگو حل شود.
وی با اشاره به قرار گرفتن عراق تحت بند هفت منشور شورای امنیت، گفت: قرار داشتن عراق تحت این منشور بهانهای برای اعمال نظرات آمریکا بر مردم عراق است و دلیل قانونی برای آن وجود ندارد.
رییسجمهور همچنین با اشاره به اوضاع افغانستان اظهار داشت: سیاستهای ناتو باعث شده است افراطی گری و تولید مواد مخدر در افغانستان گسترش یابد.
رییسجمهور در ادامه از اوضاع فلسطین ابراز نگرانی کرد و افزود: مردم فلسطین در محاصره دائمی غذا و دارو قرار دارند، این گونه اقدامات اگر جنایت نیست پس جنایت چه معنایی دارد؟ سازمان ملل در کجا باید نقشآفرینی کند؟
وی خاطر نشان کرد: وقت آن است که به تجاوز و غارت در سطح جهان پایان داده شود.
وی افزود: طبیعی است که اگر سازمان ملل نقش خود را به درستی ایفا نکند مردم جهان وارد عمل شده و از خود دفاع خواهند کرد.
احمدینژاد همچنین با اشاره به ارائه طرحی برای برگزاری رفراندوم آزاد در سرزمین فلسطین، گفت: در آینده نزدیک این طرح را که به منظور تعیین سرنوشت ملت فلسطین تنظیم شده، برایتان ارسال خواهم کرد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور احمدینژاد در مقر سازمان ملل متحد، راه حل غیر صلحآمیز در برنامه هستهای ایران را بیفایده دانست و گفت: برای حل و فصل برنامه هستهای ایران بایستی راه حل مسالمتآمیز و بر اساس روشهای صلحآمیز اتخاذ شود و ما رفتار غیر صلحآمیز را رد کرده و آن را محکوم میکنیم.
دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین با اشاره به اوضاع جاری در سرزمین فلسطین گفت: سازمان ملل تنها موسسه بینالمللی است که برای غزه کمکهای انسان دوستانه ارسال میکند و در این زمینه مباحث را با صدای بلند، روشن و قاطعانه بیان میکند.
وی در ادامه با قدردانی از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران تثبیت دولت لبنان، خواستار کمک جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد ثبات در افغانستان شد.
دیدار با جمعی از متخصصان ایرانی
محمود احمدینژاد همچنین دوشنبه شب به وقت محلی با حضور در مراسم افطار با تعداد قابل توجهی از متخصصان ایرانی مقیم آمریکا با بیان اینکه ایرانیان مقیم خارج از کشور میتوانند ترویج دهنده فرهنگ ایرانی باشند، تاکید کرد: هر ایرانی در هر جای جهان، پرچم، سفیر و سخنگوی ملت ایران است.
رییسجمهور با بیان اینکه ملت ایران همواره در طول تاریخ در تحولات جهانی نقش تعیینکنندهای داشتهاست، گفت:ملت ما هرگز منزوی و هیچگاه وبال گردن دیگران نبوده است؛ بلکه این برخی کشورهای دیگر بودهاند که وبال ایران شدهاند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه دنیا در آستانه تحولات بزرگی قرار گرفته است، اظهار کرد: نظمی که مبتنی بر فرهنگ و اندیشه و روابط سیاسی و اقتصادی خاص است در حال فروپاشی است و البته نظم یک جانبه و تحمیلی هیچگاه مورد قبول ملت ایران قرار نگرفته است.
احمدینژاد با بیان اینکه ایرانیان در همه جای جهان افرادی موثر و سطح بالا هستند، خواستار کمک تمامی نخبگان ایرانی به پیشرفت کشور شد و اظهارکرد: امروز روزی است که باید دست به دست هم بدهیم و خود را به دنیا معرفی کنیم و این به نفع همه ما و تمام دنیاست.
در این آیین که با افطار همراه بود تعدادی از متخصصان ایرانی به بیان دغدغهها و دیدگاههای خود در ارتباط با ایران پرداختند.
ارسال نظر