چهارشنبه گذشته رای‌گیری برای انتخاب اعضای هیات‌رییسه موقت مجلس هشتم، شگفتی‌ساز شد و محمدرضا باهنر، نایب‌رییس اول مجلس هفتم با اختلاف حدود ۶۰رای از محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رییس دوم مجلس پیشین، عقب ماند. باهنر که در مجلس قبل ریاست فراکسیون اصولگرایان را نیز بر عهده داشت، صاحب نفوذ قابل توجهی بود و با استفاده از این نفوذ و مذاکرات خارج از صحن و نیز ریاست جلسات رسمی مجلس در مقاطع حساس، عمدتا مجلس را به سمت حمایت از دولت راهبری می‌کرد. وی که تا پایان چهره‌ای کاملا حامی دولت در مجلس شناخته می‌شد، هفته گذشته در جمع اعضای تشکیلات متبوع خود، جامعه اسلامی مهندسین، انتقادات کم‌سابقه‌ای را در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی نثار دولت احمدی‌نژاد کرد.

این انتقادات و رای پایین وی برای نایب‌رییسی موقت مجلس، گمانه‌زنی‌های متفاوتی را درباره نقش آینده وی در عرصه سیاسی و مجلس مطرح کرده است؛ چنانکه برخی رای کم او را ناشی از از دست دادن پشتیبانی نمایندگان حامی دولت به دلیل انتقادات اخیر وی تفسیر کرده و برخی دیگر به عکس انتقادات غیر مترقبه او را نوعی فرار به جلو برای فاصله گرفتن از دولت با توجه به ترکیب جدید مجلس تحلیل می‌کنند.

گزارش پایگاه خبری حامی دولت در این میان قابل توجه است.

رجانیوز نوشت: افول قابل توجه نفوذ باهنر در مجلس هشتم در شرایطی است که در مجلس قبل از وی به عنوان «پدرخوانده» یاد می‌شد و اثرگذاری او در بسیاری از طرح‌ها، لوایح، سوال و استیضاح از وزرا مشهود بود. با این حال، چرخش وی به سمت مخالفان دولت در انتخاب رییس مجلس و اظهارات ضددولتی او در جلسه ماهانه شنبه شب جامعه اسلامی مهندسین که در آن با ادعاهای عجیب و غریب به رییس‌جمهور نیز توهین کرد، در این افول سیاسی بی‌تاثیرنبوده است.

این پایگاه خبری در ادامه می‌نویسد: پس از فراز و نشیب‌های مجلس هفتم و دولت نهم در قبال یکدیگر که به ویژه در ماه‌های آخر با هدایت هیات‌رییسه وقت به مچ‌گیری‌های تبلیغاتی که اتفاقا اثر معکوس داشت، انجامید، مجلس هشتم با انتخاب لاریجانی و تضعیف جایگاه باهنر پیامی از جنس تعامل و بی‌توجهی نسبت به پدرخواندگی‌های مرسوم و بازی‌های سیاسی چند نبش که تنها به تضعیف جایگاه مجلس منجر می‌شود، ارسال کرده است.

در مقابل یک پایگاه خبری وابسته به اصولگرایان منتقد دولت در مطلبی تحت عنوان «پرداخت دستمزد زحمات سه ساله باهنر از سوی برخی حامیان دولت» نوشت: در حالی که محمدرضا باهنر در سه سال گذشته، با استفاده حداکثری از نفوذ و اختیارات رسمی و غیررسمی خود، در راستای منافع دولت حرکت کرده و دست‌کم مانع از استیضاح سه ـ چهار وزیر و دادن رای اعتماد به سه وزیر دولت شد، رسانه‌های حامی دولت، پس از انتقاد محترمانه وی با تندترین توهین‌ها، دستمزد خدمات سه ساله باهنر به دولت نهم را پرداختند.

به گزارش «تابناک»، تخریب و توهین به باهنر از سوی برخی هواداران دولت، در حالی صورت می‌گیرد که وی در آخرین هفته فعالیت مجلس هفتم، با اقدامی شبهه‌ناک، مانع از استیضاح وزیر بازرگانی شد که علاوه بر میرکاظمی، وزیر بازرگانی، وزیر آموزش‌وپرورش، وزیر صنایع، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه و وزیر علوم در گرفتن رای اعتماد و باقی ماندن در پست وزارتشان تا حدود زیادی مدیون تلاش‌های باهنر هستند.

دفاع باهنر از افزایش سهم حامیان دولت در فهرست جبهه متحد اصولگرایی (۶+۵)، اعمال نفوذ باهنر در تصویب لوایح بودجه و متمم‌های مورد نیاز دولت به رغم مخالفت مرکز پژوهش‌های مجلس و اقتصاددانان مجلس هفتم و دفاع سرسختانه از دولت در صحن علنی و جلسات خصوصی مجلس از دیگر خدمات وی به دولت نهم به شمار می‌رود.