تحریم بانک مرکزی اقدامی روانی برای تحریک اروپایی‌ها است

عکس: آکو سالمی

در اولین موضع‌گیری یک مقام رسمی در قبال امضای مصوبه تحریم بانک مرکزی ایران از سوی رییس‌جمهور آمریکا، رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: این یک اقدام روانی است برای تحریک اروپایی‌ها و دیگر کشورهایی که قصد انجام چنین کاری را دارند. به گزارش ایلنا حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با اشاره به موافقت رییس‌جمهور آمریکا با تحریم بانک مرکزی گفت: اوباما در اولین روز سال نو میلادی و هنگامی که در تعطیلات به سر می‌برد، به عنوان عیدی مردم آمریکا مصوبه مجلس سنای آمریکا درباره تحریم بانک مرکزی ایران را امضا کرد. البته قرار است این تحریم‌ها شش ماه بعد اعمال شود. از طرفی به خاطر برخی مقاومت‌ها تغییراتی در این قطعنامه اعمال شده و به قولشان مقداری از تندی آن گرفته شد و اختیاراتی به رییس‌جمهور داده شد که اگر مصلحت نباشد دستور لغو این تحریم‌ها داده شود. با تمامی این اوصاف بد نیست مقداری روی این اقدام اوباما دقیق شده و آن را تحلیل کنیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: نکته دیگری که می‌توان از اقدام اوباما نتیجه گرفت این است که با توجه به اینکه در این مقطع اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریم بانک مرکزی کشورمان و تصمیم‌گیری در این خصوص است، آمریکا قصد تحریک آنان برای انجام یک اقدام عملی دارد تا فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران تشدید شود. چرا که اگر اتحادیه اروپا در این خصوص به نتیجه نهایی برسد باید آن را اجرایی کند، ولی در مصوبه آمریکایی‌ها قرار است تحریم بانک مرکزی ایران شش ماه دیگر صورت گیرد.وی خاطرنشان کرد: آمریکا قصد دارد با پول و هزینه دیگران برخی از اهداف خود را پیش ببرد. بنابراین این یک اقدام روانی است برای تحریک اروپایی‌ها و دیگر کشورهایی که قصد انجام چنین کاری را دارند. چرا که خود آمریکا صراحتا اعلام کرد که این اقدام خسارت و ضررهای جبران ناپذیری برای اقتصاد این کشور به همراه دارد.

وی تصریح کرد: اگر دشمن در فصل انتخاباتی ما طرح تحریم بانک مرکزی را مطرح می‌کند، به این خاطر است که فصل انتخابات فصل اختلاف است. باید حواس مان باشد که در رقابت انتخاباتی با هم اختلاف نکنیم. رقیب‌های انتخاباتی می‌تواند تلاش کرده و جاذبه‌های خود را نشان دهد، ولی نباید اختلاف بیفتد. نباید با هم جنگ و نزاع کنیم. چرا که سبب سست شدن پایه‌های وحدت می‌شود.

پورمحمدی همچنین گفت: سازمان بازرسی کل کشور از تصمیمات دولت برای کم اثر یا بی‌اثر کردن تحریم‌ها حمایت می‌کند و همواره آماده کمک هستیم. البته همه قوا و دستگاه‌ها باید در این زمینه کمک کند.

تنش در برنامه هسته‌ای، هدف تحریم بانک مرکزی

در همین حال، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز تنش در برنامه هسته‌ای ایران را هدف اصلی آمریکا از تحریم بانک مرکزی ایران دانست و گفت: در عین حال آمریکا درصدد است با افزایش فشارها، بر تصمیم گیری‌های داخلی ایران تاثیر بگذارد و اتحاد داخلی را دچار چالش کند.

محمدمهدی شهریاری در گفت‌وگو با سایت خبری خانه ملت، با بیان اینکه ایران متاثر از افزایش فشارها، حق قانونی خود را نادیده نخواهد گرفت و به برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، افزود: برنامه آمریکا برای ایران این است که فشارها را افزایش دهد و تحریم‌ها را شدت بخشد و به نوعی ایران را با مرحله جدیدی از تحریم ها روبه‌رو کند.

وی ادامه داد: آمریکا درصدد است با افزایش فشارها، بر تصمیم‌گیری‌های داخلی ایران تاثیر بگذارد و اتحاد داخلی را دچار چالش کند. نماینده بجنورد با بیان اینکه در این شرایط تصمیم‌گیری داخلی برای مبارزه با این تهدیدها اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، تصریح کرد: برای خنثی سازی تحریم بانک مرکزی ایران، وزارت اقتصاد باید برنامه‌های جامعی به مجلس ارائه کند. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم با بیان اینکه تحریم بانک مرکزی توسط باراک اوباما هنوز به شکل قطعنامه درنیامده است، گفت: از آنجایی که هنوز برخی از کشورهای اروپایی به تحریم بانک مرکزی انتقاد دارند و رضایت آمریکا از تحریم بانک مرکزی به شکل قطعنامه درنیامده، تبعات جدی برای ایران ندارد، اما در صورت قطعنامه شدن تصمیم آمریکا، برخی از مبادلات بانکی ایران مختل و هزینه زیادی برای کشور به وجود می آید.