تمجید مجدد احمدی‌نژاد از ایرانیت

عکس: ایسنا

دنیای‌اقتصاد- محمود احمدی‌نژاد بار دیگر و این بار در جمع برگزیدگان جشنواره ملی علامه طباطبایی، ایران و جایگاه ایرانی بودن را مورد ستایش قرار داد و تاکید کرد که این تعریف‌ها نباید حمل بر نژادپرستی شود. تاکید بر این موضوع از سوی رییس‌جمهور و رییس دفتر وی البته بارها مورد تذکر و نقد برخی منتقدان اصولگرای وی قرار گرفته است. این موضوع یکی از محورهای دهگانه سوال ۷۹ نماینده مجلس از رییس‌جمهور نیز هست که احمدی‌نژاد قرار است هفته آینده با حضور در مجلس به آن پاسخ دهد. با این حال احمدی‌نژاد در سخنرانی سه‌شنبه شب خود، با تکرار همان مبانی باز هم خاطر نشان کرد که ایران نه یک نژاد بلکه یک فرهنگ، نوعی نگاه و دریافت از عالم هستی و انسان است که ملت ایران از آن برخوردارند و جلوه اصلی این فرهنگ در پیروی از پیامبر گرامی اسلام(ص) و آل او متجلی شده است که مردم ایران با پیروی از آن پایه‌گذار تمدنی بزرگ و فرهنگ و علوم مفید برای بشریت بوده‌اند.

رییس‌جمهور گفت: تاکید بر این نکته که ایرانیان تنها یا حداقل یکی از چند ملتی هستند که توان ارائه نظمی جدید بر بنیان‌های نظری انسانی، متعالی و تضمین‌کننده احیای عدالت، کرامت و حقیقت انسانی را دارند، ناسیونالیسم و نژادپرستی نیست.

به گزارش ایسنا، محمود احمدی‌نژاد با بیان اینکه «ایرانیت نه یک نژاد بلکه یک فرهنگ و نوعی نگاه و دریافت از عالم هستی و انسان است»، افزود: امروز در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ و در یک پیچ تاریخی قرار داریم که خواسته یا ناخواسته با گذر از آن باید دوره‌ای جدید در زندگی بشر آغاز شود.

احمدی‌نژاد، استقرار عدالت را مقدمه و ایستگاه شکوفایی استعدادهای خدادادی انسان و مجالی برای شناخت حقیقت انسان و موجودیتش خواند و اظهار کرد: عدالت یک مساله سیاسی، اقتصادی یا امثال آن نیست، بلکه یک مساله انسانی و بستر لازم برای رسیدن انسان به مقام جانشینی خدا روی زمین است. جهان امروز بیش از هر زمان دیگر تشنه نظمی جدید است که بر بنیان‌های نظری انسانی و متعالی و بر مبنای عدالت، کرامت و حقیقت انسانی و با هدف شکوفایی استعدادهای الهی انسان بنا شده باشد تا انسان در سایه آن خدایی زندگی کند. وی با بیان اینکه «ملت ایران تنها یا یکی از معدود ملت‌هایی است که توانایی پاسخگویی به این نیاز تاریخی را دارد»، خاطرنشان کرد: با توجه به سوابق تمدنی، فرهنگی، اندیشه‌ای و استعدادها و ظرفیت‌های منحصر به فرد ایرانی‌ها تاکید بر این نکته نه یک موضع برخاسته از تعصب نژادی بلکه اولا شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر خلق ملتی چون ایران و در وهله بعد بازگویی یک مسوولیت مهم و تاریخی است. احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه ایرانیان هیچ‌گاه به دنبال برتری‌جویی بر دیگران نبوده‌اند، افزود: ملت ایران تجربه ایجاد امپراتوری و تسلط بر سایر ملل را سال‌های سال است که از سر گذرانده و حتی زمانی که امپراتوری ایران شرق و غرب عالم را در نوردیده بود، بارزترین ویژگی آن رفتار انسانی با اقوام و ملل مختلف، متاثر از یک نگاه متعالی و کمال یافته بود.

وی، به تربیت علما و شخصیت‌های بزرگ و جهانی در تمدن ایران اشاره کرد و گفت: عالمان و شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی ایران آنقدر بزرگ هستند که همه ملت‌ها و مردم دنیا آنان را متعلق به خود می‌دانند و سعی می‌کنند ایشان را به نام خود درآورند که البته اشکالی هم بر این موضوع وارد نیست؛ چراکه انسان‌های بزرگ همچون مولوی، حافظ، سعدی، خواجه نصیرالدین و امثال آنان در جغرافیا، نژاد و ملیت خاصی نمی‌گنجند.

ذکر نعمت الهی می‌کنیم

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه «نگاه ملت ایران همواره جهانی بوده است»، تصریح کرد: اصرار بر این نکته که ایرانیان باید نظمی جدید، انسانی و متعالی را به جهانیان ارائه دهند، ذکر نعمت خدا و یادآوری یک مسوولیت الهی و تاریخی است و در این عرصه آن کسانی که باید پیشگام باشند و با قرار گرفتن در راس حرکت دیگران را به دنبال خود بکشند، عالمان، حکیمان و دانشمندان هستند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه «امروز به فضل الهی حرکت علمی کشور بسیار پر شتاب و تصاعدی است»، افزود: قصد آن نداریم تا با اشاره به بزرگی‌ها و عظمت ملت ایران بر دیگران برتری‌جویی کنیم؛ اما لازم است یادآوری شود زمانی که ملت ایران بر قله‌های رفیع علم و دانش ایستاده بودند، دیگران در حل و رفع نیازهای کوچک خود درمانده بودند؛ اما ملت ایران بزرگوار بوده و هست و در امروز و گذشته همواره عزت خود را در عزت همگانی جست‌وجو کرده و می‌کند. احمدی‌نژاد اضافه کرد: خداوند توان شکوفایی این استعدادها را به ملت ایران ارزانی داشته و ماموریت تاریخی نیز بر عهده این ملت گذاشته است و بر ماست تا دست به دست هم داده و آن ذخیره عظیم علمی را که خداوند بار دیگر و در فرصتی مناسب در اختیار ملت ایران قرار داده به بشریت عرضه کنیم. این حوادث و نوسانات نیست که آینده یک ملت را تعیین می‌کند، بلکه حرکت‌های گسترده و عمیق علمی و فرهنگی که امروز در بطن جامعه ایران جریان دارد، آینده را شکل خواهد داد.