ادامه تذکرات شفاهی درباره تذکرات کتبی
دنیای اقتصاد - جلسه علنی روز گذشته در حالی پایان پذیرفت که تعدادی از نمایندگان در تذکرات شفاهی پیدرپی خود خطاب به رییس مجلس برای چندمین بار از عدم قرائت همه تذکرات کتبی نمایندگان به مسوولان اجرایی در هر جلسه علنی انتقاد کردند و بارها ماده ۱۹۲ آییننامه داخلی را به علی لاریجانی گوشزد کردند، هرچند رییس مجلس باز هم پاسخهای گذشته خود را تکرار کرد و البته در جواب از نمایندگان خواست تا کمتر تذکر بدهند. هرچند علی لاریجانی که بنا به گفته خود و بر اساس متدی که در هیاترییسه انتخاب کرده بودند، در جلسه گذشته بر خلاف رویه معمول در مجلس هشتم، به جای قرائت ۲۰ تذکر کتبی، ۴۰ تذکر را خواند؛ اما باز هم قرائت نشدن همه تذکرات از سوی لاریجانی با اعتراض نمایندگان مواجه شد. به اعتقاد نمایندگان معترض، تذکرات نمایندگان متناسب با شرایط و زمان به مسوولان ارائه میشود که عدم قرائت آنها با تاخیر، موضوع مورد تذکر را از شان رسیدگی دور میکند. هرچند لاریجانی باز هم تاکید کرد که قرائت نشدن همه تذکرات باعث میشود که وقت برای کارهای دیگر در جلسه باقی نماند و به رغم نخواندن همه تذکرات، اما تمامی آنها به مسوولان مربوطه ارائه میشود. این اظهارات، اما باز هم نتوانست نمایندگان معترض را قانع کند و آنها مکررا این مساله را مورد اشاره قرار دادند و لاریجانی هم با بیان اینکه درباره این موضوع بارها توضیح دادهام، از نمایندگان درخواست کرد تا کمتر تذکر بدهند.
الیاس نادران نیز در تذکری با استناد به ماده ۱۹۳ درباره سوال از وزرا به سوالات خود و وزیر صنایع به تبع آن وزیر اطلاعات و نیز وزیر بازرگانی که از مجلس هفتم باقی مانده، اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود اینکه در تاریخ ۲۶/۳ سوالات به کمیسیونها ارجاع داده شد، هنوز در دستور قرار نگرفته است و پس از تعطیلات دو هفتهای از مهلت یک هفتهای طرح سوال، ۲ ماه سپری خواهد شد و به این ترتیب سوال از خاصیت میافتد و ابزار نظارتی مجلس کند خواهد شد. لاریجانی در پاسخ، تذکر را وارد دانست و تاکید کرد: کمیسیونها باید در مهلت قانونی به سوالات رسیدگی کنند.
همچنین سنایی نیز در تذکری اظهار کرد: برخی نمایندگان دو سه هفتهای است که تذکر کتبی دادهاند، اما قرائت نشده و به این شکل نقش نظارتی نمایندگان زیر سوال میرود و این یک نقض مستمر است. لاریجانی در پاسخ گفت: حجم تذکرات زیاد است و اگر تمام وقت را به قرائت این موضوع اختصاص دهیم، به کار دیگری نمیرسیم، در هیات رییسه در این مورد بحث کردیم و تصمیم گرفتیم آن تذکراتی را که به لحاظ موضوع به هم قرابت دارند، یک جا بخوانیم و حجم بیشتری از تذکرات کتبی را بخوانیم که مساله تمام شود.
ارسال نظر