به صورت غیررسمی در آغاز مسوولیت سرپرست وزارت راه اعلام شد
صدور مجوز افزایش قیمت بلیت هواپیما
افسانه احمدی دوقزلو-روز گذشته یک مقام آگاه که خواست نامش ذکر نشود، برخلاف گفتههای رییس سازمان هواپیمایی از ابلاغ دستورالعمل افزایش قیمت بلیت هواپیما خبر داد. این در حالی است که رییس سازمان هواپیمایی کشوری دو روز گذشته اعلام کرد که درحالحاضر تغییری در میزان قیمت بلیتهای هواپیما اعمال نخواهد شد و برنامهای برای تعدیل آن نداریم.
با این وجود روز گذشته یک مقام آگاه که براساس گزارش خبرگزاری مهر از مسوولان یکی از شرکتهای هواپیمایی است، به این خبرگزاری گفت که نزدیک به ۲ هفته است که دستورالعمل افزایش قیمت بلیت هواپیما با پیشنهاد شورای عالی هواپیمایی کشور به تایید وزارت راه و ترابری رسیده است.
تناقض میان گفتههای رییس سازمان هواپیمایی کشور و این مقام مسوول، ابهامی دوباره در اذهان در این باره ایجاد کرده که البته مساله جدیدی نیست؛ چون بحث نوسان قیمت بلیت صندلیهای پرواز از زمان افزایش قیمت بنزین تاکنون در کشور مطرح بوده است.خانلری نیز از تایید یا تکذیب این خبر به خبرگزاری مهر خودداری و تنها به گفتن این مطلب که من اکنون میخواهم در جلسهای شرکت کنم، بسنده کرده است.افزایش قیمت صندلیهای پرواز در سالهای گذشته نیز به کرات مشاهده شد که همه اینها پس از افزایش قیمت بنزین، قطع یارانه آن برای هواپیماها و از سوی دیگر ممنوعیت واردات قطعات یدکی هواپیما به سبب تحریمهای خارجی و فرسودگی قطعات صورت گرفته و ضرورت آن را دوچندان کرده است. درهمین حال محمد رحمتی وزیر سابق وزارت راه و ترابری نیز در زمان مسوولیت خود با انتقاد از تک نرخی بودن قیمت بلیتها، تاکید کرده و گفته بود که صنعت هوایی کشور نباید فقیرانه اداره شود.
او گفته بود: تک نرخی بودن بلیت هواپیما را نمیپسندم و چون قیمت بلیت هواپیما جزو ارزاق عمومی مردم نیست، باید شرایط تعدیل قیمت آن فراهم شود که تا مدت مسوولیت ایشان این امر محقق نشد و پس از برکناری وی و آغاز مسوولیت بهبهانی سرپرست جدید این وزارتخانه، خبر افزایش قیمتها تا سقف ۲۵درصد انتشار یافت.
با این وجود افزایش قیمت بلیتهای پرواز، انتظارات مردم برای افزایش ایمنی و بهبود خدمات، لغو نشدن پروازها و کاهش تاخیرها را دوچندان میکند و مشخص نیست آیا افزایش قیمتها تاثیری در بهبود سرویسدهی خواهد داشت یا خیر؟
رحمتی پیشتر با اشاره به این مطلب گفته بود: رشد صنعت هوایی بسیار مهمتر از نرخ بلیت است و استفاده کنندگان صنعت هواپیمایی تاکنون کمترین گله را از قیمت داشتهاند و اغلب نارضایتیها از ارائه خدمات و تاخیرها بوده است.رحمتی همچنین درباره تعادلی بودن قیمتها در جای دیگری اضافه کرده بود: برخی مسیرهای هوایی کشور نظیر تهران - اصفهان قابلیت افزایش قیمت را دارد؛ زیرا مردم میتوانند از طریق بخش ریلی یا جادهای سفر کنند، اما مسیر چابهار - بندرعباس این قابلیت را ندارد و باید قیمت آن تعادلی باشد.
اکنون با مطرح شدن تعدیل قیمتها در مسیرهای کوتاه شلوغ و پرترافیک البته به جز ایام ماه مبارک رمضان توسط یک مقام آگاه و تغییر مدیریت وزارت راهوترابری باید دید که وضعیت قیمتها به کجا خواهد رسید و آیا به طور دقیق تعدیل میشود و آیا اصلا تعدیل آنها از میزان مشکلات موجود و نارضایتیهای عمومی و شرکتهای هواپیمایی خواهد کاست؟
ارسال نظر