عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از ادعای حمله فوری به ایران

نتانیاهو: برای حمله به ایران کورنومتر در دست نداریم

دنیای اقتصاد- همزمان با عقب نشینی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از آنچه حمله فوری به ایران خوانده می‌شد، روزنامه صهیونیستی معاریو خبرداد که باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا به نتانیاهو پیشنهاد کرده است که در ازای دریافت تسلیحاتی پیشرفته به اقدام نکردن علیه ایران در سال جاری متعهد شود. در همین حال، لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا که پیش‌تر اعلام کرده بود گزینه نظامی آخرین رویکرد در قبال برنامه هسته‌ای ایران است، مدعی شد که تاثیر اقدام نظامی آمریکا علیه ایران در مقایسه با اسرائیل عمیق تر خواهد بود.

آنچنان که خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی‌هاآرتص گزارش داده است، نتانیاهو که در سفر به واشنگتن نتوانسته بود نظر مثبت اوباما را برای اقدام نظامی علیه ایران جلب کند، اظهار کرد: «ما کورنومتر به‌دست نایستاده‌ایم. مساله حمله به ایران، مساله روز یا هفته نیست و البته مساله سال هم نیست. نتیجه این حمله باید از بین رفتن تهدید سلاح‌های هسته‌ای ایران باشد.»

نتانیاهو همچنین گفت: «من امیدوارم که اصلا جنگی در کار نباشد و امیدوارم که فشار بر ایران کارساز باشد.» نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس افزود: «تصمیم گرفتن مساله مهمی نیست، تصمیم درست را گرفتن مهم است. اگر تصمیم نگیرید و از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری نکنید آن‌گاه به که می‌خواهید توضیح دهید؟ به مورخین؟ به نسل‌های گذشته یا به نسل‌هایی که هرگز نخواهند آمد؟»

نتانیاهو به تازگی در سفر به واشنگتن نیز سعی کرد اوباما را به اقدام نظامی علیه ایران راضی کند، اما اوباما در کنفرانس خبری خود پس از دیدار با نتانیاهو تاکید کرد که ایالات متحده همچنان به دیپلماسی برای حل مناقشه هسته‌ای با ایران ادامه خواهد داد. تنها دستاورد نتانیاهو از این سفر تکرار این جمله نخ‌نما توسط اوباما بود که «همه گزینه‌ها [علیه ایران] روی میز است.»

توافق برای حمله نکردن به ایران

در همین حال، روزنامه معاریو نیز خبرداد که آمریکا در ازای دریافت تعهد تل‌آویو برای دست نزدن به حمله علیه ایران در سال جاری، به رژیم صهیونیستی تسلیحاتی پیشرفته را پیشنهاد کرده است. به گزارش ایسنا، معاریو به نقل از دیپلمات‌های غربی و منابع اطلاعاتی غربی نوشت که در زمان سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن، دولت آمریکا به وی پیشنهاد کرده است که بمب‌های پناهگاه‌شکن و هواپیماهای مدرن سوخت‌رسان را در اختیارش قرار دهد و در عوض اسرائیل موافقت کند که حمله احتمالی به ایران را تا سال ۲۰۱۳ و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان ماه ۱۳۹۱) به تعویق بیندازد.

اظهارات تازه وزیر دفاع آمریکا

در همین حال، لئون پانه تا درمصاحبه با مجله آمریکایی نشنال ژورنال ضمن بررسی عواقب اقدام نظامی احتمالی اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران مدعی شد که در صورت شکست تحریم‌های اقتصادی و دیپلماتیک در ترغیب ایران با صرف‌نظر از آرمان‌های هسته‌ای‌اش، پنتاگون مجموعه‌ای از اقدامات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را آماده خواهد کرد.

وزیر دفاع آمریکا با اشاره به اینکه قابلیت‌های نظامی آمریکا در مقایسه با اسرائیل بهتر است و اعلام اینکه حمله یک جانبه اسرائیل به ایران تاثیر کمتری در مقایسه با اقدام نظامی آمریکا علیه تهران دارد، مدعی شد: اگر اسرائیل تصمیم به انجام چنین کاری بگیرد، جای سوالی نخواهد بود که این اقدام تاثیرگذار خواهد بود، اما من فکر می‌کنم که آنچه بدیهی است این است که با توجه به نیروی هوایی وسیع‌تر و تسلیحات نظامی پیشرفته‌تر و قدرتمندتر آمریکا در مقایسه با آنها، اگر آمریکا چنین اقدامی را عملی کند، تاثیر آن بزرگ‌تر خواهد بود.

پانه تا نیز مانند سایر مقامات آمریکایی با اشاره به اینکه اسرائیل هنوز تصمیمی برای اقدام نظامی علیه ایران نگرفته است و با اعلام اینکه سیاست واشنگتن در قبال ایران سیاست بازدارنده نیست، گفت: سیاست ما جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است. پانه تا با اشاره به اینکه اطمینان دارد که اسرائیلی‌ها واقعا و به طور جدی در حال بررسی تمام پیامدهای مربوط به چگونگی مقابله با برنامه هسته‌ای ایران هستند، گفت: من فکر می‌کنم که اسرائیلی‌ها درباره تهدیدی که از سوی ایران متوجه آنها است جدی هستند؛ من فکر می‌کنم که آنها همچنین می‌دانند که ما نیز ایران را تهدیدی برای امنیت خود می‌دانیم.