با حضور رییسجمهور صورت گرفت
آغاز اجرای طرح انتقال آب خزر به دشت مرکزی ایران
طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر به دشت مرکزی ایران با حضور و فرمان رییسجمهور آغاز شد. محمود احمدینژاد که صبح دیروز (دوشنبه) به منظور شرکت در مراسم کلنگزنی طرح انتقال آب از دریای خزر به دشت مرکزی ایران به استان مازندران سفر کرده بود، فرمان آغاز اجرای این پروژه بزرگ را با رمز یا زهرا (س) و یا مهدی (عج) صادر کرد. سید مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رییسجمهور، مجید نامجو وزیر نیرو و حسن موسوی معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، احمدینژاد را در این سفرهمراهی کردند. بنا به گفته معاون وزیر نیرو و رییسجمهور پروژه انتقال آب از ساری شروع شده و به استانهای سمنان، قم، اصفهان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی خواهد رسید.
آنگونه که سایت خبری خبرآنلاین گزارش داده است، محمدرضا عطارزاده معاون وزیر نیرو درباره این طرح میگوید: طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی از دو سال پیش در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیریهای رییسجمهور این کار سرعت بیشتری یافت. وی سیمای کلی طرح انتقال آب به فلات مرکزی ایران را شامل سه مسیر دانست و گفت: مسیر «الف» از ساری آغاز شده و با گذر از سمنان، قم و کاشان به اصفهان خواهد رسید. وی مسیر «ب» را از خلیج گرگان یک شاخه به سبزوار و یک شاخه به بیرجند و دیگری را به یزد اعلام کرد و درباره فاز جنوبی این طرح جامع گفت: مسیر «ج» مسیر جنوبی است که از غرب بندرعباس به گلگهر میرسد.
به گفته او، پیشبینی شده است که ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال از دریای خزر و یک میلیون مترمکعب آب از دریای عمان و خلیج فارس از طریق این طرح منتقل شود. روش کار با شیرینسازی در لب دریا است؛ همچنین انتقال با خطوط لولههای آبرسانی به مناطق هدف انجام میشود.
معاون وزیر نیرو، قرارگاه خاتم الانبیا را پیمانکار این طرح اعلام کرد و گفت: آبرسانی به سمنان نخستین هدف طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای خزر به حوضه فلات مرکزی ایران است.
۳ هزار میلیارد تومان، هزینه طرح
به گفته عطارزاده، این طرح تنها برای آب شرب، صنعت و کشاورزی صنعتی استفاده میشود و برای کشاورزی صرف، کاربردی ندارد. هزینه آب استحصالی بین ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار ریال در هر مترمکعب است. پیشبینی میشود که بخش نخست طرح در مدت ۲۴ ماه به بهرهبرداری برسد. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا برآورد هزینه در مرحله نخست اجرای طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای خزر به حوضه فلات مرکزی ایران را ۳۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: از این میزان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال توسط تهاتر با سهام صنایع پتروشیمی به پیمانکار واگذار شده است و مابقی آن از منابع دیگر تامین میشود.
احمدینژاد: انشاءالله به خزر لطمه نمیزند
رییسجمهور در مراسم آغاز اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به دشت مرکزی ایران با تاکید بر ضرورت کنترل کویرزایی با انتقال آب اعلام کرد که انتقال آب دریای خزر ۶ الی ۷ استان را در فلات مرکزی کشور زنده خواهد کرد. به گزارش ایسنا، رییسجمهور گفت: طرح انتقال آب از دریای مازندران به حوزه فلات مرکزی ایران شش، هفت استان از جمله جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی و چندین استان دیگر را که نیازمند آب هستند در بر میگیرد و این کار بزرگی است. البته به نحوی برنامهریزی شده است که در مسیر این انتقال آب هر جا در مسیر احتیاج به آب بود این آب تامین شود و در واقع این طرح نه تنها به منابع آبی استان انشاءالله لطمه نمیزند، بلکه انشاءالله در راستای تکمیل و پشتیبانی نیز خواهد بود.
وی گفت: دولت همچنین برای نحوه درست و مناسب از آب نیز طرحهای گستردهای دارد و باید در کشور از آب به نحو مناسب استفاده شود. رییسجمهور با اشاره به اهمیت استفاده از شیوههای جدید آبیاری گفت: با استفاده از شیوههای جدید آبیاری، مصرف آب کاهش پیدا میکند.
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد همچنین در این مراسم با بیان اینکه در حال حاضر متوسط بارشها در کشور طی سی سال اخیر روند کاهشی داشته و کویر و خشکسالی در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: این مسائل بیانگر آن است که تا ۵۰ سال دیگر از جنگل خبری نیست؛ در واقع مطالعه اکوسیستم و شرایط منطقه نشان میدهد کویر در کشور در حال گسترش است و باید از ادامه توسعه آن جلوگیری کرد.
احمدینژاد یکی از راههای مقابله با گسترش کویر در کشور را تامین آب مورد نیاز در این مناطق و توسعه بحث کشاورزی بیان کرد و گفت: در حال حاضر ۲۵۰ هزار کیلومترمربع از مناطق کشور کویری است که با طرحهایی همچون انتقال آب و توسعه بخش کشاورزی میتوان با گسترش آن مقابله کرد.
بودجه پروژهها را به هر طریقی فراهم کنید
همچنین به گزارش فارس، رییسجمهور افزود: من از وزیر نیرو میخواهم تا تمام تلاش خود را برای اتمام پروژههای نیمهتمام از جمله شبکههای آبیاری کشور و سدها به کار بگیرد و حتی از زیر سنگ هم که شده برای این کار بودجه را فراهم میکنیم.
وی ادامه داد: امروز بخشهای زیادی از مناطق مرکزی و شرقی ایران به دلیل کمبود آب و خشکسالی در حال خالی شدن از جمعیت است و در این صورت هیچ جمعیتی و امنیتی در آن مناطق باقی نخواهد ماند. احمدینژاد با بیان اینکه بسیاری از مشکلات امنیتی که ما هماکنون در ایران داریم به دلیل نبود جمعیت در منطقه دشت مرکزی ایران است.
طرح انتقال آب از جنوب کشور در آینده
رییسجمهور همچنین گفت: برای جبران خلأ جمعیتی در فلات مرکزی ایران، طرحهای انتقال آب از جنوب کشور (خلیج فارس) در آینده نزدیک همانند طرح انتقال آب از دریای خزر آغاز میشود که در نتیجه آن مشکل تامین آب شرب و کشاورزی چند استان برطرف میشود.
ارسال نظر