بسیاری از دستگاه‌ها در فتنه 88 غافلگیر شدند

فرمانده کل سپاه پاسداران درباره دلیل بالارفتن هزینه نظام در حوادث سال ۸۸ گفت: باید اعتراف کرد که بسیاری از دستگاه‌ها در برخورد با این حادثه غافلگیر شدند و آمادگی لازم برای برخورد با این حجم عظیم از هجوم نرم افزاری را نداشتند. ما در سال ۸۸ با شیوه‌های نوینی از تهدیدات روبه‌رو بودیم که برای بسیاری از افراد در سطح جامعه ناشناخته بود. سردار محمدعلی جعفری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر افزود: شیوه‌های نافرمانی مدنی، بسیج توده‌ای و ارتباط‌گیری از طریق شبکه‌های اجتماعی یا مبادله سریع اطلاعات به کمک فناوری الکترونیکی، مواردی بود که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور در گذشته با آنها مواجه نبودند. از سوی دیگر التهاب و غبارآلودگی فضا به حدی بود که برخی از عوام و خواص نمی‌توانستند تحلیل درستی از شرایط داشته باشند و لذا تبیین اوضاع و شناساندن حق و باطل به گذر زمان احتیاج داشت.وی درباره شباهت‌های حادثه ۱۸ تیر با فتنه ۸۸ گفت: طراحان و تئوریسین‌های فتنه ۸۸ عیناً همان کسانی بودند که ۱۰ سال پیش‌تر غائله ۱۸ تیر را به راه انداختند. ماجرای ۱۸ تیر در حقیقت مانور و تمرین اردوکشی خیابانی جریان اپوزیسیون بود که در یک سطح محدود انجام شد و تنها توانست بخشی از قشر دانشجو را با خود همراه کند. اما عمر بسیار کوتاهی داشت و تنها با یک اشاره رهبر انقلاب و یک قدرت‌نمایی امت حزب‌الله به پایان رسید. سردار جعفری تاکید کرد: در آن مقطع جریان اپوزیسیون فهمید که هنوز توان بسیج توده‌ای را ندارد و باید بسترسازی‌های بیشتری صورت گیرد. لذا برگزاری فاز دوم عملیات ۱۰ سال به تاخیر افتاد. در سال ۸۸ توان کنشگری اپوزیسیون در عرصه جامعه مدنی افزایش یافته بود و ابزارهای رسانه‌ای و فضای مجازی نیز به یاری این جریان آمد تا صحنه بسیار گسترده‌تری را در قیاس با غائله ۱۸ تیر علیه اسلام و انقلاب تدارک ببیند.

اهداف دشمن از تحریم اقتصادی

فرمانده کل سپاه در تحلیل برنامه دشمن برای تحریم اقتصادی ایران گفت: آنها با تحریم اقتصادی می‌خواهند دولت و نظام را در تامین زندگی مردم ناکارآمد و ناموفق نشان دهند و با فراهم شدن زمینه‌های نارضایتی، مردم را دعوت به تقابل با نظام کنند. از سوی دیگر عواملی که این شور و نشاط را در مردم برمی‌انگیزاند و آنها را به میدان می‌آورد را مورد هجوم قرار خواهند داد. ایمان دینی مردم، ارزش‌های اسلامی‌و انقلابی از طریق ابزارهای فرهنگی مورد تهدید قرار خواهد گرفت. هم اکنون دشمن بودجه‌های هنگفتی را در امور فرهنگی خصوصا از طریق ماهواره و رسانه‌های نوین هزینه می‌کند تا با تبلیغ سبک زندگی غربی، مردم را از هویت دینی، ملی و حتی خانوادگی خود جدا سازد.وی افزود: آنها تلاش خواهند کرد و کرده‌اند که امنیت و آرامشی که دستاورد حماسه ۹ دی بود را به هر طریق ممکن به هم بزنند و تا جایی که می‌توانند برای نظام چالش‌های امنیتی ایجاد کنند تا علاوه بر مخدوش کردن چهره نظام، مردم را خسته و فرسوده نمایند.

برنامه تکرار آشوب در انتخابات

سردار جعفری درباره هشدار مقام معظم رهبری درخصوص امنیتی شدن فضای انتخابات نیز تصریح کرد: یکی از تلاش‌های دشمن قطعا احیای آشوب‌ها و اعتراضات اجتماعی با دستاویز قرار دادن انتخابات مجلس است. اخبار و اطلاعاتی که ما داریم نشان می‌دهد از مدت‌ها قبل آنها برای این کار نقشه کشیده و طرح‌هایی نیز آماده کرده‌اند. آنها می‌خواهند با ایجاد نا آرامی‌ها و با تنفس مصنوعی، جریان فتنه را زنده کنند و از سوی دیگر با نشان دادن و برجسته‌سازی تقابل معترضان با نظام، چهره مردمی ‌نظام را در جهان اسلام مخصوصا در جبهه بیداری اسلامی ‌مخدوش نموده و الهام‌بخشی انقلاب اسلامی ‌را با مانع روبه‌رو سازند.