دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: خلاء فتوای سیاسی در حوزه‌‏های علمیه به صورت قابل توجهی مشاهده می‌‏شود.

سیدحسین موسوی تبریزی در گفت‌‏وگو با ایلنا، با اشاره به سخنان اخیر هاشمی رفسنجانی در خصوص نبود فتوای سیاسی در حوزه‌‏های علمیه گفت: لفظ جمهوریت را که حتی قبل از اسلام هم به عناوین مختلف مانند شورا مطرح بود، در ایران برای اولین بار حضرت امام(ره) بیان کردند و این به عنوان یک معجزه محسوب می‌‏شد که فردی به عنوان فقیه، مساله جمهوریت را مطرح کند. دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با استقبال از سخنان اخیر هاشمی رفسنجانی که از خلاء فتوای سیاسی در حوزه علمیه گلایه کرده بود، گفت: در حوزه‌‏های علمیه در حالی که درباره مسائلی مانند ذکات، مطالب متعددی نوشته شده است ولی در مورد جمهوریت و شورا یک کلمه هم به صورت مکتوب نگاشته نشده است.

وی تصریح کرد: در اوایل انقلاب آیت‌‏ا... منتظری بحث ذکات را مطرح می‌‏کردند ولی آیت‌‏ا... سیستانی در پیغامی به ایشان یادآور شد که در مقطع فعلی باید مساله حکومت اسلامی و فقه حکومتی را بیان کرد که آیت‌‏ا... منتظری هم کتاب ولایت فقه را نوشتند.موسوی تبریزی با یکسان دانستن حق انسان‌‏ها در جامعه اظهار کرد: در مدیریت جامعه حق و حقوق هر انسانی به مانند انسان دیگر یکسان است و شهروند درجه یک و دو نداریم و همه انسان‌‏ها باید در مدیریت کشور دخیل باشند.

وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان هاشمی رفسنجانی که در زمینه رد صلاحیت‌‏های شورای نگهبان مطالبی را بیان کرده بود، گفت: رد صلاحیت‌‏های بی‌‏دلیلی که شورای نگهبان انجام می‌‏دهد، به مانند محروم کردن یک فرد از حقوقش است و حکم شرعی در این خصوص بر آن مترتب است.

دبیرکل خانه احزاب ایران در همین زمینه افزود: دبیر شورای نگهبان می‌‏گوید اگر کسی می‌‏خواهد کارگری را به منزل بیاورد، باید از او اطمینان داشته باشد و این سخن به این معنا است که اینجا (حکومت) منزل ما است و کارگر را ما باید بیاوریم و به همین دلیل به‌‏راحتی رد صلاحیت می‌‏کنند.وی در ادامه تصریح کرد: باید روشن شود که دخالت در حکومت حق همه است یا حق گروهی خاص. در اصل ۵۶ قانون اساسی به حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش اشاره شده است، به همین دلیل هیچ فرد و گروهی نباید این حق را به نفع خود مصادره کند.