متکی: مذاکرات فرصت مناسبی برای آمریکا بود
وزیر امور خارجه گفت: ما حضور آمریکا در مذاکرات ایران را از نظر شکلی مثبت ارزیابی میکنیم و امیدواریم از نظر محتوایی نیز نتیجه مثبتی حاصل شود. به گزارش ایسنا، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه دیروز در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این که نظرش درباره مذاکرات ژنو چیست؟ گفت: شما یک روز صبر کنید آقای جلیلی میآیند و آن چه را که مطرح شده است، بیان میکنند و شما در جریان امور قرار خواهید گرفت؛ گرچه ایشان در مصاحبهای که داشتند برخی موارد را بیان کردند.
وی در مورد حضور نماینده آمریکا در این مذاکرات گفت: برای آمریکاییها تجربه و فرصت مناسبی بود که از نزدیک و بدون واسطه نقطه نظرات جمهوری اسلامیایران را بشنوند و در واقع این فرصت مناسبی برای آنها در این زمینه بود.
وی در مورد خبر روزنامه گاردین مبنی بر اینکه آمریکاییها تا یک ماه دیگر دفتر حفظ منافع خود را در ایران ایجاد خواهند کرد، گفت: آمریکاییها تمایل خود را در این امر به سبک آمریکایی و از طریق رسانهها و مقامهای آگاه ابراز و اعلام کردهاند و ما درخواستی رسمینداشتهایم.
وی در مورد برنامه سفر رییس جمهور به نیویورک گفت: موضوع سفر رییس جمهور به نیویورک در دست بررسی است و بعد از تمام شدن مطالعات کارشناسی و بررسیها قاعدتا این برنامه به اطلاع خواهد رسید. متکی با بیان اینکه ما حضور آمریکا در مذاکرات ایران را از نظر شکلی مثبت ارزیابی میکنیم و امیدواریم از نظر محتوایی نیز نتیجه مثبتی حاصل شود، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گویی طرف مقابل اعلام کرده که ایران باید تا دو هفته دیگر جواب خود را در مورد بسته پیشنهادی به آنها ارائه کند، گفت: آقای سولانا در سفر خود به تهران متن پیش نویس مدالیته و در واقع چارچوب مذاکرات را به طرف ایرانی پیشنهاد کردند که این مدالیته را ما بررسی کردیم و ما نیز متقابلا مدالیته مورد نظر خود را درباره چگونگی ادامه گفتوگوها بین ایران و گروه ۱+۵ به طرف مقابل پیشنهاد دادیم و طبیعی است که چارچوب پیشنهادی مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته وی این گفتوگوها یا دیدارها دو هفته دیگر نیز برگزار و در آنها بررسی میشود که روند به چه شکل باشد. متکی در پاسخ به سوالی در مورد ادامه مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ و این که این مذاکرات در کجا برگزار خواهد شد، گفت: من اطلاعی ندارم، ولی با هم هماهنگ میکنند که این مذاکرات کجا باشد. وی همچنین در مورد حجم مناسبات ایران و ترکیه گفت: امسال حجم مناسبات اقتصادی ما به ترکیه به مرز ۱۰میلیارد دلار رسیده و قرار است که در کنار این امر خروجیهایی نیز تعریف شود که ۴میلیارد آن مربوط به برق و ۶میلیارد آن مربوط به گاز است و این مناسبات گسترش بیشتری پیدا کند.
وی همچنین گفت: ترکیه از طریق بورس قرار است که به تاسیس پتروشیمیرازی به ارزش ۷۰۰میلیون دلار اقدام بکند و این نشاندهنده خروج شرکتهای خارجی در کشور از طریق اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است و ما چشم انداز خوبی برای مشارکت کشورهای دیگر در فعالیتهای اقتصادی ایران متصور هستیم.
ارسال نظر