دنیای‌اقتصاد- وزیر بازرگانی در دفاع از دو فوریت لایحه اصلاح جداول شماره ۴ و ۸ قانون برنامه چهارم توسعه در مجلس گفت: از ابتدای سال ۲۰۰۷ میلادی قیمت مواد غذایی در جهان به شدت افزایش یافته و قیمت جهانی گندم، برنج، حبوبات، مرغ، گوشت، پودر و شیر افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: طبق آخرین گزارش فائو، قیمت مواد غذایی در جهان بین ۲۰ تا ۴۲۰‌درصد افزایش داشته است، مثلا قیمت برنج تایلندی و اروگوئه از ۳۰۰ دلار به یک‌هزار و ۱۰۰ دلار رسیده است. میرکاظمی‌تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت جهانی مواد غذایی، قانون بودجه نیازمند ترمیم است تا بتوان به میزان سال گذشته مواد غذایی وارد کرد.

وزیر بازرگانی با اشاره به خسارات ناشی از سرمازدگی و خشکسالی در کشور گفت: مصرف گندم در کشور ۱۱میلیون تن است؛ اما پیش‌بینی می‌شود امسال میزان تولید داخلی ۶‌میلیون تن باشد، یعنی باید ۵میلیون تن گندم وارد کشور شود.میرکاظمی‌درخصوص اثرات این لایحه نیز گفت: به دلیل اینکه اعتبارات کاملا به صورت ارزی است، اثر تورمی‌در بازار نخواهد داشت. همچنین هیچ نگرانی در مورد ضربه زدن به تولید داخلی وجود ندارد، چون امسال تولید داخلی کم است و ما برای تامین نیاز بازار باید دست به واردات بزنیم.

میرکاظمی پس از پایان جلسه علنی مجلس نیز در جمع خبرنگاران حاضر شد و با بیان این‌که از ۴۵۰۰‌میلیارد تومانی که برای خرید به مجلس پیشنهاد داده شده ۲۵۰۰‌میلیارد تومان آن برای خرید کالاهای اساسی و به دلیل افزایش قیمت جهانی بوده است، گفت: ما می‌خواهیم با همان قیمت‌های سال گذشته کالاها به دست مردم برسد و این ما‌به‌التفاوت فقط برای افزایش قیمت‌های جهانی و خشکسالی داخل کشور است، بنابراین به هیچ‌وجه این اقدام تورم‌زا نیست.

وی ابراز امیدواری کرد که با تعامل بیشتری که با مجلس هشتم برقرار می‌شود و همکاری خوبی که بین دو قوه شروع شده، این لایحه به سرعت در کمیسیون به نتیجه نهایی برسد. میرکاظمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا افزایش قیمت‌ها قابل پیش‌بینی نبود که برای آن تدابیری اندیشیده شود، گفت: این تدابیر اندیشیده شده است. ما در آبان ماه سال گذشته جلسات مرتبی در دولت با نمایندگان منتخب هیات رییسه مجلس هفتم داشتیم و آنجا هم به مبلغ ۲۰۰۰میلیارد تومان رسیدیم که رییس‌جمهور دستور داد دوهزار میلیارد مطرح نشود و ۱۲۰۰ میلیارد تومان طرح شود که فشاری به بودجه کشور وارد نشود؛ اما ۱۲۰۰‌میلیارد هم به مجلس آمد، ولی در دوران مجلس هفتم به نتیجه نرسید و منتفی شد. میرکاظمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که با توجه به این‌که جو عمومی مجلس مخالف متمم بودجه در آغاز سال است، ‌چرا دولت متمم را برای آخر سال نمی‌گذارد، گفت:‌ معمولا اصلاحات را در شش ماه دوم انجام می‌دهند، ما مقدمات این بحث را سال گذشته با مجلس هفتم شروع کردیم و ضرورت‌ها را تشریح کرده‌ایم و به دلایلی در مجلس هفتم به نتیجه نرسیدیم. اما با تلاش و کوشش دکتر لاریجانی، مجددا این بحث در مجلس هشتم شروع شد. وی در پاسخ به این سوال که چرا این مبلغ را در لایحه بودجه پیش‌بینی نکردید، گفت: بحث خشکسالی آن موقع به شکل فعلی مطرح نبود، اما ما چهارهزار میلیارد تومان را برای آن دیده بودیم و قرار بود از محل حساب ذخیره ارزی طی متممی که ارائه می‌شود این مبلغ تامین شود که همین روال را انجام دادیم. وزیر بازرگانی درباره زمان به نتیجه رسیدن این لایحه گفت: ما فعلا خریدهایمان را با همان بودجه‌ای که در اختیار داریم، شروع کرده‌ایم و امیدواریم که به موقع این لایحه تصویب شود تا ما خریدهایمان را به شکل کامل انجام دهیم. وی افزود: در بخش مقابله با خسارت‌های خشکسالی هم امیدواریم با بودجه‌ای که خود وزارت‌ جهاد کشاورزی در اختیار دارد، کار آغاز شود. وی گفت: البته ما برخی از کالاهای امسال را سال گذشته خریداری کرده‌ایم و اکنون هم می‌خواهیم برخی از این خریدها را برای سال آینده انجام دهیم، زیرا باید برای سال آینده ذخیره داشته باشیم.