جشنواره دوازدهم تئاتر عروسکی به کار خود پایان داد

طی مراسمی در فضای باز تالار وحدت، دوازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی پس از انتصاب «رحمت‌‌ا... محرابی» به عنوان دبیر دوره بعدی، این جشنواره به کار خود پایان داد.

در این مراسم که امیرحسین مدرس اجرای برنامه را عهده‌دار بود، بعد از خوشامدگویی دبیر جشنواره و ارائه گزارش اجمالی از این دوره از جشنواره گفت: یکی از ویژگی‌های بزرگ این جشنواره رقابتی بودن گروه نمایش‌ها بود که محرکی بر رشد کمی و کیفی نمایش‌های عروسکی شد.

وی ادامه داد: امسال سعی کردیم تا تمام نمایش‌های عروسکی ضبط و در اختیار رسانه‌های تصویری قرار گیرد تا به مردم عرضه شود.

بعد از سخنان دبیر و اجرای موسیقی مقامی توسط «غلامعلی پورعطایی»، محمدحسین صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جایگاه سخنرانان آمد.وی گفت: نمایش عروسکی نیز در ایران از جایگاه پذیرفته‌ای برخوردار است و این امر از سویی به لطافت ایرانی هنرمندان و از سوی دیگر به مخاطبان باز می‌گردد. وزیر ارشاد یادآور شد: اگر تئاتر در نوع خود مخاطبان اهل اندیشه دارد، نمایش عروسکی هنری را دارد که می‌تواند تمام اقشار جامعه را مجذوب خود کند. تئاتر عروسکی می‌تواند پیام مستقیم را در صحنه به مخاطب بدهد.

در ادامه جوایز بخش مسابقه میدانی با حضورحمیدرضا افشار، یوری سامای لوف و محمدحسین نیرومند و با تقدیر از رضا برات‌زاده برای نمایش

«اسب چوبی»، مهدی صالح‌یار برای نمایش «تکم» و فاطمه پورقاسمی برای نمایش «دارو دایره» اهدا شد.

در بخش کارگردانی با تقدیر از رجبعلی فلاح کارگردان نمایش «عروس باران» و فروز هاشمی کارگردان نمایش «در انتظار بهار» جایزه خود را شامل تندیس، دیپلم افتخار و پانصد میلیون ریال به سیامک بانیانی برای نمایش

«سوسک پری» اهدا کرد. هیات داوران نمایش‌های «عروس باران» به کارگردانی رجبعلی فلاح، «سوسک پری» به کارگردانی سیامک بانیانی و «دارو دایره» به کارگردانی محسن قاسمی را به دبیرخانه جشنواره مریوان، و نمایش‌های «مبارک و دیو سیاه » به کارگردانی جواد تولمی و «در انتظار بهار» به کارگردانی فروز هاشمی را به فستیوال شبانه تئاتر معرفی کرد و نمایش میدانی «عروس باران» به کارگردانی رجبعلی فلاح را شایسته عقد قرارداد و اجرای عمومی دانست.

هیات داوران با اهدا لوح تقدیر به طلا معتضدی نویسنده نمایشنامه عروسکی «اوسنه گم شده»، جایزه این بخش را شامل تندیس جشنواره - دیپلم افتخار و مبلغ هشت میلیون ریال به «ستاره امینیان» نویسنده نمایشنامه «افسانه‌ ای وای های» اهدا کرد.هیات داوران با اهدای لوح تقدیر به صورت مشترک به «مریم معینی» کارگردان نمایش عروسکی «اوسنه گمشده» و «حسن معجونی» کارگردان نمایش عروسکی «پدر عزیزم» جایزه این بخش را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ده‌میلیون ریال مشترکا به هادی حجازی‌فر کارگردان نمایش عروسکی «رومئو و ژولیت » و ستاره امینیان کارگردان نمایش «افسانه ‌ا‌ی‌وای های »اهدا کرد.

هیات داوران مسابقه ایران با سپاس از «حسن دادشکر» و «حسن معجونی» کارگردانان نمایش‌های «صدای یک دست» و «پدر عزیزم»، نمایش‌های «سفر پر خطر»، «چهل گیس»،«افسانه‌ وای های»، «دختر کوچک بهار»، «رامپل استیلت اسکین»، «دختر نارنج و ترنج»، «- رمئو و ژولیت»، «دخترک و کوزه»، «حیات النفوس» و «افسون شوم شاپرک» را شایسته حمایت مرکز هنرهای نمایشی برای اجرای عمومی دانست.

در ادامه این مراسم با حضور هما جدیکار تندیس افتخاری جشنواره به شارلوت پویک یولن کارگردان هلندی نمایش «کانتوس انیماتا» اهدا و در ادامه جوایز مسابقه بین‌الملل اهدا شد. هیات داوران مسابقه بین‌الملل با اهدا لوح تقدیر به نویسندگان نمایش های عروسکی «ماکاندو» و «زمین و چرخ» از ایران جایزه این بخش را شامل تندیس جشنواره - دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰۰ دلار آقای «داود فتحعلی بیگی» نویسنده نمایش عروسکی «قصه بخت» اهدا کرد.

با اهدای لوح تقدیر به کارگردانان نمایش‌های عروسکی «زمین و چرخ» و «ماکاندو» از ایران جایزه این بخش را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰۰ دلار را به سیما و فهیمه میرزاحسینی، کارگردانان نمایش عروسکی «آرش» از ایران اهدا کرد. جایزه ویژه هیات داوران در این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۵۰۰ دلار به زهرا صبری کارگردان نمایش «زمین و چرخ» اهدا شد.همچنین جایزه ویژه هیات داوران شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰۰۰ دلار به آزاده انصاری برای نمایش عروسکی «ماکاندو» از ایران اهدا شد.