اعلام ۹ محور اساسی لایحه هدفمندکردن یارانهها
محمدرضا فرزین در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به ارائه لایحه هدفمند کردن یارانهها در مهرماه، اظهار داشت: جهتگیریهای کلی پرداخت یارانه نقدی و اختیارات قانونی که دولت در راستای اجرای طرح تحول اقتصادی باید از مجلس اخذ کند در این لایحه لحاظ شده است.
سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی ۹ محور از جهتگیریهای اساسی لایحه هدفمند کردن یارانهها را اعلام کرد.
محمدرضا فرزین در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به ارائه لایحه هدفمند کردن یارانهها در مهرماه، اظهار داشت: جهتگیریهای کلی پرداخت یارانه نقدی و اختیارات قانونی که دولت در راستای اجرای طرح تحول اقتصادی باید از مجلس اخذ کند در این لایحه لحاظ شده است. وی تخصیص بهینه منابع، بهینهسازی، ارتقای فناوری، افزایش بهرهوری عوامل تولید و توزیع عادلانه بین نسلی منابع تجدیدناپذیر کشور را از جمله جهتگیریهای اساسی این لایحه عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر این، محورهای کاهش وابستگی بودجه دولت به منابع نفتی، تسریع در اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، گسترش فضای رقابتی بین فعالیتهای اقتصادی و ایجاد مزیتهای جدید، مدیریت مصرف منابع جهت جلوگیری از مصرف بیرویه آنها از دیگر جهتگیریهایی هستند که در لایحه هدفمند کردن یارانهها مورد توجه قرار گرفتهاند.
سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی تصریح کرد: دولت در مورد بقیه محورهای طرح تحول اقتصادی پس از اخذ اختیارات قانونی از مجلس لایحهای جداگانه تدوین خواهد کرد، ولی فعلا تمرکز دولت بر هدفمند کردن یارانهها است. وی زمان ارائه لایحه دوم را اواخر مهر یا اوایل آبان اعلام کرد و گفت: تا کنون برنامهریزی دقیقی در مورد زمان و مواد لایحه دوم انجام نشده است، ولی بعد از ارائه لایحه هدفمند کردن یارانهها و اخذ اختیارات قانونی در این مورد نیز تصمیمگیری خواهد شد.
در همین حال سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی به ایرنا هم گفت: این کارگروه مصوبهای در مورد تغییر ارزش پول ملی نداشته است. فرزین افزود: نظام ارزشگذاری پول ملی دارای چارچوب خاص و مبتنی بر مدیریت نظام شناور ارز است.
وی با بیان آنکه، کارگروه طرح تحول اقتصادی بحثهایی را درباره ساختار پول ملی انجام داده است، تصریح کرد: با وجودی که بحثهایی در این خصوص مطرح شده، اما کارگروه تاکنون در مورد تغییر ارزش پول ملی مصوبهای نداشته است.
فرزین در ادامه در مورد حذف صفر از پول ملی نیز گفت: بانک مرکزی برای اصلاحات پولی کشور نظریههای مختلفی را ارائه کرده است. به گفته وی، حذف چهار یا سه صفر و همچنین برابری ارزش طلا و ریال از گزینههای مطرح شده است.
سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی افزود: کارگروه تخصصی این گزینهها را بررسی کرده و نتایج آن به کارگروه طرح تحول اقتصادی ارائه خواهد شد تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.
ارسال نظر