کشاورزی
آمادگی ایران برای ایجاد امنیت غذایی در نیجر
وزیر جهاد کشاورزی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است برای اجرای برنامه تامین امنیت غذایی در نیجر، با این کشور آفریقایی همکاری کند. محمدرضا اسکندری در دیدار ماهامان موسی، وزیر کشاورزی کشور آفریقایی نیجر، با اشاره به ظرفیتهای موجود در بخش کشاورزی ایران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال اجرای یک برنامه کلی در زمینه تامین امنیت غذایی است و میتوان تجارب این برنامه را در اختیار کشورهای مسلمان از جمله نیجر قرار داد.
وی با بیان آنکه کشورهای استعمارگر از غذا به عنوان حربه ای برای سلطه بیشتر بر کشورهای ضعیف استفاده میکنند، تصریح کرد: ایران این موضوع را تجربه کرده و از طرف قدرتهای بزرگ مورد تهدید و تحریم بوده است.
اسکندری گفت: ایران با درک این سیاست کشورهای استعمارگر، موضوع تامین امنیت غذایی را در دستور کار خود قرار داده و آماده کمک به سایر کشورهای مسلمان در این زمینه است. وی افزود: آماده هستیم گروههای فنی کار را با نیجر در این زمینه شروع کنند و مسائل مورد نیاز را پیگیری کنیم.
وزیر جهادکشاورزی در ادامه افزود: ایران افزون بر تواناییهای موجود در فعالیتهای شیلاتی، توسعه سامانههای آبیاری پیشرفته، تولیدات گیاهی، دامپروری و نیز فعالیتهای بیولوژیکی و مکانیکی در عرصههای بیابانی، میتواند تجارب خود را در زمینه ظرفیتهای فنی و آموزشی در اختیار کارشناسان کشاورزی نیجر قرار دهد. وی تاکید کرد، امکان حضور شرکتهای ایرانی برای سرمایهگذاری در فعالیتهای کشاورزی نیجر نیز فراهم است. اسکندری سپس تولید سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز، یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن گوشت مرغ، ۶۰۰هزار تن محصولات شیلاتی و برخورداری از ۱۲۰میلیون واحد دامی را از ظرفیتهای موجود در بخش کشاورزی ایران برشمرد و گفت: تمامی تولیدات کشاورزی ایران توسط بخش غیر دولتی انجام میگیرد و دولت فقط در امر سیاستگذاری وارد میشود. به گفته وی، یک سوم از تولیدات شیلاتی ایران از طریق پرورش در آبهای داخلی حاصل میشود که با توجه به برخورداری نیجر از رود و آبهای داخلی، میتوانیم تجارب خود را در اختیار فعالان شیلاتی نیجر قرار دهیم. وزیر کشاورزی نیجر نیز در این دیدار با استقبال از حضور شرکتهای ایرانی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی نیجر گفت: نیجر علاقه مند است شعبه تراکتورسازی ایران در این کشور احداث شود.
به گفته ماهامان موسی، در صورت ایجاد این مرکز، میتوان از طریق نیجر نیاز کشورهای غرب آفریقا ازجمله چاد، مالی، ساحل عاج و ... به تراکتور را تامین کرد. وزیر کشاورزی نیجر در پایان با اشاره به ظرفیتهای بکر کشاورزی این کشور گفت: نیجر آماده است امکانات و تسهیلات مناسبی ازجمله زمین در اختیار سرمایهگذاران ایرانی برای اجرای طرحهای کشاورزی در نیجر قرار دهد.
ارسال نظر