حمایت بعید اصلاحطلبان از روحانی و ولایتی
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: براساس تجارب انتخابات گذشته، تا اوایل مهرماه باید کاندیدای پیشنهادی احزاب و گروهها مشخص شود؛ چراکه پس از پایان ماه مبارک رمضان کاندیدای ما باید سفرهایی را به شهرستان و استانها داشته و با مردم درباره برنامههای خود گفتوگو کند. هدایت آقایی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه حمایت یکپارچه از آقای خاتمی در جبهه اصلاحات بهعنوان یک اصل پذیرفته شده است، اظهار کرد: اگر آقای خاتمی به هر دلیلی حضور پیدا نکنند با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد و مشکل است بتوانیم به اجماع صدرصدی برسیم؛ درست است که جبهه اصلاحات به هر حال کاندیدای واحد ارائه خواهد داد اما در این صورت باید منتظر باشیم و ببینیم در شرایط آینده چه تصمیمی گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: در این شرایط به احتمال زیاد در جبهه اصولگرایان نیز با چند کاندیدا مواجه خواهیم شد و حتی به نوعی میتوان پیشبینی کرد که انتخابات دومرحلهای و در حقیقت رقابتها به نوعی غیرقابل پیشبینی خواهد بود.
آقایی همچنین درباره احتمال حمایت اصلاحطلبان از کاندیداتوری شخصیتهایی همچون کروبی و حسن روحانی در صورت حضور نیافتن سیدمحمد خاتمی در انتخابات آینده گفت: شخصیتهای زیادی اعلام آمادگی کردهاند که در صورت عدم حضور آقای خاتمی نامزدی خود را اعلام کنند، اما اینکه اصلاحطلبان از کاندیداتوری افرادی همچون آقایان روحانی یا ولایتی حمایت کنند، بعید به نظر میرسد؛ چراکه اصلاحطلبان مرزهای سیاسی و طبقهبندی شدهای دارند که این افراد در آنها قرار نمیگیرند.
این عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان اینکه هنوز زمان دقیقی برای تعیین کاندیدای واحد از سوی جبهه اصلاحات تعیین نشده است،گفت: احزاب اصلاحطلب تا یک ماه آینده باید کاندیدای خود را برای تصمیمگیری نهایی معرفی کنند.
وی در عین حال در پاسخ به این پرسش که آیا جبهه اصلاحات دیداری در زمینه انتخابات با بزرگان و شخصیتهای دو جناح خواهد داشت؟ گفت: ما (شورای هماهنگی جبهه اصلاحات) رسما دیداری با بزرگان معتدل جناح اصولگرا نداشتیم، اما بزرگان دو جناح با یکدیگر تماسها و دیدارهایی دارند که از مجموعه آنها استنباط کردهایم در جناح اصولگرا نیز نسبت به برخی شرایط نگرانی وجود دارد و همه بر این اتفاق هستند که ضرورت دارد بخشهایی بر مدار صحیح خود قرار بگیرند.
آقایی در پاسخ به اینکه آیا این ضرورت به معنای شکلگیری ائتلاف ملی است، گفت: این صرفا یک ایده شخصی است که برخی افراد مطرح کردند و اشکال در این است که هنوز هیچ تعریف منسجم و مشخصی از آن نشده و به نوعی آنچه مبنی بر جبهه نجات ملی گفته میشود نیز غلطانداز است؛ چراکه در کشور جنگ داخلی نداریم که بخواهیم کابینه نجات ملی تشکیل دهیم. ما تضارب فکری داریم و عقلا اتفاق نظر دارند بر اینکه باید فکری کرد و گامی برداشت. بنابراین کسانی که بحث جبهه آشتی ملی یا جبهه نجات ملی را مطرح میکنند باید دقیقا توضیح دهند که منظورشان چیست؟
ارسال نظر