دیپلماسی قفقازی ایران فعال شده است
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ در فضایی سازنده بین جلیلی و سولانا و در سطوح دیگر رو به پیشرفت است.
انتظار داریم آژانس تحت فشارهای بیرونی قرار نگیرد
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ در فضایی سازنده بین جلیلی و سولانا و در سطوح دیگر رو به پیشرفت است. حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران رسانههای گروهی با اشاره به روند مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ با بیان این مطلب گفت: به عهده طرفین است که جزئیات را منتشر کنند؛ اما این مذاکرات رو به پیشرفت است و امیدواریم با تداوم مذاکرات مشکلات حل و فصل شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد گزارش آتی البرادعی و این که آیا ایران به مطالعات ادعایی پاسخ داده است یا خیر؟ گفت: اجازه دهید تا گزارش البرادعی منتشر شود و بعد از انتشار آن ارزیابی و مواضع خود را اعلام میکنیم؛ آنچه که مهم است و ما همواره بر آن تاکید داشتیم که در کار با آژانس بر اساس رویکرد حقوقی و در چارچوب پادمانی و توافق حقوقی پیش میرویم.
او تاکید کرد: بر این اساس مدالیتهای طراحی شد که به سرانجام رسیده است و ما آمادگی داریم در چارچوب پادمانی همکاریهای خود را ادامه دهیم. قشقاوی با تاکید بر این که انتظار ما از آژانس این است که براساس رویکرد فنی و سازمانی خود عمل کند و تحت تاثیر فشارهای بیرونی و مشخصا آمریکا قرار نگیرد، خاطرنشان کرد: ممکن است که فشار بر برخی عناصر آژانس در آستانه حل و فصل مسائل تشدید شود، اما ما انتظار حفظ اعتبار آژانس را داریم و انتظار داریم که براساس قواعد بینالمللی و پادمانی عمل کند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور درباره روند جدید مذاکرات ایران و آمریکا بر سر موضوع عراق و اظهارات اخیر وزیر امور خارجه این کشور اظهار کرد: روال گذشته این بوده است که این مساله با درخواست دولت عراق و در چارچوب رایزنی برای صلح و ثبات بیشتر در عراق شکل میگرفته است و قبلا بر این اساس درخواستی از طرف دولت عراق مطرح میشد و پس از موافقت ایران، برنامه انجام میشد. اجازه دهید ببینیم این بار چه میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگر درباره این که در سفر اخیر معاون رییسجمهور عراق به تهران بحث توافقنامه امنیتی بغداد ـ واشنگتن مطرح شده است یا خیر؟ گفت: حاکمیت ملی عراق و حفظ آن برای ما مهم است و ما همواره معتقدیم که زمینهای فراهم شود تا وضعیت عراق اشغال شده به اعمال حاکمیت ملی این دولت و کشور تبدیل شود. وی ادامه داد: مراجع، گروههای موسس و شخصیتهای عراقی مواضع مختلفی را در مورد این موضوع بیان کردند، اما نکات بسیار مهمی در این توافقنامه است که هنوز به طور کامل حل و فصل نشدهاند.سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای مفقود شدن بخشی از اورانیوم در نطنز گفت: روز گذشته ملیسا فلمینگ سخنگوی آژانس رسما این ادعا را در روزنامه دیلیتلگراف تکذیب کرد.
وی ادامه داد: در آستانه انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی روزنامههای صهیونیستی تلاشی برای جنگ سرد رسانهای علیه ایران صورت میدهند که همواره این ادعاها کذب است. به گفته او تمام مواد هستهای ایران در نظنز تحت کنترل، نظارت و مهر و موم آژانس است.
قشقاوی خاطرنشان کرد: آژانس از سه طریق نصب دوربین در سالنهای اصلی، بازرسیهای عینی و مهر و موم مواد نظارت خود را اعمال میکند و بارها البرادعی اعلام کرده که این مواد انحرافاتی به سمت نظامی نداشتهاند؛ بنابراین اینها فضاسازی است که قبل از ما سخنگوی البرادعی آن را تکذیب کرد. ما و شما به این فضاسازیها که کذب و بی اساس است عادت داریم. وی این فضاسازیها را برای انحراف افکار عمومی نسبت به سایر مسائلی که غرب با آنها درگیر است عنوان کرد و گفت: این اقدامها کارهای رسانهای حساب شده در چارچوب جنگ سرد رسانهای است. وی احتمال منفی بودن گزارش البرادعی و موضوع ایران در قبال آن گفت: نباید در اینباره پیش داوری کنیم. فرصت وجود دارد که بعد از دریافت گزارش موارد مثبت و منفی احتمالی در آن را تجزیه و تحلیل کنیم و پس از آن مواضع خود را اعلام میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اجلاس احتمالی گروه ۱+۵ با ایران در حاشیه اجلاس نیویورک نیز اظهار کرد: از چنین چیزی اطلاعی ندارم و باید زمان بگذرد طبیعت اجلاسها این گونه است که ممکن است مذاکرات رییسجمهور و وزیر امور خارجه با برخی اعضای گروه ۱+۵ در دستور کار باشد و اجلاس مجمع عمومی فرصتی است که چنین مذاکراتی شکل میگیرد.
وی درباره موضع ایران در قبال مساله گرجستان و روسیه و تاثیر این مساله در تعامل گروه ۱+۵ با ایران گفت: حوادث یک ماه اخیر قفقاز در کشورهای منطقه و همسایه تاثیرگذار است. درک مشترک در منطقه بر پایه گفتوگوهای دو جانبه و چندجانبه به منظور رسیدن به چارچوب مناسب همکاریهای منطقهای صورت میگیرد که در این زمینه دیپلماسی قفقازی ایران فعال شده است. وی ادامه داد: حلقه اول این رایزنیها در دیدار متکی با همتایان خود در مسکو و باکو شکل گرفت که مورد استقبال هر دو طرف واقع شده است و هر دو طرف ابتکارات ایران برای صلح و ثبات منطقهای و رسیدن به یک همکاری منطقهای برای حل مسائل را قبول دارند. این گفتوگوهای محتوایی و جدی باید تداوم داشته باشد و از ظرفیتها و تعهدات اروپا نیز در این چارچوب باید استفاده کنیم.
قشقاوی بر این اساس از سفر چند ساعت آینده متکی به آلمان و ملاقات با وزیر امور خارجه این کشور و نیز از سفر وزیر امور خارجه ارمنستان به تهران در چارچوب تداوم بحثهای منطقهای خبر داد.
وی افزود: این فعالیت دیپلماتیک برای صلح، ثبات و به آرامش رسیدن منطقه است و در این چارچوب به همکاری با کشورهای دیگر ادامه میدهیم و در این چارچوب تلاش میکنیم مسائل این منطقه حساس حل شود. منطقه قفقاز انرژیزا و منطقه انتقال انرژی است که باید صلح و ثبات در این منطقه ادامه یابد.
او تصریح کرد: ارتباط دولتها با آمریکا به خودشان مربوط است. در چارچوب منطقهای و رویکردهای مربوط به آن تلاش خود را انجام میدهیم که خوشبختانه دورنمای آن موفقیتآمیز است و ایران در چارچوب پیشبرد این هدف موفق بوده و به پیش میرود. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات مقامهای روسی مبنی بر وتوی قطعنامه جدید علیه ایران در شورای امنیت اظهار کرد: این روزها اظهارات مختلفی از رییسجمهور و مقامهای دومای روسیه داشتهایم؛ میزان تاثیرگذاری جزئیات و تحلیلهای متفاوتی از طرف رسانهها در این خصوص اعلام شده است. قشقاوی همچنین خرید سامانه موشکی اس-۳۰۰ از کرواسی را تکذیب کرد. قشقاوی در پاسخ به سوال یک خبرنگار خارجی درباره روابط ایران با چین گفت: همکاریهای ما با چین در حال گسترش است. حجم روابط در سال ۲۰۰۸، ۲۰میلیارد دلار بوده که در سال ۲۰۰۹ به ۲۵میلیارد دلار افزایش مییابد.
وی افزود: حضور رییسجمهور ایران در اجلاس شانگهای نقطه عطفی در روابط ایران با چین بود.
ارسال نظر