موضع رسمی در برابر سفارت مجازی آمریکا
دنیایاقتصاد- رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، راهاندازی سفارت مجازی آمریکا در ایران را اعتراف کاخ سفید به اشتباه بزرگ قطع روابط دو ملت و پشت کردن به ملت ایران دانسته است. در همین حال، باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا بار دیگر گفته است که همه گزینههای برای مقابله با ایران روی میز است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران: راهاندازی سفارت مجازی، اعتراف آمریکا به اشتباه در قطع روابط است
دنیایاقتصاد- رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، راهاندازی سفارت مجازی آمریکا در ایران را اعتراف کاخ سفید به اشتباه بزرگ قطع روابط دو ملت و پشت کردن به ملت ایران دانسته است. در همین حال، باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا بار دیگر گفته است که همه گزینههای برای مقابله با ایران روی میز است. سهشنبه هفته گذشته وزارت خارجه آمریکا به طور رسمی سفارت مجازی خود در ایران را در قالب یک سایت اینترنتی راهاندازی کرد. این سایت اینترنتی اما به فاصله اندکی پس از راهاندازی از سوی مخابرات جمهوری اسلامی ایران فیلتر شد. دولت آمریکا البته این اقدام را نشان دهنده بیاعتمادی حکومت ایران به مردم دانسته است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران اما روز پنجشنبه در واکنش به ایجاد سفارت مجازی (اینترنتی) آمریکا در ایران، این اقدام را اعتراف دولت آمریکا به اشتباه بزرگ قطع روابط دو ملت و پشت کردن به ملت ایران دانست.
به گزارش ایرنا، مهمانپرست گفت: توسل دولت آمریکا به این اقدام، قبل از هر چیز در واقع اعتراف به اشتباه بزرگ دولت آمریکا در قطع روابط دو ملت و پشت نمودن به ملت ایران است؛ اما ابتکارات مجازی جبران کننده این اشتباه یا آنگونه که اعلام شده است، انتقالدهنده پیام آمریکا به مردم ایران نخواهد بود.
مهمانپرست افزود: ملت ایران در سه دهه گذشته پیام دولت آمریکا را از طریق تحریمها، هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری در خلیجفارس، حمایت کاخ سفید از گروهکهای تروریستی مانند منافقین، ریگی و تندر، مقابله همه جانبه و البته ناموفق با پیشرفتهای تکنولوژیک دانشمندان ایرانی، ایراد اتهامات بیاساس و سایر اقدامات مخرب علیه ملت ایران دریافت نموده است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: در واقع عدم دریافت پیام، مشکل دولت آمریکا است که از زمان کودتا علیه دولت مردمی در ایران در قبل از انقلاب تا کمک به ترور دانشمندان ایرانی در زمان حاضر، پیام ملت ایران مبنی بر انتخاب گزینه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی در جهت سعادت و رفاه خود را نشنیده یا نشنیده گرفته است. تداوم سیاستهای بیهوده ضد ایرانی دولت آمریکا صرفا در چارچوب این امر قابل توجیه است.
وی به دولت آمریکا توصیه کرد: بهتر است با پند گرفتن از گذشته بهطور صادقانه بهدنبال تغییر رویه و رویکرد خود در قبال ملت بزرگ ایران باشد.
واکنش آمریکا به فیلتر شدن سایت سفارت
البته تنها ساعاتی پس از راهاندازی سایت سفارت مجازی آمریکا، این سایت در ایران فیلتر شد. دولت آمریکا در واکنش به این رویداد ادعا کرد: این اقدام جمهوری اسلامی ایران نشاندهنده بیاعتمادی حکومت به مردم است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، کاخ سفید با صدور بیانیهای مدعی شد: همزمان با استفاده جهانیان از شبکههای اجتماعی، تلاشهای سیستماتیک دولت ایران برای نظارت بر آنچه که ایرانیان میبینند و میشنوند، در قرن بیست و یکم شکست خورده است.
ویکتوریا نولند، سخنگوی کاخ سفید سهشنبه گذشته در بیانیهای رسما از راهاندازی سایتی بنام آنچه آن را «سفارت مجازی برای ایرانیان» خواند، خبر داد و گفت: خرسندم که از راهاندازی سفارت مجازی آمریکا در تهران با هدف ایجاد فرصتهای جدید برای از بین بردن شکاف موجود میان ایران و ایالات متحده خبر دهم؛ زیرا با توجه به قطع روابط دیپلماتیک واشنگتن-تهران، آمریکاییها از فرصت گفتوگو با شهروندان ایرانی محروم هستند.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز در یک پیام ویدئویی از این تلاش انحرافی واشنگتن به عنوان وسیلهای برای برقراری ارتباط بدون ترس و آشکارا میان دو طرف یاد کرد.
اوباما: همه گزینهها روی میز است
روز پنجشنبه، باراک اوباما از سیاستش در قبال ایران در برابر انتقادات شدید جمهوریخواهان آمریکایی دفاع کرد و مدعی شد که تهران تحت شدیدترین تحریمهایی که تاکنون اعمال شده، قرار دارد.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره سیاستش در قبال برنامه هستهای ایران در جمع خبرنگاران مدعی شد: امروز ایران منزوی شده است و جامعه جهانی متحد است و شدیدترین تحریمها علیه تهران اعمال شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوباما در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: همه گزینهها در قبال ایران روی میز است. رییسجمهور آمریکا با تکرار اتهامات غرب درباره برنامه هستهای ایران و با بیان اینکه «هیچ گزینهای از روی میز برداشته نشده است و این یعنی من همه حوزهها را در نظر میگیرم» ادعا کرد: ایران با یک انتخاب روبهرو است؛ آنها یا میتوانند با رفتار مسوولانه و کنار گذاشتن تلاش برای تولید تسلیحات هستهای که به آنها اجازه میدهد مانند هر کشور دیگر عضو معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای (ان.پی.تی) انرژی هستهای صلحآمیز را دنبال کنند، به این انزوا خاتمه دهند یا اینکه به همین ترتیب به راه خود ادامه دهند که منجر به منزوی شدن آن در جهان میشود. اوباما در تکرار ادعاهای خود گفت: اگر آنها در حال دنبال کردن تسلیحات هستهای هستند من قبلا با صراحت اعلام کردم که این خلاف منافع امنیتی آمریکا و منافع امنیتی متحدانمان از جمله اسرائیل است و ما برای جلوگیری از این نتیجه با جامعه بینالمللی همکاری میکنیم.
ارسال نظر