نمایندگی دائم کشورمان در آژانس:
پرونده ایران عادی شود، انعطاف نشان میدهیم
علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم کشورمان در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای به برخی اظهارات مطرح شده در جلسه چهارشنبه هفته گذشته شورای حکام پاسخ داد.
نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که در صورت عادی شدن پرونده هستهای کشورمان و خروج آن از شورای حکام، تهران میتواند انعطاف بیشتری نشان داده و اقدامات داوطلبانهای اتخاذ کند.
علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم کشورمان در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای به برخی اظهارات مطرح شده در جلسه چهارشنبه هفته گذشته شورای حکام پاسخ داد. به گزارش ایسنا، سلطانیه با ابراز ناخرسندی از این که تعداد معدودی از کشورهای غربی مانند آمریکا، فرانسه، استرالیا، کانادا و ژاپن کاملا عناصر اساسی گزارش مدیرکل را نادیده گرفتند، گفت: چنین رهیافتی که حتی به یک نکته مثبت گزارش اشاره نشود و قرائت بیانیههای کهنه و منسوخ گذشتهشان نه تنها اعتبار آنها را خدشهدار که عملکرد آژانس را نیز تضعیف کرده است.
وی گفت: آنها ناخرسندند که بعد از ۳هزار نفر - روز بازرسی گسترده هیچ مدرکی گواه بر انحراف مواد یا فعالیتهای هستهای به سوی اهداف نظامی یافت نشده است؛ چرا که مایل بودند بهانهای برای تحقق دستور کار پنهان آنان از تغییر رژیم تا محروم کردن ملت نجیب ایران از فنآوری و دانش هستهای پیدا کنند. من مطمئنم که بعد از دخالت غیر قانونی شورای امنیت، دولت آمریکا آرزو داشت که ایران همکاریهای خود را با آژانس متوقف سازد و حتی از انپیتی خارج شود تا بهانهای داشته باشد که سیاست خصمانه یکجانبه خود را اعمال کند.
سلطانیه با بیان این که دولت آمریکا بارها در ارتباط با امور جهانی دچار محاسبه اشتباه شده است و سابقه سیاه آن در منطقه ما این ارزیابی را به اثبات میرساند، اظهار کرد: تصمیم گیرندگان در کاخ سفید باید چشمان خود را به سوی واقعیات باز کنند، ریاضیات خود را بهبود بخشند تا بیش از این دچار اشتباه محاسبه نشوند. اجازه دهید تا به شما یک نمونه عینی ارائه دهم که مربوط به مذاکرات شورا است. رییسجمهور آمریکا بعد از گفتوگو با نخست وزیر انگلیس در کنفرانس مشترک خبری اخیر از دنیا خواست تا بسیج شوند و اجازه ندهند که ایران به فنآوری غنیسازی دست یابد. یک نفر- شاید آقای شولتی- لازم است به وی اطلاع دهد که ایران در حال حاضر به فنآوری غنیسازی مسلط شده است. همانطور که توسط کارشناسان برجسته و بازرسان آژانس این امر تایید شده است.
وی افزود: شاید گزارشهای مدیرکل باید به صورت سادهتر و زبان عامیانهای توضیح داده شود. چنین اظهاراتی پرسش جدی را در مورد اعتبار کشوری که خود را ابرقدرت میخواند و هزاران کلاهک هستهای دارد، مطرح میکند.
نماینده دائم کشورمان در آژانس خطاب به رییس جلسه ادامه داد: در ارتباط با مطالعات ادعایی من باید به کشورهای عضو اطلاع دهم که آمریکا به دبیرخانه اجازه نداده است که اسناد را به ایران ارائه دهد با این ادعا که ارائه چنین اسنادی خطر اشاعه هستهای را ایجاد میکند؛ چرا که ممکن است ایران از این اطلاعات برای طراحی بمب هستهای استفاده کند. اینجا یک پرسش ساده مطرح است: اگر آمریکا ایران را متهم میکند که چنین مطالعات ادعایی را انجام داده است و آن اسناد در مورد مطالعات ادعایی از ایران نشات گرفتهاند در آن صورت اصلا منطقی نیست که کپی آنها در اختیار ایران قرار نگیرد. از سوی دیگر اگر ایران چنین اطلاعات حساسی را ندارد پس اتهامی هم که مطرح میشود، بیاساس است.
سلطانیه گفت: سیاستها و اقدامات خوب طراحی شده جمهوری اسلامی ایران که بر پایه اصول نشات گرفته از قانون اساسی شکل گرفتهاند؛ آمریکا را خلع سلاح و ناامید کرده است. ایران نه فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود از جمله غنیسازی را تعلیق کرده و نه همکاری کامل خود را با آژانس در چارچوب اساسنامه آن و تعهدات پادمانی خود متوقف ساخته است.
وی تاکید کرد: اگر برخی تصور میکنند که با طولانی کردن این پروسه خستهکننده نگاه داشتن موضوع در دستور کار شورای حکام، ایران مجبور خواهد شد که از فعالیتهای هستهای خود از جمله شامل غنیسازی دست بردارد، من باید در همینجا اعلام کنم که این امری ناممکن است. به محض اینکه موضوع هستهای ایران از دستور کار شورای حکام خارج شد و اجرای پادمان به صورت عادی درآمد، ایران میتواند انعطاف بیشتری نشان دهد و اقدامات داوطلبانهای را اتخاذ کند، اما تا زمانی که وضعیت جاری تغییر نکند، ایران به همکاری خود بر اساس موافقتنامه پادمان ادامه خواهد داد.
سلطانیه در همین حال از قریب به اتفاق هیاتهای حاضر در این نشست به ویژه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد که در انعکاس نکات مطرح شده در گزارش مدیرکل به شیوهای متوازن و منصفانه عمل کردند، قدردانی کرد.
وی گفت: فصل طلایی دیگری در تاریخ جنبش عدم تعهد در آژانس رقم خورد که به جامعه بینالمللی نشان داد این جنبش کاملا به اصولی که چندین دهه پیش بر پایه آنها بنیان نهاده شد، کاملاً پایبند است که جنبشی برای صلح و سعادت در جهان است. این جنبش سرکوبگران را به چالش کشیده و گامهای دسته جمعی به سوی ایجاد عدالت برای همه برداشته است.
ارسال نظر