پایان تمرین ها و طراحی نهایی گروه صادقی
«یادگار زریران» به چهارسو آمد
طراحی و تولید صحنه و لباس و موسیقی «یادگار زریران» به پایان رسید.
بهزاد خاکی نژاد
طراحی و تولید صحنه و لباس و موسیقی «یادگار زریران» به پایان رسید.
همزمان با تمرینهای نهایی نمایش «یادگار زریران» در اداره تئاتر، طراحی و تولید صحنه و لباس و موسیقی سیوهفتمین تجربه کارگردانی دکتر قطبالدین صادقی نیز آماده اجرا شد.
دکتر صادقی درباره طراحی صحنه «یادگار زریران» میگوید: «مهمترین نکته در طراحی صحنه ما، نمایش فضایی سرشار از نشانههای اساطیری است. این نمایش ستیز بین تمدن عصر کشاورزی در برابر قبایل وحشی دامدار است؛ همه دعوا بر سر مقوله کشاورزی و خودکفایی و قابلیتهای سرزمین ما در این عرصه بوده است که نماد آن در فرهنگ سرزمینمان به شکل نمادین دو بز ایستاده روی پاها و دستها گشاده به سوی درخت زندگی (سرو) است. این رابطه نمادین کهن در فرهنگ ایرانی از سرو هزارساله کاشمر (دوره زرتشتی) تا نمایشهای مذهبی به شکل نخل تکرار شده است. یادگار زریران ستیز تمدن در برابر قبایل وحشی را نمایش میدهد و مرکز این تمدن درخت است.
همانگونه که در نمایشی هم به آن اشاره میشود در واقع نیکی مساوی کاشتن دانه است. درخت، منبع ارزشهای عصر کشاورزی به شمار میآید و ما در طول تاریخ تاوان جنگهای بسیاری را بهواسطه زود رسیدن به این تمدن از دست دادهایم.
سرو، نماد عصر کشاورزی است که در نمایش ما هم دیده میشود و تصویری از آن به شکل نخل در تعزیه هم یادآوری شده است.
اینگونه نشانههای اسطورهای و نمادین عصر کشاورزی در طراحی لباس یادگار زریران نیز دیده میشود. صادقی با اشاره به نشانههای مهم پوشش بازیگرانش میافزاید: «نشانههای اصلی لباس را از نقوش برجسته سنگ نبشتهها و معماری کهن دوره هخامنشی الهام گرفتهایم و عناصری را به آن اضافه کردهایم که آنها را مدرن کرده تا کاملا به سوی الگوبرداری مطلق نرفته باشیم. در لباس و دکور یادگار زریران به سوی واقعگرایی نرفته و بیشتر از تخیل و خلاقیت یاری گرفتهایم تا همه چیز نمادین باشد. نشانهها و رنگهایی را برگزیدهایم که هم نمایشی باشد و هم با فرهنگ اصیل ایرانی همخوانی داشته باشد.»
این نویسنده و کارگردان نامآشنای کشورمان، فضای غالب موسیقیایی یادگار زریران را نیز سرشار از نوای سازهای کوبهای توصیف نموده و اضافه میکند: «در این نمایش از سازهای کوبهای قدیمی و مدرن کوچک و بزرگی بهره بردهایم تا هم بتواند روح حماسی نبردهای آن دوره را یادآوری کند، هم ریتم و تپش مناسبی به اجرا ببخشد و هم مکمل حرکتهای گروهی بازیگران نمایش باشد.»«یادگار زریران» از ۱۸ تیر ماه سالجاری به جز شنبهها ساعت ۲۰ هر شب در سالن چهارسوی تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
ارسال نظر