وزیر دفاع ایالاتمتحده بار دیگر هشدار داد
نگرانی از عواقب اقتصادی اقدام علیه ایران
دنیای اقتصاد - وزیر دفاع آمریکا بار دیگر درباره عواقب نگرانکننده هرگونه حمله نظامی به ایران هشدار داد؛ اما این بار با ابراز نگرانی از اثرات اقتصادی چنین تهاجمی. لئون پانه تا به صراحت گفت که «این کار عواقبی دارد که نه تنها اقتصاد آمریکا، بلکه کل اقتصاد جهان را تحتتاثیر قرار میدهد.» با این وجود، برخی گزارشها از مطرح شدن دوباره طرح تحریم بانک مرکزی ایران از سوی سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی خبر میدهند. خبرگزاری فرانسه نوشت مارک کرک سناتور جمهوریخواه طرحی را به سنای آمریکا ارائه کرده است که بر اساس آن به
رییسجمهور این کشور اختیارات لازم برای تحریم بانک مرکزی ایران را میدهد. این در حالی است که حدود دو هفته قبل، روزنامه آمریکایی لسآنجلس تایمز از انصراف آمریکا از تحریم بانک مرکزی ایران «به دلیل تاثیرات و پیامدهای احتمالی منفی آن بر بازارهای جهانی» خبر داده بود.
هشدار درباره عواقب اقتصادی
لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا با هشدار نسبت به اقدام نظامی علیه ایران گفت: این کار عواقبی دارد که کل اقتصاد جهان را تحتتاثیر قرار میدهد. به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از خبرگزاری رویترز، پانه تا در جمع خبرنگاران تاکید کرد: «باید بگویم انجام این کار عواقبی دارد که میتواند نه تنها اقتصاد ما بلکه اقتصاد جهانی را تحتتاثیر قرار دهد.» وی با اشاره به تلاشهای واشنگتن برای تشدید تحریمها علیه ایران گفت: فراتر رفتن از تحریمها و انجام حمله نظامی این نگرانی را پدید میآورد که چه پیامدهای ناخواستهای میتواند به دنبال آن بیاید.
هشدار قبلی وزیر دفاع آمریکا
وزیر دفاع آمریکا حدود یک هفته قبل هم درباره هرگونه اقدام احتمالی نظامی علیه ایران هشدار داده و گفته بود: هرگونه حمله علیه ایران به منظور متوقف کردن برنامه هستهای این کشور میتواند عواقب ناخواسته و از قبل برنامهریزی نشدهای به دنبال داشته باشد. وی افزوده بود: شما باید بسیار مراقب عواقب ناخواسته در اینجا باشید و این عواقب میتواند شامل این شود که نه تنها ایران را از آنچه قصد انجامش را دارد حقیقتا باز ندارد، بلکه از همه مهمتر اینکه میتواند پیامدهای جدی و منفی در منطقه داشته باشد. چنین حملهای علیه ایران میتواند پیامدهای منفی علیه نیروهای آمریکا در منطقه نیز داشته باشد. پانه تا همچنین تاکید کرده بود که این حمله علیه تاسیسات هستهای ایران نه تنها برنامه هستهای این کشور را متوقف نخواهد کرد، اگر هم موفقیتآمیز باشد، برنامه هستهای ایران را تنها نهایتا تا ۳ سال به تعویق خواهد انداخت. مقامات رژیم صهیونیستی اخیرا با به راه انداختن تبلیغات گسترده از احتمال اقدام خود علیه تاسیسات اتمی ایران سخن گفته بودند که با واکنش تند کشورهای مختلف و حتی متحدان غربی این رژیم مواجه شده است. ایران بارها تاکید کرده است هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات اتمی خود را اقدامی با همکاری آمریکا میداند؛ بنابراین منافع آمریکا در سراسر جهان در اثر چنین حملهای هدف قرار خواهد گرفت.
طرح تازه برای تحریم بانک مرکزی ایران
در همین حال، نمایندگان جمهوریخواه سنای آمریکا تلاش تازهای را برای تحریم بانک مرکزی ایران و تشدید فشارها بر تهران آغاز کردهاند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از فرانس پرس، مارک کرک سناتور جمهوری خواه طرحی را به سنای آمریکا ارائه کرده است که بر اساس آن به رییسجمهور این کشور اختیارات لازم برای تحریم بانک مرکزی ایران را میدهد. بر اساس این طرح رییسجمهور آمریکا میتواند کلیه موسسات مالی و بانکهای خارجی را که با بانک مرکزی ایران همکاری دارند تحریم کرده و کلیه اموال و داراییهای آنها را مسدود کند. میچ مک کانل سناتور جمهوری خواه آمریکایی در این باره گفت: تحریم بر اساس طرح ارائه شده در سنای آمریکا مهلت شش ماههای برای انجام مبادلات نفتی در نظر گرفته میشود تا اعمال تحریمهای جدید تاثیر منفی چندانی بر بازار جهانی انرژی وارد نکند. این طرح همچنین شامل واردات مواد غذایی دارو و تجهیزات پزشکی به ایران نمیشود. جمهوری خواهان مجلس سنا سعی دارند با افزودن طرح تحریم بانک مرکزی ایران به عنوان یکی از متممهای بودجه دفاعی آمریکا، به این کار سرعت بخشند.
لس آنجلس تایمز چه نوشته بود؟
اقدام تازه جمهوریخواهان آمریکایی در حالی وارد فاز اجرا شده است که روزنامه لسآنجلس تایمز دو هفته قبل گزارش داده بود: با وجود تهدیدهای اخیر در مورد تحریم بانک مرکزی ایران، به نظر میرسد که به علت پیامدهای منفی این اقدام در بازار نفت و تاثیرش بر اقتصاد جهانی، آمریکا آن را کنار گذاشته و این تغییر موضع نشان میدهد که در چنین شرایطی آنها باید اقدامات خود را با عنایت به پیامدهای اقتصادی آن تنظیم کنند.
این روزنامه افزوده بود: علاوه بر این به نظر میرسد که مقاومت و مخالفت سایر دولتها با تحریم بانک مرکزی ایران عامل مهمی در تغییر موضع آمریکا بوده است. همچنین عقبنشینی آمریکا در این زمینه باعث شده که سایر کشورها نیز از اتخاذ مجازاتهای شدید علیه ایران پرهیز کنند. یک دیپلمات غیرآمریکایی نیز در این باره گفته بود: در شرایطی که خود آمریکا حاضر نیست اقدامات سختگیرانهتری را به اجرا بگذارد چرا ما باید با ایران سرشاخ شویم؟
ارسال نظر