احزاب و تشکلها
لزوم تفسیرعدالت متناسب با زمان
علیرضا علویتبار با بیان این که باید عدالت را از شکل کلی آن خارج کرد و در قالب سرمشقهای عملی و نظری معتبر در زمان خود مورد شناسایی قرار داد، گفت: دو تلقی تاریخی سنتی و مدرن از عدالت وجود داشته است که هر دو دارای چند مبنا هستند. به گزارش ایسنا، وی که جمعهشب همزمان با لیالی قدر در مراسم احیای جبهه مشارکت ایران اسلامی تحت عنوان «عدالت و برابری» سخن میگفت، به تلقی مدرن از عدالت پرداخت و گفت: در سادهترین تعریف، عدالت، اعطای حق هر ذیحقی به اوست و بسته به اینکه چه بخشی از حقوق را برای شخص به رسمیت بشناسیم، مفهوم عدالت نیز فرق میکند. علویتبار رکن دیگر عدالت در تلقی مدرن را بحث برابری دانست و گفت: همه مکاتب مدرن در دنیا برابری را قبول دارند اما اینکه کدام نوع از آن را قبول داشته باشند، مورد اختلاف است.
این استاد دانشگاه با اشاره به معیارهای دستهبندی برابری خاطرنشان کرد: بحث بر سر منابع، فرصت و نتایج آن، برخورداری از رفاه، برخورداری از منابع، همچنین برابری در فرصت یا امکان دستیابی به رفاه از معیارهای دستهبندی برابری هستند. به اعتقاد این پژوهشگر، برای فهم عدالت امام علی (ع) در ذیل سرمشق مدرن باید به سراغ دو مفهوم حقوق و برابری بیاییم و جایگاه خود را در نقشه فکری که جریانهای مختلف مدرن را مشخص میکند، تعیین کنیم و بر اساس آن به فهم مجدد پیام امام علی (ع) بپردازیم و آن را در گفتوگوی میان کلام و عمل ایشان با دانشهای معتبر زمانه پیدا کنیم.
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که در جامعه دینی مثل ایران چرا جریان اصلاحطلب کمتر به مبانی دینی میپردازد، گفت: در اصل مبنای اصلی اصلاحطلبان در ایران یک جریان دینی بود که در عمل، رفتار و نظر نیز دینی بود، اما این جریان سعی میکرد برای دوری از شائبه ریا کردن و عدم استفاده ابزاری از دین کمتر از آن سخن بگوید.
ارسال نظر