در پی پایان یافتن رزمایش مشترک نیروهای دریایی آمریکا و انگلیس در خلیج‌فارس، این کشورها اعلام کردند که این رزمایش به تنش‌های موجود با ایران ارتباطی نداشته است. این در حالی است که روز سه‌شنبه آخرین ناو هواپیمابر آمریکا به نام آبراهام لینکلن خلیج‌فارس را به مقصد دریای عمان به منظور آنچه که تقویت نیروهای آمریکایی و ناتو مستقر در افغانستان گفته شده است، ترک کرد. خبرگزاری فارس در این زمینه نوشت: ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به عنوان آخرین ناو هواپیمابر آمریکایی حاضر در خلیج‌فارس همزمان با آغاز رزمایش دریایی سپاه پاسداران با نام مرحله سوم رزمایش پیامبر اعظم (ص) به بهانه پوشش فعالیت‌های نظامی آمریکا در افغانستان از این منطقه خارج شد.رزمایش دریایی سپاه پاسداران با شرکت حجم انبوه شناورهای موشکی و اژدر افکن، قایق‌های تندرو و تکاوران دریایی سپاه از دوشنبه شب در پهنه وسیعی از خلیج‌فارس و منطقه استراتژیک تنگه هرمز آغاز شده است.

در حالی که نیروهای دریایی آمریکا و انگلیس اعلام کردند که رزمایش آنان به تنش‌های موجود با ایران ارتباطی نداشته است، خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد: این رزمایش‌ با توجه به سابقه تنش‌ها میان غرب با ایران بر سر برنامه هسته‌ای تهران برگزار شد.

فرضیات درباره احتمال حمله نظامی علیه ایران پس از انتشار گزارشی در خصوص تمرین حمله به ایران در نیروی هوایی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) افزایش یافته است. ایران روز سه‌شنبه هشدار داد که در صورتی که مورد حمله واقع شود، کشتی‌های آمریکایی را در تنگه هرمز که بزرگ‌ترین خروجی صادرات نفت را دارد، هدف قرار خواهد داد. ناتان کریستنسن، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در تماسی تلفنی به رویترز گفت: این مانور به هیچ وجه ارتباطی به تنش‌های گزارش شده با ایران ندارد.

وی ادامه داد: مانورهای ائتلافی با نظم بسیاری انجام می‌گیرد. به اعتقاد برخی از کارشناسان،‌ بیم از تنش میان غرب و ایران که چهارمین تولیدکننده بزرگ نفتی جهان است، بر سر برنامه هسته‌ای آن باعث افزایش شدید قیمت نفت شد تا جایی که از ۱۴۰ دلار در هر بشکه فراتر رفت.

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: افراطیون خشن یکی از تهدیدهای اصولی هستند؛ بنابراین ممکن است قایق‌های کوچک یک شکل از حملات باشند، بمب‌گذاری‌های انتحاری می‌تواند نوعی دیگر باشد؛ افرادی هستند که می‌خواهند بیایند و کارهایی انجام دهند و ائتلاف در این هنگام است که اطمینان می‌دهد آنها موفق نخواهند شد. مساله به حفاظت از اقتصاد منطقه و جهان مربوط می‌شود.

کوین کاسگریف، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا هفته گذشته گفته بود که آمریکا به ایران اجازه بستن تنگه هرمز را نمی‌دهد.

در این رزمایش دو کشتی آمریکایی به همراه یک ناو جنگی انگلیسی و یک ناو جنگی بحرینی شرکت داشتند؛ این مانور که به رهبری انگلیس انجام شد، روز سوم ژوییه آغاز شده بود.