نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با تکرار انتقادها به خاطر جنگ بوش در عراق، اعلام کرد: ایران بهره‌مندترین طرف در جنگ عراق بوده است. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما که روز دوشنبه در شهر بوزمان ایالت مونتانا و در جمع ۷‌هزار نفر از طرفداران خود سخن می‌گفت،‌ تاکید کرد: ایران بهره‌مندترین طرف جنگ عراق است. جنگی که هرگز نباید اجازه داده می‌شد تا آغاز شود.

وی با انتقاد از مواضع جان مک‌کین رقیب جمهوریخواه گفت: جان مک‌کین می‌خواهد سیاست شکست خورده را تکرار کند. اگر مک‌کین انتخاب شود، اظهارات تند در واشنگتن در حالی ادامه پیدا خواهد کرد که کشورهایی مانند ایران به این سخنان تند بی‌توجهی خواهند کرد.

اوباما پیشنهاد داد: راهکار جایگزین این است که از الگوی جان اف کندی و رونالد ریگان (روسای جمهوری سابق آمریکا) پیروی کنیم که با اتحاد جماهیر شوروی گفت‌وگو کردند.

اوباما خواستار دیپلماسی منضبط و مستقیم شد و افزود: این همان کاری است که کندی و ریگان انجام دادند.

این سناتور ایالت ایلینویز با اشاره به اختلاف نظر خویش با رقیب جمهوریخواه‌ ادامه داد: من گفته‌ام باید نه‌تنها با دوستان خود گفت‌وگو کنیم، بلکه با دشمنان نیز باید این کار را انجام دهیم. وی با انتقاد از اظهارات مک‌کین افزود:‌ او می‌خواهد همان سیاست‌های شکست خورده بوش را ادامه دهد، همان «حرف‌های تند بی‌عمل». مجبوریم سیاست خارجی خود را تغییر دهیم.

اوباما پیش از این نیز سیاست‌های مک‌کین را زیر سوال برده و آن را «ساده‌لوحانه و غیرمسوولانه» خوانده بود. اوباما با اشاره به سیاست خود برای گفت‌وگوی بدون پیش شرط با سران کشورهای متخاصم گفت که تعامل مستقیم با شوروی مانع از جنگ هسته‌ای شد و به مرور زمان به فروپاشی دیوار برلین انجامید.

این در حالی است که مک‌کین در واکنش به این اظهارات اوباما گفت: موضع اوباما به دشمنان واشنگتن ابهت بین‌المللی ارائه می‌کند. جان مک‌کین، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از رقیب دموکرات خود باراک اوباما به خاطر بیان این مطلب که ایران به اندازه اتحاد جماهیر شوروی سابق برای آمریکایی‌ها تهدید ندارد، انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مک‌کین گفت که چنین اظهاراتی عمق بی‌‌تجربگی و قضاوت غیرمحتاطانه سناتور اوباما را نشان می‌دهد. مک‌کین اظهار کرد: این سخنان برای رییس‌جمهور آمریکا به منزله نقصان‌های بسیار جدی است.

اوباما گفته بود که ایران، کوبا و ونزوئلا در مقایسه با اتحاد جماهیر شوروی سابق تهدیدی کوچک به شمار می‌روند و برای ما تهدیدی جدی نیستند؛ اما آمریکا به مذاکره با شوروی در آن زمان تمایل داشت؛ در حالی که روس‌ها می‌گفتند: ما قصد داریم شما (آمریکایی‌ها) را از این سیاره حذف کنیم. مک‌کین در ادعاهای تکراری خود علیه ایران به دخالت این کشور در عراق و خاورمیانه اشاره کرد و مدعی شد که تهدید آن هر چیزی می‌تواند باشد به غیر از «کوچک».

اوباما نیز در پاسخ به گزافه‌گویی‌های مک‌کین در بیلینگز ایالت مونتانا ادعا کرد: بگذارید کاملا صریح باشم، ایران، تهدیدی مهم است؛ اما اتحاد جماهیر شوروی سابق تهدیدی مضاعف بود؛ زیرا روس‌ها‌هزاران سلاح اتمی داشتند، در حالی که ایرانیان حتی یک کلاهک اتمی نیز ندارند.