گزارش حقوق بشر احمد شهید جمع‌آوری شایعه‌ها بود

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره گزارش سازمان ملل از وضع حقوق بشر در ایران اظهار کرد: ما به این گزارش اعتراض داریم. گزارش احمد شهید به وضع حقوق بشر در ایران توجه نمی‌کند، بلکه این گزارش نتیجه استفاده نادرست از سازوکارهای سازمان ملل با اهداف سیاسی است. به گزارش ایسنا، محمدجواد لاریجانی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره یادآور شد: در ایران هیچ نوع اعدام سری وجود ندارد و نتوانستند نام حتی یک نفر را اعلام کنند که به صورت سری در ایران اعدام شده باشد. آنها در گزارش خود شایعه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. این گزارش هیچ توجیهی ندارد.

وی درباره وضعیت موسوی و کروبی نیز گفت: حضور میرحسین موسوی و مهدی کروبی در حبس خانگی مساله‌ای سری نیست که ادعا شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: ایران به هیچ وجه از حق خود برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز اتمی چشم‌پوشی نمی‌کند و ضمن جدی گرفتن تهدید حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای، از آمادگی کامل دفاعی در برابر هر اقدامی برخوردار است.

لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره آینده روابط ایران و آمریکا تصریح کرد: بر اساس فرهنگ و تمدن اسلامی خود ما دوست داریم که روابط ما با همه کشورها از جمله آمریکا دوستانه و مسالمت‌آمیز باشد. وی درباره اتهام آمریکا علیه ایران در مورد تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن تصریح کرد: بدون شک من معتقدم آمریکایی‌ها عربستانی‌ها را در این مورد هدایت می‌کنند یعنی طرف آمریکایی این سیاست را دنبال می‌کند که برادران ما در ساحل جنوبی خلیج‌فارس را نسبت به ما نگران کند. این سیاست منافع زیادی برای آمریکایی‌ها دارد زیرا اهرم‌های فشار بیشتری برای دخالت نظامی در منطقه و امضای قراردادهای تسلیحاتی بیشتری را به دست می‌آورند و این کشورها را علیه ایران تحریک می‌کنند. دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که چرا ایران از خواسته‌های مردم در سوریه حمایت نمی‌کند؟ گفت: اجازه بدهید کلید پاسخ این سوال را به شما بدهم. اجازه بدهید به موضع آمریکا نگاه کنیم. آیا آمریکایی‌ها به دنبال برقراری دموکراسی در سوریه هستند؟ این اقدامات برای گسترش دموکراسی نیست، اما ما به هر چه که ملت سوریه تصمیم بگیرند، احترام خواهیم گذاشت. وی همچنین در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی العالم، در پاسخ به سوال مجری که از او درباره تهدیدهای اسرائیل و آمریکا علیه ایران پرسیده بود، گفت: زبان تهدید زبان ضعفا است. اسرائیل و آمریکا اکنون در ضعیف‌ترین وضعیت خود در منطقه هستند. کسی که قوی است، تهدید نمی‌کند. کسانی که فکر و خیال تعرض به ایران را دارند می‌دانند که اگر شروع‌کننده ماجراجویی علیه ایران باشند تمام‌کننده آن نخواهند بود.وی همچنین در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز در نیویورک در پاسخ به این سوال که آیا نگران حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران هستید یا خیر؟ اظهار کرد: اگر منظورتان این است که من فکر می‌کنم یک حمله نظامی به ایران قریب‌الوقوع است، قطعا این طور نیست.لاریجانی افزود: اگر منظورتان این است که ما باید در برابر هرگونه حمله نظامی احتمالی به سرزمینمان آماده باشیم؛ بله.

تغییر نظام ریاستی به پارلمانی سال‌ها طول می‌کشد

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره ایده تغییر نظام ریاستی به پارلمانی که اخیرا از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، گفت: این ایده همچنان در مرحله بررسی به عنوان بخشی از بررسی دوره‌ای قانون اساسی قرار دارد. لاریجانی اظهار کرد: این پیشنهاد نیازمند مطالعه است و ممکن است تا پیش از تهیه پیش‌نویس این قانون به چندین سال زمان نیاز داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم این اتفاق ظرف پنج تا شش سال رخ دهد. ما دست کم قطعا رییس جمهور بعدی را خواهیم داشت، اما نمی‌دانم شاید یک یا دو رییس‌جمهور دیگر هم داشته باشیم. مشاور امور بین‌الملل قوه قضائیه اختلاف نظر میان رهبری و رییس‌جمهور را رد کرد و گفت: فکر نمی‌کنم این صحت داشته باشد.لاریجانی افزود: ممکن است اختلاف عقیده در خصوص مسائلی وجود داشته باشد که این طبیعی است.