بخشنامه رییس‌جمهور تلاطم بلاوجه ایجاد می‌کند

دنیای اقتصاد- علی لاریجانی، بخشنامه صادر شده از سوی رییس جمهور درباره مکاتبات مجلس را «غیرضروری» خواند و گفت: لزومی نداشت این بخشنامه صادر شود، چراکه تلاطمی در جامعه ایجاد می‌کند که بلاوجه است. رییس مجلس با اشاره به دو اصل ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی درباره تطبیق مصوبات دولت با قوانین تصریح کرد: ممکن است مسوولان دولتی تشخیص متفاوتی داشته باشند، اما قانون اساسی تکلیف را مشخص کرده است. محمود احمدی‌نژاد روز دوشنبه در بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی نوشته بود: «لغو مصوبات مربوط به دولت از سوی مجلس، خلاف نص صریح قانون اساسی است.» لاریجانی با گلایه از بخشنامه احمدی‌نژاد درباره ابلاغیه‌های مجلس:

تلاطم بلاوجه ایجاد نکنید

دنیای اقتصاد- رییس مجلس، بخشنامه صادر شده از سوی رییس جمهور درباره لغو مصوبات دولت از سوی مجلس را «غیرضروری» خواند. علی‌لاریجانی روز گذشته در این باره گفت که لزومی نداشت این بخشنامه صادر شود؛ چراکه تلاطمی در جامعه ایجاد می‌کند که بلاوجه است.

روز دوشنبه محمود احمدی‌نژاد در بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی اعلام کرد: «لغو مصوبات مربوط به دولت از سوی مجلس، علاوه بر وارد بودن ایرادات متعدد به این رویه، خلاف نص صریح قانون اساسی است.»

وی متذکر شده بود «نظرات رییس مجلس محترم است، اما درج آنها در روزنامه رسمی مجوز اجرا یا عدم اجرای مصوبات دولت قلمداد نمی‌شود و مکاتبات مذکور فاقد وجاهت حقوقی است و نمی‌تواند مناط عمل باشد.»

احتیاجی به سر و صدا نیست

رییس مجلس، اما روز گذشته در جریان دیدار با معلمان نمونه کشور در مجلس ضمن گلایه از احمدی‌نژاد اظهارکرد: رییس جمهور روز گذشته بخشنامه‌ای صادر کرده‌اند که لزومی نداشت؛ چراکه تلاطمی در جامعه ایجاد می‌کند که بلاوجه است. به گزارش ایسنا، علی لاریجانی افزود: براساس اصول ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی دولت می‌تواند آیین‌نامه، مصوبه و بخشنامه داشته باشد و امور را در چارچوب قانون اداره کند. لکن برای اینکه مصوبات دولت مطابق متن و روح قانون باشد، باید آنها را برای رییس مجلس برای انطباق با قانون بفرستد و اگر انطباق وجود نداشت، رییس مجلس باید با دلیل عنوان کند که تخلف وجود دارد و آن مصوبه یا آیین‌نامه اصلاح شود.

لاریجانی اضافه کرد: براین اساس در مجالس ششم، هفتم و هشتم، سه قانون تصویب شد و مقرر شد که مصوبات دولت برای رییس مجلس ارسال شود و رییس مجلس هیاتی انطباق با قانون تشکیل دهد اگر مصوبه اصلاح نشد، ملغی الاثر است و نباید آن را اجرا کند؛ این قانون مجلس است که شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از مصوبات دولت مطابق قانون است، گفت: برخی از این مصوبات هم خلاف قانون است مثل ماجرای انتشار چک پول‌ها؛ اما این احتیاجی به سروصدا در کشور ندارد.

رییس مجلس تصریح کرد: ما می‌توانیم نظر شخصی بدهیم، اما چنین نظری نمی‌تواند در جامعه جاری و ساری باشد. آنچه که در کشور باید جاری و ساری باشد، متن قانون اساسی است و انطباق قوانین با قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است. وی با اشاره به یکی از دیدارهای خود با مقام معظم رهبری یادآور شد: ایشان درباره یک موضوع گفتند که نظر من این است، اما من تابع نظر شورای نگهبان هستم، در واقع ایشان نظر شخصی داشتند اما می‌خواستند کار حکومت روی روال باشد. این موضوعات احتیاج به بخشنامه ندارد؛ ممکن است مسوولان حکومتی تشخیص متفاوتی داشته باشند اما قانون اساسی وضع را مشخص کرده است.

دستگاه‌ها مکلف به اجرای بخشنامه نیستند

در همین حال، نایب رییس مجلس نیز تاکید کرد: دستگاه‌های دولتی مکلف به اجرای بخشنامه رییس جمهور مبنی بر «عدم توجه به لغو مصوبات غیرقانونی دولت توسط مجلس» نیستند، چون دولت نمی‌تواند برخلاف قانون بخشنامه صادر کند.

محمد رضا باهنر در گفت‌وگو با مهر در واکنش به این بخشنامه اظهارکرد: بخشنامه جدید رییس جمهور وجهه حقوقی و قانونی ندارد.

تئوری‌ ساکتین فتنه از کدام کُره نازل شد؟

رییس مجلس در هشتمین همایش «حکمت مطهر» با اشاره به بحث «خالص‌سازی سیاسی» گفت: اگر منظور کسانی که چنین حرف‌هایی را مطرح می‌کنند، خلوص‌سازی از نظر فکری است که در این صورت درست است، ولی اگر به این معنا باشد که چند نفر خاص بخواهند مملکت را اداره کنند، بسیار اشتباه است؛ زیرا باید مملکت را برای همه باز کرد.

به گزارش سایت خبری خانه ملت، وی تصریح کرد: به جای اینکه مشکل مردم را مطرح کنیم، دائما بحث‌ فتنه و انحراف می‌شود؛ تا کی از ساکتین و راکبین و مارقین فتنه می‌خواهید حرف بزنید؟ وی افزود: اگر قصد کار خیر دارید و بلد هستید، باید در جاده کشور حرکت کنید زیرا جامعه ما به افراد کاردان و کاربلد برای اداره خود نیاز دارد؛ نه اینکه با چنین تئوری‌هایی که معلوم نیست از کدام کُره نازل شده است، به دنبال آن باشید که یک قبیله‌ای را در کشور حاکم کنید.

هسته اتم را می‌شکافیم چوب بستنی را وارد ‌می‌کنیم

لاریجانی همچنین افزود: کشور ما سالانه ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد که اگر ورود تکنولوژی جدید باشد از آن استقبال می‌کنیم، اما اگر از این طریق محصولات مصرفی وارد کشور شود، کمکی به تولید داخل نمی‌کند.

وی مثال زد: یکی از کالاهای وارداتی کشور ما در شرایط فعلی چوب بستنی است که سالانه ۸۰ میلیون دلار واردات از کشور آلمان داریم؛ چطور است که دانشمندان ما می‌توانند هسته اتم را بشکافند، اما یک چوب بستنی هم نمی‌توانیم در داخل تولید کنیم.

عکس: خبرگزاری مهر