دنیای اقتصاد - مسوول روابط عمومی سپاه پاسداران وقوع یک انفجار در زاغه مهمات متعلق به این نهاد در غرب تهران را تایید کرد. به گفته سردار رمضان شریف، این حادثه در ساعت ۱۳:۳۰ دیروز و در پی تلاش برای جابه‌جایی مهمات و تجهیزات اتفاق افتاد و در پی آن ۱۷ نفر از پرسنل سپاه پاسداران شهید و ۱۶ نفر نیز مجروح شدند. همچنین به گفته نماینده شهریار در مجلس، این انفجار که صدای آن در بخش‌هایی از تهران و کرج احساس شد، در پادگانی در روستای «بیدگنه» از توابع ملارد در استان البرز اتفاق افتاده است. انفجاری که در کرج و تهران احساس شد

۱۷ شهید در انفجار انبار مهمات سپاه

سردار شریف: این حادثه هیچ ربطی به آزمایشات هسته‌ای نداشته است

دنیای اقتصاد - ظهر روز گذشته حوالی ساعت یک و ۳۰ دقیقه بعدازظهر، صدای انفجار مهیبی در کرج و بخش‌هایی از تهران به گوش رسید. بر اساس اخبار رسمی، این صداها مربوط به انفجار یک زاغه مهمات مربوط به سپاه پاسداران بوده است.

زاغه‌ای که در یک پادگان در روستای بیدگنه از توابع شهرستان ملارد در استان البرز قرار دارد؛ اگرچه روایت‌های متفاوتی از نام این پادگان نقل شد که به گفته پرویز سروری، نماینده تهران در مجلس «پادگان امیرالمومنین» و بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، «پادگان شهید مدرس» و بنا به اعلام باشگاه خبرنگاران جوان (وابسته به صدا وسیما) «پادگان الغدیر» بود، اما در هر حال، سردار رمضان شریف مسوول روابط عمومی سپاه پاسداران از شهید شدن ۱۷ نفر در این انفجار خبر داد و علت حادثه را جابه‌جایی مهمات اعلام کرد. از سوی دیگر، محمد ابراهیم کوثری، نماینده تهران در مجلس در گفت‌وگو با سایت خبر آنلاین شائبه «خرابکاری» در این پادگان را رد کرد.

ربطی به آزمایشات هسته‌ای نداشت

مسوول روابط عمومی سپاه پاسداران با اعلام اینکه ۱۷ نفر از کارکنان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اثر جابه‌جایی مهمات در یکی از پادگان‌های سپاه در اطراف تهران به شهادت رسیده‌اند، گفت: این انفجار ربطی به آزمایش هسته‌ای که برخی از رسانه‌های بیگانه آن را مطرح کرده‌اند، ندارد.

سردار رمضان شریف، مسوول اداره روابط عمومی و انتشارات سپاه پاسداران در گفت‌وگو با مهر، با بیان این مطلب گفت: بر اثر این حادثه ۱۶ نفر نیز مجروح شده‌اند که حال برخی از آنها بسیار وخیم است.وی همچنین در خصوص شایعات مطرح شده از سوی برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر جابه‌جایی کلاهک‌های موشکی در این پادگان سپاه گفت: اصلا این انفجار ربطی به آزمایش هسته‌ای که برخی از رسانه‌های بیگانه آن را مطرح کرده‌اند، ندارد.

به گفته شریف تیمی در حال بررسی حادثه است که اطلاعات آن متعاقبا به افکار عمومی اعلام خواهد شد.در همین حال حسین‌گروسی، نماینده شهریار در مجلس در گفت‌و‌گو با ایسنا اعلام کرد که این پادگان، محل استقرار سربازان نبوده و تنها انبار مهمات منفجر شده است. وی همچنین خاطرنشان کرد که این انفجار تلفات جانی به همراه داشته، اما این تلفات زیاد نبوده است. گروسی، در گفت‌و‌گو با مهر، از تشکیل کمیته بحران برای بررسی دقیق ابعاد حادثه خبر داد. وی همچنین در گفت‌و‌گو با ایرنا با اشاره به قرارداشتن زاغه مهمات منفجر شده در نزدیکی مکانی که در آن مسکن مهر صفادشت در حال ساخت است، گفت: هرچند علت وقوع حادثه هنوز معلوم نیست، اما این احتمال وجود دارد که دلیل انفجار، ‌نشت گاز از لوله‌های انتقال گاز در نزدیکی محل باشد.

در پی وقوع این انفجار هلال احمر و نیروهای امدادی و آتش‌نشانان به همراه بالگردها و سگ‌های زنده یاب به محل حادثه اعزام شدند. اما به گزارش مهر، ترافیک سنگین تردد به سمت پادگان بیدگنه را با مشکل مواجه کرد و همچنین از ورود خبرنگاران به داخل پادگان جلوگیری شد. این گزارش در عین حال در برآورد خود از حادثه تاکید کرد که پخش شدن دود غلیط تا ۱۰ کیلومتری محل حادثه و شعله کشیدن زبانه‌های آتش، کار خاموش کردن آتش انفجار را سخت کرده بود.

ورود حفاظت اطلاعات سپاه به موضوع

از سوی دیگر، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ملارد از آغاز تحقیقات قضایی در خصوص وقوع انفجار این زاغه‌ مهمات متعلق به سپاه پاسداران خبر داد. حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در این زمینه تصریح کرد: بازپرس کشیک دادسرای ملارد و رییس دادگستری این شهرستان در محل حادثه حضور یافته و به بررسی موضوع پرداختند. وی ادامه داد: محوطه در اختیار حفاظت اطلاعات سپاه است و عزیزان ما در سپاه زوایای مختلف حادثه را بررسی می‌کنند.

دادستان ملارد افزود: مهم‌ترین موضوع برای ما کنترل جریان و مدیریت موضوع است تا مصدومان به بیمارستان منتقل شوند و ان‌شاالله بعد از اتمام امدادرسانی و انجام اقدامات امنیتی، اقدامات قضایی دنبال خواهد شد.

روایت‌های مختلف از یک حادثه

سپاه پاسداران و جمعی از مقامات انتظامی روز گذشته در حالی این انفجار را تایید کردند که در ساعات اولیه حادثه، اخباری که بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت از انفجار یک جایگاه سوخت سی.ان.جی در شهرستان البرز حکایت داشت. این خبر را سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تکذیب و خاطرنشان کرد: هیچ گونه انفجاری در تاسیسات نفتی استان تهران رخ نداده است. این اخبار جسته و گریخته همچنین در دقایق اولیه مبدا انفجار را شهر قدس در نزدیکی شهریار اعلام کرده و گفتند که صدای انفجار در قسمت شمال شرق، شمال، شرق و غرب تهران و در کرج نیز شنیده شده بوده است.

ساعتی بعد، روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیه‌ای رسما اعلام کرد: مقارن ظهر شنبه انفجاری در یکی از زاغه‌های نگهداری مهمات متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوالی تهران رخ داد.

اگرچه اخبار پس از آن حکایت از تنها یک انفجار و آن هم در زاغه مهمات داشت؛ اما حسین گروسی، نماینده شهریار از وقوع دو انفجار خبر داده و فاطمه آلیا، نماینده تهران هم گفت که سه روایت از انفجار موجود است. آلیا به ایلنا گفته بود که انفجار در کارخانه‌ای نزدیکی کرج، انفجار در یک پادگان نظامی و همچنین انفجار در یک پمپ گاز سی.ان.جی، سه روایتی است که درخصوص انفجار دیروز وجود دارد.

نماینده تهران در مجلس هشتم درخصوص برنامه کمیسیون امنیت ملی در این زمینه گفت: امروز (یکشنبه) با تشکیل جلسه هیات‌رییسه کمیسیون ابعاد مختلف این انفجار مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم از افراد مسوول برای پاسخگویی در این زمینه دعوت خواهیم کرد.

حسین گروسی، نماینده شهریار، اما در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت با تایید خبر دو انفجار پی‌درپی در حوالی شهر قدس از توابع شهریار در استان البرز گفت: شدت دو انفجار به حدی بود که صدای مهیب و لرزش آن شیشه برخی ساختمان‌های در نزدیکی محل حادثه را شکسته و مردم شهریار و شهر قدس را وحشت‌زده کرد.

بنابر گزارش‌ها به گفته شاهدان عینی از نزدیکی محل انفجار، شدت انفجار به حدی بود که شیشه‌های ساختمان دانشگاه شهر قدس فرو ریخته و دود غلیظ و سفیدی آسمان را فرا گرفته است. همچنین به گفته این شاهدان، دود برخاسته به آسمان از دو محل دور از هم مشاهده شده و صدای دو انفجار با فاصله کمتر از یک دقیقه شنیده و شدت انفجار به حدی بوده است که حتی لرزش آن در شرقی‌ترین نقاط تهران هم احساس شده است.

عکس: AP