وزیر اسبق دفاع مطرح کرد
دلایل جاسوسی پهپاد آمریکا از ایران
دنیایاقتصاد- هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا که چندی پیش تحت کنترل نیروهای مسلح ایران در آمد، همچنان خبر ساز است. از سویی وزیر علوم در نامهای خطاب به وزیر دفاع، از آمادگی دانشگاهها برای بررسی پهپاد جاسوسی آمریکا خبر داده است. همزمان امیر دریابان علی شمخانی، وزیر اسبق دفاع و رییس کنونی مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی نیروهای مسلح دلایلی فنی را برای اثبات مامور بودن پهپاد آمریکا به جاسوسی از ایران اقامه کرده است. شمخانی با بیان اینکه نوع حساسه هایی که در این هواپیمای جاسوسی به کارگرفته شده دلیل بر تجاوز به حریم هوایی کشور است، گفت: آمریکا دچار خطا نشد، بلکه دراقدامی هدفمند پهپاد جاسوسی را به ایران فرستاد.
وزیر اسبق دفاع در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در خصوص پیگیری حقوقی ورود غیرقانونی پرنده جاسوسی آمریکا به ایران گفت: آمریکا در ابتدا تایید نمیکرد که یک هواپیمای جاسوسی فوق پیشرفته خود را از دست داده است، درحالی که امروز به صراحت از ایران درخواست بازپسگیری پرنده جاسوسی خود را دارد و این موضوع مفهومش این است که آمریکا باید نسبت به اعمالش پاسخگو باشد.
وی اظهارکرد: طبیعتا هواپیمایی که در مرز افغانستان به جاسوسی میپردازد باید حساسهاش حساسه عکسبرداری باشد، چون در افغانستان نیازی به سیستم شنود، حساسه گرماسنج و طیفسنج خاصی ندارد که در این هواپیمای جاسوسی از آن استفاده شده است، ضمن اینکه چنین هواپیمای فوق پیشرفتهای صرفا در اختیار سازمان جاسوسی سیا قرار داشت و حتی وزارت دفاع آمریکا یعنی پنتاگون چنین پهپادی در اختیار ندارد. رییس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی نیروهای مسلح با طرح این سوال که چنین حساسههایی که در هواپیمای «RQ-۱۷۰» بهکار گرفته شده، در چه جغرافیایی میتوانند کاربرد داشته باشند، گفت: نوع حساسه هایی که در این هواپیمای جاسوسی به کارگرفته شده دلیل بر تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران است بنابراین آنها باید پاسخگوی اقدام متجاوزکارانه خود باشند. وی تصریح کرد: با بررسی کارشناسانه ابعاد مختلف این موضوع مانند محاسبه دقیق «جغرافیای در اختیارگیری پهپاد، تجهیزات خاص استفاده شده در این پرنده جاسوسی و همچنین زمان انجام این اقدام از سوی آمریکاییها» متوجه میشویم که آمریکا دچار خطای غیرمحاسبه شدهای نشده است، بلکه در اقدامی هدفمند این کار را انجام داده است. به گزارش خبرگزاری مهر، واحدهای جنگ الکترونیکی پدافند هوایی نیروهای مسلح کشورمان ۱۳ آذرماه اعلام کردند که موفق شدهاند با اقدامات عملیاتی خود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکایی از نوع «RQ-۱۷۰» را که به طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف و از کنترل متجاوزین خارج ساخته و آن را با اندک خسارتی سرنگون کرده و در اختیار بگیرند. پهپاد «RQ-۱۷۰» تصاحب شده توسط نیروهای مسلح ایران از مدرنترین پهپادهای ارتش آمریکا است که طراحی آن شبیه به جنگنده بمبافکنهای رادارگریز است و از سال ۲۰۰۹ به صورت رسمی شروع به کار کرده است. این پهپاد فوق پیشرفته با توجه به قابلیتهای جاسوسی آن تا پیش از این صرفا در اختیار سازمان سیا قرار داشته است. براساس این گزارش، اوباما پس از این ماجرا با درخواست از ایران برای بازپسگیری هواپیمای جاسوسی خود موسوم به «RQ-۱۷۰» تلویحا به شکست سیاستهای اطلاعاتی خود علیه ایران اعتراف کرد. از سویی دیگر شنیده میشود که دانشمندان و متخصصان ایرانی درحال طی آخرین مراحل رمزگشایی از این پرنده جاسوسی که به نام جانور قندهار شهرت یافته هستند.
نامه وزیر علوم به وزیر دفاع
در رویدادی دیگر، وزیر علوم از برگزاری جلساتی با وزیر دفاع به منظور بررسی تکنولوژی پهپاد RQ-۱۷۰ توسط دانشگاهیان کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نامه خود به سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مبنی بر آمادگی دانشگاهها برای بررسی پهپاد جاسوسی آمریکا گفت: طی نامهای به وزیر دفاع از نیروهای مسلح کشور به دلیل دستیابی به پهپاد جاسوسی آمریکا تشکر کردم. دانشجو گفت: طی صحبتهایی که با روسای دانشگاهها داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که جامعه دانشگاهی آمادگی دارد به بررسی پهپاد جاسوسی آمریکا بپردازد.
وی تاکید کرد: درباره همکاریهایی که جامعه دانشگاهی میتواند با نیروهای مسلح کشورمان در بررسی پهپاد جاسوسی آمریکا داشته باشد، جلساتی با وزیر دفاع داشتیم و اگر به جمعبندی نهایی برسیم آماده همکاری با نیروهای مسلح هستیم. وزیر علوم اظهار کرد: دانشگاههای کشور به ستاد وزارت علوم پیشنهاد دادند که آمادگی دانشگاهها برای بررسی پهپاد جاسوسی آمریکا به وزارت دفاع اعلام شود.
وی افزود: یکی از برنامههای وزارت علوم این است که نسبتی از پژوهشها و تحقیقات دانشگاهی را به سمت افزایش توان دفاعی کشور اختصاص دهد. دانشجو همچنین گفت: بنده در برنامههای خود به مجلس اعلام کردم ۵۰ درصد توان پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاهها را در راستای افزایش توان دفاعی کشور به کار خواهم گرفت، اما تاکنون نتوانستیم این ۵۰ درصد توان تحقیقاتی دانشگاهها را به افزایش توان دفاعی کشور اختصاص دهیم، اما در این مسیر حرکت کرده و به جلو پیش میرویم.
ارسال نظر