در شورای‌عالی استان‌ها صورت گرفت

اعتراض به ادامه تکمیل و ساخت پروژه منوریل قم

شماره روزنامه: ۲۶۱۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۴۴۰۵۲ خبر

نماینده قم در شورای‌عالی استان‌ها با انتقاد از پیشروی اجرای منوریل در شهر قم، خواستار ورود سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به این موضوع شد. <br>محمدرضا باقر پناهی با بیان اینکه سیستم منوریل از نظر امنیتی قابل توجیه نیست، گفت: مجریان منوریل قصد دارند با عبور از حریم درجه یک حرم مطهر حضرت معصومه(س) به این حریم قدسی خدشه وارد کنند.

نماینده قم در شورای‌عالی استان‌ها با انتقاد از پیشروی اجرای منوریل در شهر قم، خواستار ورود سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به این موضوع شد.

محمدرضا باقر پناهی با بیان اینکه سیستم منوریل از نظر امنیتی قابل توجیه نیست، گفت: مجریان منوریل قصد دارند با عبور از حریم درجه یک حرم مطهر حضرت معصومه(س) به این حریم قدسی خدشه وارد کنند. به گزارش مهر، محمدرضا باقر پناهی در پنجاه و پنجمین اجلاس شورای عالی استان‌ها گفت: به‌رغم اینکه بارها در مورد این پروژه تذکر داده و از دست اندرکاران اجرای آن خواسته شده تا در مورد توجیهات فنی و اقتصادی آن در حوزه حمل‌ونقل شهر مقدس قم توضیح دهند، اما هنوز نه از جانب دست‌اندرکاران اجرا و نه از جانب دستگاه‌های ذی‌ربط پاسخی روشن ارائه نشده است یا اصلا پاسخی داده نشده و تنها هر از چندگاهی مجریان این پروژه اعلام می‌دارند که این پروژه همچنان در حال پیشرفت است و همچنان این ابهام وجود دارد که آیا تحمیل این پروژه به شهر مقدس قم به‌رغم شکست آن در تهران، لازم بود.

منوریل قم چگونه شکل گرفت؟

وی ادامه داد: پروژه منوریل قم یکباره بدون رعایت مسیر و فرآیند قانونی و به‌رغم مصوبه و ابلاغیه وزیر کشور در دستور شورای‌عالی ترافیک کشور قرار می‌گیرد، اما بدون کار کارشناسی و مطالعات مربوطه، این پیشنهاد با حذف یکی از خطوط مترو قم و جایگزین کردن منوریل به‌جای آن به تصویب شورای‌عالی ترافیک کشور می‌رسد و بلافاصله توسط دستگاه‌های اجرایی عملیاتی می‌شود.

این عضو شورای شهر قم اضافه کرد: شورای شهر قم به‌رغم اختلاف نظر درونی طی مکاتبه‌ای به صورت محرمانه علت تغییر مترو به منوریل را از دست‌اندرکاران جویا می‌شود و مطالعات مربوط را درخواست می‌کند، اما هیچ گاه رسماپاسخی دریافت نمی‌کند. باقرپناهی با تاکید بر اینکه منوریل تهران با حجم عظیمی از جابه‌جایی مسافر، غیرکارشناسی و فاقد بازدهی لازم تشخیص داده شده و جمع‌آوری شد، گفت: چگونه قابل توجیه است در شهری مثل قم و با جمعیتی محدود این سیستم اقتصادی جوابگو باشد. مگر اینکه فقط به عنوان یک سیستم

حمل‌و‌نقلی تزئینی یا توریستی به آن نگاه شود نه یک سیستم حمل‌ونقلی که واقعا و ماهیتا این ظرفیت را داشته باشد. وی افزود: سیستم منوریل از نظر امنیتی نیز قابل توجیه نیست و مشکلاتی غیرقابل مقایسه با سایر سیستم‌های ریلی دارد، در این رابطه مسوول پدافند غیرعامل کشور اعلام داشته که مترو ۱۸ کارکرد دارد، در حالی‌که منوریل غیر از کارکرد توریستی و جابه‌جایی اندک مسافر کارکرد دیگری ندارد که ای کاش اجرای این سیستم در شهر مقدس قم منحصر به همین کارکرد بود و لطمات دیگری به غیر از هدر رفت بیت‌المال به دنبال نداشت، ولی متاسفانه در قم این طور نیست و اجرای این سیستم گذشته از تضییع حق مردم قم لطمات جبران ناپذیری را به این شهر مقدس وارد می‌کند که بخشودنی نیست و از جمله این لطمات بسیار مهم موضوع تاثیر منفی آن بر سیما و منظر شهری است.

باقرپناهی با اشاره به مکاتبه شورای شهر قم با سازمان بازرسی کل کشور گفت: از رییس‌جمهور وکمیسیون اصل ۹۰ مجلس انتظار می‌رود که به این شکواییه رسیدگی کنند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن