رییس مجلس:
بهبود شرایط اقتصادی، تخلفات را کاهش میدهد
جلسه مسوولان هماهنگی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و اعضای هیات عالی نظارت با ریاست مجلس شورای اسلامی و با حضور عزیزی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاستجمهوری روز گذشته در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد. به گزارش ایسنا، دکتر علی لاریجانی با تبریک میلاد حضرت علی(ع)، اینکه ذهن هیات عالی نظارت بر اجرای قانون استقرار دارد، را به فال نیک گرفت و گفت: اجرای قانون به ایجاد فضای عادلانه در کشور و سالمسازی فضای کشور کمک میکند و فضا را برای کسانی که میخواهند از امکانات و قدرت خود سوءاستفاده کنند، تنگ میکند.
به گفته وی، برخی تصور میکنند اگر مصداقی با قانون تطابق نداشت، حق دارند قانون را تغییر دهند؛ این در حالی است که ممکن است قانون موارد استثنایی را ندیده باشد، اما اجرای قانون برای تحقق عدالت بهتر است.
رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای بررسی محاسن و معایب قانون مربوط به رسیدگی به تخلفات اداری باید بررسی میدانی انجام دهیم، لحاظ این امر را در سیکل اصلاح قانون موثر دانست و گفت: نباید فکر کنیم قانون وحی منزل است.
لاریجانی خطاب به هیاتهای عالی نظارت با بیان اینکه ممکن است شرایط اقتصادی در این موضوع تاثیر داشته باشد، اظهار کرد: اگر شرایط اقتصادی رو به بهبود باشد، وضعیت تخلفات کاهش مییابد.
وی ماهیت قانون و نحوه اجرا را نیز موثر دانست و گفت: اگر به روشهایی که در کشورهای راقیه متداول است رجوع کنید، جدای از برخی ضوابط، ملزومات سالمسازی ادارات لحاظ میشود که یکی از آنها آداب عمومی اداری است.
به گفته رییس مجلس شورای اسلامی، سهمی که این کشورها برای آموزش و مدون کردن آداب عمومی اداری میگذارند، زیاد است. در حالی که ما از این روشها کمتر استفاده میکنیم و تصور میکنیم که وقتی کسی کارمند دولت شد، به همه شرایط از جمله نحوه برخورد با ارباب رجوع، پاسخگویی به موقع به مسوولان بقیه ادارات و... وقوف دارد، ولی واقعیت بیرونی این نیست.
لاریجانی با تاکید بر ضرورت آموزش دادن در این زمینه با بیان اینکه ما در این عرصه کم سرمایهگذاری کردهایم و منشور اخلاق عمومی اداری نداریم، این امر را یک خلاء دانست و بر لزوم استفاده از تجربیات اعضای هیات عالی نظارت در این باره تاکید کرد.
لاریجانی با اشاره به تاکیدات اسلام مبنی بر حفظ کرامت انسانی و حقوق مردم، گفت: اخلاق عام و عمومی را همه دستگاهها باید رعایت کنند و برخی موارد تخصصی مربوط به هر دستگاه نیز باید طی منشوری حفظ و رعایت شود.
وی حرف سربالا زدن با ارباب رجوع را تقصیر کارمند ندانست و آن را ناشی از نبود آموزش برای افراد دانست و پیشنهاد داد که هیات عالی نظارت منشور عام امور اداری و منشور خاص برای دستگاهها با کمک متخصصان امر تدوین شود تا دستگاهها ملزم شوند که افرادی را که وارد یک سیستم میشوند آموزش دهند.
به گفته رییس مجلس شورای اسلامی، هزینه این کار در قبال بالا بردن بهرهوری کار قابل قیاس نیست.
لاریجانی تصریح کرد: اگر در این زمینه نیاز به قانون است، ما آمادهایم که قانون بگذرانیم.
وی همچنین بر لزوم سیستم تشویق تاکید و خاطرنشان کرد: درست است که در تنبیهات، حفظ شئون افراد و کتمان سر موثر است، اما در تشویقها، باید کار علنی صورت گیرد و آنقدر بزرگ شود که بر اراده دیگران تاثیر بگذارد.
گفتنی است که پیش از سخنرانی رییس مجلس شورای اسلامی، محمدرضا طاهری دبیر هیات عالی نظارت ریاستجمهوری توضیحاتی در خصوص ترکیب اعضا و نحوه کار این هیات را ارائه داد.
انتقادات لاریجانی در دیدار آخر سفیر ایتالیا
همچنین علی لاریجانی با روبرتو توسکانو، سفیر ایتالیا در تهران، در پایان ماموریت پنج ساله خود در جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایرنا در این دیدار، نخست سفیر ایتالیا انتخاب لاریجانی را به ریاست مجلس شورای اسلامی تبریک گفت و برای وی آرزوی موفقیت کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی از برخی موضعگیریهای دولت جدید ایتالیا انتقاد کرد و گفت: به باور ما، ایتالیا که روابط تاریخی بسیار نزدیکی با ایرانیان داشته و امروز هم حجم گستردهای مبادلات اقتصادی با ما دارد، نباید به گونهای موضعگیری کند که موجب سوءتفاهم شود.
همچنین در این دیدار، رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشترکات تاریخی دو کشور، مناسبات کنونی تهران و رم، به ویژه در زمینه اقتصادی را مثبت ارزیایی کرد و گفت: در حال حاضر مناسبات اقتصادی در سطح بالایی میان دو کشور وجود دارد که با همکاری طرفین میتواند گستردهتر شود.
وی در ادامه با اشاره به سابقه همکاریهای منطقهای بین ایران و ایتالیا، آمادگی تهران را برای ادامه اینگونه همکاریها اعلام کرد.
لاریجانی در پایان بر نقش کارساز روابط پارلمانی در گسترش مناسبات همه جانبه میان دو کشور تاکید کرد و آمادگی مجلس شورای اسلامی را برای تداوم و توسعه همکاریهای پارلمانی با ایتالیا اعلام نمود.
در ادامه این دیدار، سفیر ایتالیا در تهران نیز با تایید نظرات رییس مجلس شورای اسلامی درباره مناسبات دو کشور اظهار کرد: نزدیکی و علاقه ایتالیا به ایران، صرفا به دلایل تاریخی نیست، بلکه از واقعیات امروز ایران سرچشمه گرفته است که نقش بسیار مهمی در امنیت منطقه دارد.
وی در همین راستا افزود: ایتالیا همواره در سازمانهای بینالمللی به نقش مهم و راهگشای تهران در حل مسائل منطقهای به ویژه بحرانهای موجود در عراق و افغانستان، تاکید کرده است.
توسکانو در ادامه بر استمرار مناسبات اقتصادی دو کشور به ویژه در زمینه انرژی تاکید کرد و گفت: در ایتالیا بهرغم تغییر دولتها، تداوم روابط سازنده با ایران همواره اولویت داشته است.
سفیر ایتالیا در تهران، در پایان سخنانش، همکاریهای پارلمانی موجود میان مجالس ایران و ایتالیا را بسیار مثبت و راهگشا ارزیابی کرد و با تاکید بر علاقه کشورش به مناسبات پارلمانی با مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: همکاریهای پارلمانی بسیار کارساز است و در بسیاری از موارد که دولت ها به بن بست میرسند، پارلمانها راهگشا هستند.
ارسال نظر