احمدی نژاد: بهترین شرایط 30 سال گذشته را داریم

قیمت نفت دیگر به پایین‌تر از ۱۰۰ دلار نخواهد رسید

رییس‌جمهور در مصاحبه زنده تلویزیونی نظرات و دیدگاه‌های خود را در زمینه روند برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، مباحث مهم در حوزه سیاست داخلی و منطقه‌ای، شرایط مذاکره با آمریکا و همچنین طرح تحول بزرگ اقتصادی مطرح کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز‌ در یکی از بهترین شرایط سیاسی و بین‌المللی در سی سال اخیر قرار دارد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمود احمدی‌نژاد در این مصاحبه تلویزیونی که دوشنبه شب گذشته پس از خبر ۲۱ شبکه اول انجام شد در پاسخ به سوالی درباره موضوع هسته‌ای ایران با اشاره به صف آرایی استکبار جهانی در مقابل ملت ایران گفت: در سی سال اخیر، مهم‌ترین هدف برخی قدرت‌های استکباری، متوقف کردن ملت ایران بوده است؛ اما به فضل الهی و با هوشمندی و ایستادگی ملت و درایت رهبری عزیز انقلاب اسلامی در قضیه هسته‌ای چنان ایستادگی روی داد که ابعاد و دستاوردهای آن از حوادثی مانند ملی شدن صنعت نفت نیز صدها برابر بالاتر است.

رییس‌جمهور با اشاره به مذاکره و توافق پاریس در دولت گذشته گفت:‌ در توافق پاریس، همه حقوق کشورمان برای دسترسی به فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای سلب شده بود.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه به دنبال تغییر مدیریت هسته‌ای در دولت نهم، امروز روند برخورد با ایران در سطح جهان تغییر یافته و جهت‌گیری‌ها نیز عوض شده است، گفت:‌ تقریبا همه زورگویان و زیاده‌طلبان جهانی در موضوع هسته‌ای متوجه بن بست مسیر گذشته خود شده‌اند و اکنون تنها راه استفاده از ظرفیت‌های عظیم ایران، گفت‌وگو، تفاهم و پذیرفتن حقوق قطعی ملت ایران است.

آماده گفت‌وگو در شرایط عادلانه

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه‌جمهوری اسلامی ایران غیر از رژیم صهیونیستی که آن را اساسا نامشروع و ضدانسانی می‌داند، با بقیه کشورها آماده گفت‌وگو در شرایط عادلانه است، تاکید کرد: در شرایط برابر و عادلانه از گفت‌وگو استقبال می‌کنیم.

رییس‌جمهور با ابراز خرسندی از استقبال گسترده ملت‌ها و دولت‌های مختلف از پیشنهادهای ‌جمهوری اسلامی ایران در حل مسائل گوناگون جهانی، تصریح کرد: امسال نیز ابعاد مختلف پیشنهادهای‌مان را در نشست سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک تشریح خواهم کرد.

احمدی‌نژاد در ادامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود از شبکه اول سیما درباره پیغام‌ها، نامه‌ها و پیک‌های گوناگون از کشورهای مختلف برای دریافت جزئیات پیشنهادهای‌جمهوری اسلامی ایران در مناسبات جهانی، تصریح کرد: نمایندگان ملت‌ها و بسیاری از دولت‌ها بر این مساله اصرار می‌کنند که حرف‌های ایران، حرف دل آنها است و دوست داریم جزئیات آنها را بیشتر بدانیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی، با تاکید بر اینکه اتخاذ موضع تدافعی در نهایت دارای ظرفیت خاص است، تاکید کرد: نتیجه اتخاذ‌ موضع تدافعی به گونه‌ای است که در نهایت باید امتیازی به طرف مقابل داده شود. احمدی‌نژاد تغییر موضع تدافعی گذشته به مواضع فعال را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد:‌ برای عوض شدن این معادله، نیاز به سیاست فعال داریم و سیاست فعال به این معنی است که خطرها و فشارها را باید تا حد ممکن از مرزهایمان دور کنیم. چنانچه بهترین نقطه برای این تهدیدها، فشارها و خطرها و انتقال آن به خانه حریف است.

مشکلات فراوان داخلی آمریکا

رییس‌جمهور در ادامه به انتخابات آینده ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره کرد و افزود: بر اساس همین سیاست فعال‌ جمهوری اسلامی ایران، هر دولتی که در آمریکا بر سرکار بیایید، چاره‌ای ندارد که دو اقدام اساسی را در سرلوحه کارهای خود قرار دهد که نخستین آن جمع کردن دایره دخالت‌های خود از بیرون از مرزهای آمریکا و بردن آن به داخل خود آمریکا است. دومین کاری را که دولت جدید آمریکا مجبور است در دستور کار خود قرار دهد، ایجاد تعاملی سازنده با ایران است. این حرف فقط به یک عنوان سخن و تحلیل صرف نیست؛ بلکه استدلالی محکم پشت سر آن است. ما حتی پیام‌های فراوانی نیز در این زمینه دریافت کرده‌ایم.

رییس‌جمهور در ادامه به مشکلات فراوان داخلی آمریکا در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی و... اشاره کرد و گفت: آنها با اتخاذ سیاست‌های غلط، هزینه‌های فراوانی را به ملت خودشان تحمیل کرده و در واقع از جیب آنها برداشت کرده‌اند. امروز نیز اوضاع داخلی آمریکا به دلیل همین مشکلات در حد انفجار است.

عظمت توان دفاعی ‌جمهوری اسلامی

احمدی‌نژاد با اشاره به مانور نظامی پیامبراعظم(ص) گفت: دشمن با کوچک‌ترین تحرک نیروهای دفاعی کشورمان که تنها بخشی از توان عظیم خود را به نمایش گذاشتند به شدت ‌ترسید و از مواضع خود عقب‌نشینی کرد.

احمدی‌نژاد تاکید کرد: قدرت دفاعی کشورمان به قدری فراوان و والا است که تنها پرتاب چند موشک و نشان دادن قسمت کوچکی از عظمت توان دفاعی‌جمهوری اسلامی ایران، دشمنان را به شدت هراسان کرد.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم درباره تحولات بازار جهانی نفت و ارتباط آن با طرح تحول اقتصادی دولت گفت: طراحی خارجی‌ها به صورتی شکل گرفت که مدیریت نفت ایران از روز نخست در اختیار مردم قرار نگرفت، به طوری که دیگران بیشترین بهره‌برداری از نفت مردم ایران را می‌کردند، حتی زمانی که نفت به اصطلاح ملی شد نیز در حقیقت ملی نبوده است.

رشد اقتصادی با افزایش قیمت نفت

وی گفت: رها شدن از چنین شرایطی و حذف اتکا به نفت سخت است. اما بهترین روش این است که درآمد حاصل از فروش نفت را برای توسعه کشور سرمایه‌گذاری کنیم. باید درآمد فروش نفت را در این زمینه صرف کنیم و از آن بخش نیز که نمی‌فروشیم از طریق تبدیل و فرآوری، ارزش افزوده بیشتری فراهم آوریم.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: درآمد ارزی فقط مصرف ارزی دارد و چنین درآمدی با مصرف خارجی و از طریق واردات به استفاده جامعه می‌رسد، بنابراین بهترین حالت این است که از آن برای سرمایه‌گذاری‌ها استفاده شود.

وی درباره درآمد ارزی حاصل از فروش نفت گفت: در گذشته و به خصوص از سال ۱۳۸۰، دولت درآمد ارزی حاصل از فروش نفت را در اختیار بانک مرکزی قرار می‌داد و بانک نیز ارز حاصل را پس از فروش به ریال تبدیل می‌کرد که با تلاش‌هایی که صورت گرفت، این روند سال گذشته به صفر رسید و امسال نیز این روند سیر منفی دارد.

رییس‌جمهور آزاد شدن بخش مهمی از بودجه کشور از محل درآمدهای حاصل از فروش نفت را به عنوان یکی از آثار اجرای طرح تحول اقتصادی برشمرد و با یادآوری اینکه با روند موجود بازار و برخی تهدیدات توخالی قدرت‌های استکباری قیمت جهانی نفت باز هم افزایش خواهد یافت گفت: قیمت نفت دیگر به پایین‌تر از ۱۰۰دلار نخواهد رسید؛ چون عواملی که دست‌اندرکار بازار نفت هستند به راحتی نمی‌توانند چنین اقدامی را انجام دهند و چنین کاری موجب دگرگونی مناسبات اقتصادی جهان خواهد شد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت تلاش می‌کند با اجرای طرح بزرگ تحول اقتصادی، سهم درآمدهای نفتی را در بودجه نفتی کاهش داده و به صفر نزدیک کند، افزود: با این اقدام هم درآمدهای نفتی در بخش‌های سرمایه‌گذاری و زیربنایی استفاده خواهد شد و هم اینکه یکی از عوامل اصلی تولید تورم که ناشی از تبدیل ارز به ریال است، حذف خواهد شد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه وضع اقتصادی کشور با توجه به افزایش قیمت جهانی نفت و درآمدهای نفتی چه تغییراتی داشته و درآمدهای نفتی چه می‌شود، گفت: این طور نیست که وضع اقتصادی کشور تغییر نکرده باشد؛ بلکه درآمدهای نفتی در بخش‌های عمران و آبادانی کشور هزینه می‌شود و حجم اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی کشور نیز افزایش می‌یابد که این امری مطلوب و مفید است.

رییس‌جمهور گفت: البته افزایش قیمت جهانی نفت آثار تورمی هم دارد که قدرت خرید دو یا سه دهک پایین جمعیتی که عمدتا قشرهای آسیب‌پذیر و محرومان جامعه هستند، را کاهش می‌دهد؛ ولی اکثریت جامعه از رشد اقتصادی سود می‌برند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه تورم باعث افزایش فاصله طبقاتی شده و برنامه‌های اقتصادی را دچار مشکل می‌کند، تاکید کرد: البته این طور نیست که درآمدهای نفتی که افزایش می‌یابد به‌طور مستقیم وارد حساب دولت شده و دولت هر طور خواست آن را هزینه کند. چنانچه در مهر ماه سال گذشته که ما از مجلس هفتم شورای اسلامی برای واردات کالاهای در معرض تورم جهانی، مبالغی را درخواست کردیم در نهایت تصویب نشد.

گلایه مجدد از مجلس هفتم

احمدی‌نژاد در ادامه اظهار کرد:

مهر ماه سال گذشته وزارت بازرگانی با رصد کردن وضعیت بازار جهانی به ویژه روند صعود قیمت مواد غذایی و روابط خارجی اقتصادی کشور را در پنجاه سال اخیر مدل‌سازی کرده و منحنی‌های آنرا‌ترسیم کرد که در نتیجه نشان ‌داد که تغییرات قیمت در سطح جهانی حداقل ۸۰‌درصد و گاهی تا صد‌درصد به داخل کشور منتقل می‌شود. وزارت بازرگانی با ارزیابی اطلاعات بازارهای جهانی و اخذ نتیجه منحنی‌ها هشدار داد که پیش بینی می‌شود قیمت مواد غذایی روند جهشی داشته باشد. از این رو باید برای خرید و واردات سریع مواد غذایی برنامه ریزی و منابع آن تامین شود تا کالاهایی مانند شکر، گندم و ذرت در کشور ذخیره‌سازی شود.

وی افزود: دوستان ما در مجلس هفتم ابتدا خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک شدند که طرح یا لایحه‌ای برای تامین هزینه این موضوع ارائه شود که در ادامه، لایحه دومیلیارد دلاری برای واردات تنظیم شد که با چانه‌زنی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام دادم این رقم به یک‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون دلار کاهش یافت.

رییس‌جمهور ادامه داد: اما با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داشتیم، مجلسی‌ها گفتند دولت بودجه سالانه را ارائه کند که پس از تصویب آن، این مبلغ اختصاص پیدا خواهد کرد. احمدی‌نژاد افزود: بعد از ارائه لایحه بودجه سال‌جاری و تصویب آن در بهمن ماه سال گذشته، مجلس دو فوریت درخواست یک‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون دلاری را برای واردات کالاهای اساسی و مواد غذایی رد کرد و در نهایت این لایحه در مسیر عادی قرار گرفت که حتی بعدا از سوی این مجلس اختصاص نیافت.

وی افزود: اما خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌هایی که قبل از آن شده بود تا حدودی توانستیم آثار ورودی تورم جهانی را به اقتصاد کشور کنترل کنیم؛ ولی بخشی از آن به ناچار به داخل منتقل شد و با توجه به اینکه هزینه واردات با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی افزایش یافته است، برای واردات همان کالاهای هدف‌گذاری شده در گذشته، امروز به ۱۵۰۰‌میلیارد تومان اعتبار بیشتر نیاز داریم.

رییس‌جمهور تاکید کرد: این طور نیست که درآمدهای نفتی هر چقدر هم زیاد شود مستقیم در اختیار دولت قرار‌گیرد، بلکه در چارچوب قانون بودجه و با نظارت مجلس شورای اسلامی می‌توانیم از آن استفاده کنیم وگرنه امکان برداشت مستقل دولت وجود نداشت؛ اما در کشورهای اروپایی ۷۰‌درصد درآمدهای نفتی به جیب دولت می‌رود.

اتفاقاتی خواهد افتاد

رییس‌جمهور در بخش دیگری از این مصاحبه مستقیم تلویزیونی خود درباره احتمال مذاکره ایران با آمریکا گفت: مواضع ما روشن است، ما اهل گفت‌وگو هستیم و غیر از رژیم صهیونیستی که ذاتا جنایتکار است و اگر جنایت نکند موجودیتی نخواهد داشت، با هر کشوری بدون حد و مرز اما در شرایط عادلانه و احترام‌آمیز، گفت‌وگو خواهیم کرد.

وی افزود: اگر آمریکا هم در شرایط عادلانه خواستار گفت‌وگو با‌ جمهوری اسلامی ایران باشد، از آن استقبال می‌کنیم چنانچه هیچ‌کس نیز تاکنون آن را نفی نکرده است.

رییس‌جمهور گفت: در چند ماه آینده اتفاقاتی در جهان خواهد افتاد و دیگر هیچ کس نه تنها نمی‌تواند جایگاه ایران را نادیده بگیرد؛ بلکه هیچ کشوری نیز به ما بی نیاز نخواهد بود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه‌جمهوری اسلامی ایران به اذعان دشمنان خود ابرقدرت منطقه‌ای است و با بیان اینکه هر حزبی که در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رای بیاورد دو راهبرد پیش گفته شده را باید برگزیند، خاطر نشان کرد: در این خصوص‌ پیغام‌ها ی فراوانی به ما رسیده است. ممکن است در آینده‌ای نزدیک گفت‌وگوهایی در بخش‌های گوناگون با آمریکا اتفاق بیافتد. اگر رسانه‌های آمریکایی هم بخواهند این موضوع را منفی جلوه دهند، اعلام می‌کنیم که این گفت‌وگو منفی نیست.

دکتر احمدی‌نژاد ادامه داد: البته این گفت‌وگوها در سطح دولت نیست بلکه در سطوح مختلفی ممکن است انجام شود.

رییس‌جمهور درباره تشکیل دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران نیز گفت:‌ هنوز آنها در این باره درخواستی نکرده‌اند؛ اما ا گر درخواست کنند با نگاه ارتباط بین ملت‌ها و به طور مثبت آن را بررسی می‌کنیم. چرا که از حضور مردم کشورهای دیگر در ایران نگران نیستیم از حضور مردم خود نیز در کشورهای دیگر نگرانی نداریم. چرا که ایرانی‌ها هر جا می‌روند حامل صلح و دوستی و محبت هستند.

وی افزود: در حدود ۴۰ کشوری که تاکنون به آنها سفر کرده‌ام، همگی ایرانی‌ها را صاحب هویت انسانی معرفی می‌کنند و جایی نبوده که از ایرانیان به بدی یاد کنند.

تصویر روشن طرح تحول

رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی مستقیم خود با شبکه اول سیما در پاسخ به این سوال که آیا طرح تحول اقتصادی دولت فقط در پرداخت یارانه به صورت مستقیم به مردم خلاصه می‌شود یا خیر، گفت: به گفته صاحبنظران، طرح تحول اقتصادی شامل مجموعه‌ای کامل و جامع است. احمدی‌نژاد هدفمند کردن یارانه‌ها را کاری درست در جهت ایجاد عدالت و رونق دادن به اقتصاد کشور دانست و افزود: اگر بخش‌های هفت‌گانه این طرح، به موازات یکدیگر عمل نشود آثار کل طرح از بین می‌رود.

احمدی‌نژاد افزود: در حال حاضر در جلسات تخصصی همه مسائل طرح تحول اقتصادی به صورت موازی در حال بررسی است و اگر بخشی از این طرح اجرا نشود، دیگر بخش‌ها نیز بر زمین می‌ماند. بنابراین باید همه بخش‌های طرح تحول اقتصادی با یکدیگر به پیش رود.

رییس‌جمهور افزود: اکنون به تصویر نسبتا روشنی از این طرح رسیده‌ایم و جزییات بیشتر بخش‌ها روشن شده است.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه طرح تحول اقتصادی بسته کامل اقتصادی است و هیچ‌کس به تفکیک محورهای آن اعتقاد ندارد، خاطرنشان کرد: با اصلاح اقتصاد کشور در هفت محور این طرح، قوانین دیگری مانند قانون کار نیز اصلاح می‌شود.

وی پرداخت نقدی یارانه‌ها را در بخش‌های گوناگون، متفاوت دانست و گفت: ممکن است در بخش‌ها ی برق، گاز و حمل‌ونقل، یارانه‌ها به صورت قیمت تعویضی یا به صورت ارائه خدمات یا در برخی مراحل نیز به صورت نقدی پرداخت شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه اکنون کارگروه‌های مختلف متشکل از صاحبنظران اقتصادی در حال برنامه‌ریزی برای بخش‌های مختلف خدماتی هستند، گفت: حتی اگر یارانه‌ها به صورت مساوی نیز تقسیم شود به عدالت نزدیک‌تر خواهد بود البته آثار اصلاح قدرت خرید مردم را ندارد. رییس‌جمهور افزود: نظر غالب صاحبنظران این است که با افزایش قدرت خرید مردم، آنان باید قدرت انتخاب داشته باشند. رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم به ابراز نگرانی برخی دوستان دولت از اجرای طرح تحول اقتصادی و احتمال اثر منفی آن در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری اشاره و تاکید کرد: حتی اگر یک روز هم از عمر این دولت باقی مانده باشد؛ باید این طرح را اجرایی کنیم.

رییس‌جمهور اجرایی کردن طرح تحول اقتصادی را در سه مرحله اعلام کرد و افزود: در مرحله نخست، کلیات این طرح برای افراد تاثیرگذار مختلف توضیح داده شده است، چنانچه بنده در جلسات جداگانه‌ای با سران قوا و ۳۰نفر از نمایندگان مجلس و همچنین با کل نمایندگان خانه ملت جلسه داشته‌ام. همچنین جلساتی با اقتصاددانان، اصناف گوناگون، صادرکنندگان، صنعت کاران و بسیاری از قشرهای مختلف برگزار کرده‌ام.

احمدی‌نژاد در پاسخ به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه کار کارشناسی کافی در این خصوص انجام نشده است، گفت: کار کارشناسی، حد و مرز و معیاری دارد، دولت ۵/۲ سال است که بر روی این طرح کار می‌کند. قبل از این دولت هم، کارهای پراکنده بسیاری انجام شده است و بالاخره زمانی باید اجرای این طرح اتفاق بیفتد. وی افزود: در عین حال آنهایی که چنین حرفی می‌زنند چه تضمینی می‌دهند که شرایط در آینده بهتر از شرایط فعلی بوده و شرایط جهانی به گونه‌ای بشود که ما به آرامش برسیم.

احمدی‌نژاد افزود: از هفته آینده طرح تفصیلی اقتصادی دولت در معرض قضاوت عمومی همگان قرار خواهد گرفت و از نیمه دوم امسال به تدریج به اجرا گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه کارگروه‌هایی به طور دائم و دقیق در حال بررسی طرح تفصیلی اقتصادی دولت هستند، اضافه کرد: با اجماع کلی که در کلیات این طرح وجود دارد، امیدواریم بخش‌های گوناگون آن مورد بررسی قرار گرفته و تکمیل شود.

احمدی‌نژاد در ادامه گفت: همچنین در بخش بانک، نیاز به شش ماه بررسی و تحقیق وجود دارد تا به اجرای عملی برسد. رییس‌جمهور اضافه کرد: در بخش مالیات نیز به سه ماه وقت برای ارائه کردن تفصیلی آن نیازمندیم و از آغاز آذر ماه به مرحله اجرا خواهد رسید.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه برخی از اجزای تحول در بخش بانکی زودتر اجرایی خواهد شد، تاکید کرد: در بخش یارانه مرحله نخست آن در نیمه دوم امسال و مرحله دوم آن در سال آینده به اجرا درخواهد آمد تا شیرینی آن به کام ملت ما کامل شود.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه همگان بر روی این هفت پروژه و شیوه‌های اجرا و جزئیات آن تفاهم دارند و اختلاف نظری در دولت وجود ندارد، افزود: البته نمی‌توان گفت همه در دولت باید یک نوع فکر کنند؛ زیرا تفاوت دیدگاه و نظر، موجب کمال است. ما اختلاف اساسی در این زمینه نداریم؛ گر چه برخی اظهارنظر یک وزیر را به گونه‌ای برجسته می‌کنند تا او از طرح آن پشیمان شود که این به صلاح کشور نیست.

رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود تاکید کرد: برخی‌درصددند با ارائه اطلاعات غلط، اصطلاحا چوب لای چرخ طرح تحول اقتصادی دولت بگذارند که البته برای کنترل این کار نیز تدابیر لازم اندیشیده شده است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره ابهام برخی اقتصاددانان و کارشناسان در خصوص یارانه پنهان بخش انرژی و از سوی دیگر آثار تورمی زیاد تزریق پول و رشد نقدینگی در کشور اظهار کرد: روش‌های مختلفی برای پرداخت و هدفمند کردن یارانه‌ها وجود دارد، در این طرح پولی که در دست مردم و در جامعه است، جمع شده و سپس آن را به صورت هدفمند و منظم در بین مردم توزیع خواهیم کرد که این طرح به طور حتم از نقدینگی بازار کم می‌کند و تمام نود هزار‌میلیارد تومانی هم که به عنوان یارانه مطرح است، بخشی به صنعت، بخشی به دولت و بخشی به دهک‌های اجتماعی اختصاص می‌یابد. رییس‌جمهور افزود: اگر اطلاعات افراد، اشتباه باشد، هزینه و زمان زیادی از دولت می‌برد، البته در صورت نیاز ما این کار را خواهیم کرد.

رییس‌جمهور در ادامه مصاحبه زنده تلویزیونی خود با اعلام این خبر خوش که دانشمندان و متخصصان کشورمان روش جدیدی برای تولید بنزین ابداع کرده‌اند که می‌تواند از نفت و برخی از پسماندها، حجم زیادی از بنزین با قیمت ارزان‌تر تولید کند، گفت: با بهره برداری از این روش، کشور از واردات بنزین بی‌نیاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا اواسط سال آینده در زمینه بنزین به خودکفایی کامل برسیم.

رییس‌جمهور در باره اینکه آیا برنامه پرداخت مستقیم یارانه‌ها، برخی‌ها را دچار زیان نمی‌کند، گفت: در این باره نیز پیش‌بینی‌هایی شده است و افرادی که احساس می‌کنند از این بابت دچار زیان خواهند شد با بیان استدلال خود به مراجع مربوطه، مشکلات آنان برطرف خواهد شد.

احمدی‌نژاد در عین حال گفت: اگر بخواهیم یارانه‌ها را حذف کنیم، این گونه نیست که کالاها مطابق با قیمت‌های جهانی عرضه شود؛ بلکه به ویژه کالاهایی که در ایران تولید می‌شود، با قیمت ارزان‌تر به مردم عرضه‌ خواهد شد.

رییس‌جمهور در ادامه عرضه بنزین را با قیمت ۴۰۰ تومان در هر لیتر که هم اکنون به شهروندان عرضه می‌شود، از جمله این موارد دانست و گفت: در حالی بنزین با این قیمت در کشور عرضه می‌شود که قیمت آن در خلیج‌فارس حدود ۹۰۰ تومان است.

اعتبار علمی دانشگاه‌ها

رییس‌جمهور در ادامه این مصاحبه گفت: فارغ‌التحصیلان ما را همه جای دنیا جذب می‌کنند و این نشان‌دهنده اعتبار علمی دانشگاه‌های ما است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به کم بودن رقم بودجه‌های پژوهشی در کشور و برخی گلایه‌ها از این موضوع، تاکید کرد: در دنیا پژوهش در دست بخش‌خصوصی قرار دارد، بنا بر این ما نباید بودجه پژوهشی خود را با آنها مقایسه کنیم.

وی افزود: در حال حاضر، مهندسان کشاورزی و صنایع در بخش‌خصوصی کشور، قراردادهای پژوهشی خوبی با دانشگاه‌ها بسته‌اند.

رییس‌جمهور افزود: باید توجه داشت که رسانه، فقط صداوسیما نیست؛ بلکه مطبوعات هم جزو رسانه‌ها هستند، اما متاسفانه برخی‌ها از رسانه به عنوان ابزار دروغ پراکنی و سیاست‌های غلط استفاده و اخباری به دروغ و نادرست منتشر می‌کنند. احمدی‌نژاد انتشار خبر دریافت سالیانه ۵۰‌میلیارد تومان به عنوان تنخواه توسط رییس‌جمهور طی سه سال گذشته و اتخاذ تصمیمات خلق‌الساعه که به ادعای برخی مطبوعات باعث مشکل در بورس شده است را از جمله این موارد برشمرد.

رییس‌جمهور در مورد وضعیت مطبوعات کشور با توجه به شمارگان پایین برخی از آنها تاکید کرد: دولت باید به صورت آرام پشتیبانی مالی خود را از مطبوعات کاهش داده و مدیریت آن را در اختیار خود مردم قرار دهد.