غلام‌رضا مصباحی‌مقدم با اشاره به طرح تحول اقتصادی به دولت توصیه کرد که اگر دولت برای بهره‌برداری سیاسی این برنامه را طراحی کرده است، نباید دست به اجرای آن بزند، زیرا این اقدام ریسک دارد. رییس کمیسیون ویژه اقتصادی در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: اگرچه ممکن است، طرح عوایدی داشته باشد، ممکن است شوک‌هایی را وارد کند که واقعیتی اجتناب‌ناپذیر است.وی افزود: اتفاقا آقای رییس‌جمهور به این موضوع اشاره کرده که حاضریم دولتی سقوط کند، اما این تحولات اجرا شود، بنابراین این مسائل دغدغه نظام و موضوع کشور است.

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: این مساله را که دولت سال آخرش است و نباید وارد این مقوله شود، نباید نقطه ضعف دولت دانست. دولت کاری را شروع کرده که انتظار یک یا دو برنامه بوده است. با توجه به اینکه کشور ما کشوری انقلابی است و هر سال هم یک انتخابات داریم، طرح این موضوعات همیشه مطرح بوده و بنابراین باید از این‌ها عبور کرد.

مصباحی‌مقدم همچنین اطلاع‌رسانی دولت در مرحله اول این طرح را بسیار خام عنوان کرد و گفت: مجموعه این طرح در حال شکل‌گیری است و می‌توان بعد از تدوین درباره اتفاقات بعدی آن هم نظر قاطع داد.

مجلس اجازه شوک تورمی نمی‌دهد

غلامرضا مصباحی‌مقدم، رییس کمیسیون ویژه تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه مجلس اصل حرکت دولت در مسیر طرح تحول اقتصادی را قبول دارد، گفت: اما این بدان معنا نیست که اگر بخشی از طرح آثار تورمی دارد، دولت استدلال کند که کار را جلو می‌بریم تا ببینیم چه اتفاقی می‌‏افتد، زیرا مجلس این شیوه را قبول ندارد.

وی افزود: ماده ۳ برنامه چهارم دولت را مکلف به افزایش سالانه کالاهای مشمول یارانه کرده بود که این ماده در مجلس هفتم به دلیل بار تورمی که داشت تغییر کرد تا از شوک‌‏های تورمی به جامعه جلوگیری شود. امروز که این موضوع مطرح است، این دغدغه هنوز وجود دارد که اگر این طرح اجرا شود، چه تاثیری بر اقتصاد می‌‏گذارد و این سوال مطرح است که برای پیشگیری از عوارض این کار چه اقداماتی صورت می‌‏گیرد؟

نیاز طرح تحول به لوایح متعدد

مصباحی‌مقدم در عین حال تاکید کرد: امروز مساله مهم این است که دولت چگونه ‌‏می‌‏خواهد این طرح را اجراکند. بنابراین دولت باید ابعاد آن را برای کمیسیون روشن کند و به سوالات ما پاسخ دهد. وی افزود: اعتقاد ما این است که این تغییر و تحول حتما نیازمند قوانین متعددی است و در نتیجه زمینه را برای ارائه لوایح مربوط آماده باید کرد. رییس کمیسیون ویژه تحول اقتصادی با بیان اینکه تغییر قیمت مواد انرژی‌‏زا موضوع مهم این طرح است، خاطرنشان کرد: اگر بنای دولت تغییر قیمت حامل‌‏های انرژی باشد، باید با توجه به ماده ۳ قانون برنامه چهارم که مجلس هفتم آن را تغییر داد، برای هرکدام از این مواد از مجلس مصوبه بگیرد.به گفته وی دولت نمی‌‏تواند بدون قانون قیمت‌‏ها را دستکاری کند.

رییس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی بابیان به اینکه سناریوهای مختلفی برای هدفمندکردن یارانه‌‏ها وجود دارد، اظهار کرد: اصل موضوع همان‌گونه که مقام معظم رهبری بدان اشاره کردند، باید با وفاق ملی قابلیت اجرا پیدا کند.

آغاز اصلاحات از برق و گاز

مصباحی‌مقدم افزود: اصلاح قیمت‌‏ها قرار است از برق و گاز شروع شود و همه قیمت آن آزاد نمی‌‏شود، بلکه قرار است الگوی مصرف در نظر گرفته شود که مصرف بیش از یک حد، مستلزم پرداخت واقعی قیمت آن شود.نماینده تهران تصریح کرد: قیمت واقعی هم به قیمت فوب خلیج فارس نیست، بلکه هزینه تمام شده داخلی آن را در نظر دارند که رقمی بین این دو خواهد بود.

رییس کمیسیون ویژه تحول اقتصادی درباره رقم ۹۰‌هزار میلیارد تومان یارانه که از سوی برخی از اعضای دولت مطرح شد، نیز گفت: این رقم صرفا یک امر محاسباتی است و چنین پولی وجود ندارد. از طرفی دولت همچنین یارانه‌‏ای را نمی‌‏پردازد. وی افزود: کل بودجه عمومی کشور ۸۰‌هزار میلیارد تومان است، چطور امکان دارد ۹۰‌هزار میلیارد تومان آن یارانه باشد.این یک نوع محاسبه است. مبنای محاسبه آن هم قیمت‌‏های خلیج فارس بر اساس دلار ۹۳۰‌تومان بوده است که هر یک از این موارد محل گفت‌‏وگو است و این طور نیست که این مبانی پذیرفته شده باشد.