علی اکبر صالحی در بغداد با مقامات ارشد عراقی دیدار کرد
روابط ایران و عراق گرمتر میشود
دنیای اقتصاد- اندک زمانی پس از آنکه برنامه خروج نیروهای آمریکایی از عراق تا پایان سال ۲۰۱۱ میلادی نهایی شد، رفت و آمدهای دیپلماتیک ایران و عراق ترافیک بیشتری پیدا کرده است. در حالی که مسعود بارزانی، رییس اقلیم کردستان عراق در سه روز گذشته در تهران با مقامات ایرانی دیدار و گفتوگو میکرد، وزیر خارجه ایران شامگاه یکشنبه برای دیدار و گفتوگو بامقامات ارشد این کشور راهی بغداد شد.علی اکبر صالحی که روز یکشنبه به قطر سفر کرده بود تا درباره تحولات منطقهای و نیز شرایط حاکم بر سوریه با مقامات دوحه مذاکره کند، در پایان این سفر راهی عراق شد و شام را با رییس جمهور عراق خورد. صالحی روز گذشته نیز با نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور دیدار کرد و در مذاکرات خود از جمله از روند سیاسی حاکم در عراق ابراز خرسندی و بر «لزوم هماهنگی سیاسی دو کشور در خصوص تحولات منطقه» تاکید کرد.
ابلاغ پیام احمدی نژاد به طالبانی
به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی در دیدار با جلال طالبانی رییس جمهور عراق که در قصر السلام بغداد انجام شد، پیام شفاهی محمود احمدی نژاد رییس جمهور را به وی ابلاغ کرد.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به همکاریها و تحولات مثبت اخیر در تثبیت امنیت مرزهای دو کشور ابراز امیدواری کرد کلیه مسائل مرزی، آبی و خشکی دو کشور هر چه سریعتر نهایی شود.وزیر خارجه همچنین با اشاره به روند سیاسی جاری عراق ابراز امیدواری کرد با انسجام و اتحاد و یکپارچگی مردم عراق و تحت مدیریت و درایت دولت این کشور، وضعیت عراق در آینده بهتر از گذشته باشد. صالحی خاطرنشان کرد: ما به توانایی دولت عراق در تامین امنیت و توسعه این کشور اعتماد داریم.در این دیدار جلال طالبانی، رییس جمهور عراق ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی از صالحی خواست سلامهای گرم و احترامات خاص وی را به رهبری و رییس جمهور ایران تقدیم کند.طالبانی تاکید کرد: امنیت ایران و عراق وابسته به یکدیگر است و امنیت ایران، امنیت عراق و امنیت عراق، امنیت ایران به شمار میرود لذا تلاش میکنیم مرزهای ایران و عراق مرزهای ثبات و امنیت باشد.رییس جمهور عراق اضافه کرد: ما اجازه نخواهیم داد در این مرزها خدشهای به امنیت کشور وارد شود.وی تصریح کرد: با توجه به تحولات منطقه هماهنگی سیاسی بین دو کشور ضروری است و باید این هماهنگی سیاسی و روابط فیمابین را به الگو تبدیل کنیم.
رضایت ایران از روند سیاسی عراق
صبح دیروز نیز وزیر امور خارجه ایران و نوری المالکی نخست وزیر عراق درباره روابط دوجانبه، تحولات عراق و تحولات کشورهای عربی و اسلامی تبادل نظر کردند.علی اکبر صالحی در این دیدار با اشاره به روند سیاسی در عراق گفت: با همدلی مردم و درایت دولت عراق، آیندهای روشن برای این کشور رقم خواهد خورد.وزیرخارجه کشورمان افزود: اراده مسوولان ایرانی برطرف کردن موانع و بسترسازی برای تعمیق و گسترش هرچه بیشتر همکاریهای دو جانبه است.نوری المالکی هم در این دیدار با اشاره به مشترکات دینی و تاریخی بین دو کشور دوست و برادر ایران و عراق، روابط دو کشور را مهم و تاثیرگذار دانست.نخست وزیر عراق گفت: همکاریهای ایران و عراق در سطح خوبی قرار دارد و هر دو طرف باید با برطرف کردن موانع در راه گسترش هر چه بیشتر آن گام بردارند.
حضور آمریکا باعث ناامنی بود
صالحی همچنین با وزیر خارجه عراق دیدار کرد و سپس در کنفرانس خبری مشترکی با او حاضر شد. هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق در نشست خبری مشترک با علیاکبر صالحی همتای ایرانی خود تاکید کرد: عراقیها میتوانند بعد از خروج آمریکاییها امنیت کشورشان را تامین کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر هوشیار زیباری در جمع خبرنگاران در بغداد گفت: عراقیها خودشان بعد از خروج آمریکاییها قادر به حفاظت از سرزمینشان هستند. هوشیار زیباری همچنین گفت: موضع عراقیها در قبال گروههای تروریستی کاملا مشخص است و هرگز نمیخواهد هیچ گروه تروریستی که علیه کشورهای همسایه مشکلآفرینی میکند در خاک خود باقی بماند. زیباری افزود: دولت عراق تصمیم نهایی خود را گرفته است و تا قبل از پایان سال جاری همه اعضای منافقین را از خاک خود اخراج میکند.وزیر امورخارجه عراق همچنین از موضع ایران در قبال عراق تشکر کرد و گفت: ایران در سالهای گذشته به عنوان یک دوست و برادر با عراق همکاری کرده و در این باره از هیچ کمکی دریغ نکرده است. وی از دیگر کشورهای همسایه و غیرهمسایه خواست تا همانند ایران با کشور عراق برخورد کنند.وی افزود: ایران همچنین تصمیم دارد پانصد مگاوات برق به عراق بدهد که با این مقدار میتوان گفت ایران بیش از هزار و سیصد مگاوات برق به عراق داده است. در این نشست خبری همچنین وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که گفته بود آمریکاییها نسبت به نبود امنیت در عراق بعد از خروجشان از این کشور هشدار دادهاند، گفت: آمریکاییها با این اظهارات خود در واقع خودشان امنیت منطقه را به خطر انداختهاند و عراقیها بعد از خروج آمریکاییها هیچ نیازی به حضور خارجیها نخواهند داشت و خودشان به تنهایی میتوانند امنیت کشورشان را تامین کنند.صالحی گفت: این آمریکاییها هستند که با حضور در منطقه امنیت آن را به خطر انداختهاند.
تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داد که دولت اوباما در نظر دارد در پی خروج نیروهای نظامی خود از عراق، حضور خود را در منطقه خلیج فارس تقویت کند. ادعا شده است که این برنامه از یک سو به دلیل تهدیدهای موجود از سوی ایران و از سوی دیگر با هدف گسترش روابط نظامی با شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان سعودی، بحرین، کویت، قطر، عمان و امارات متحده عربی تنظیم شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، در شرایطی که اوباما اعلام کرده است نیروهای نظامی این کشور در پایان سال جاری میلادی عراق را ترک خواهند کرد، بر اساس اعلام برخی مقامات دولت و دیپلماتهای این کشور، دولت این کشور برنامههایی برای تقویت و تداوم حضور خود در منطقه خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس دارد. این تقویت موضع آمریکا در خلیج فارس شامل حضور نیروهای نظامی جدید در کویت با هدف مبارزه با چالشها و مشکلات امنیتی در عراق و همچنین مقابله نظامی با ایران خواهد بود. تعداد نظامیان آمریکایی که قرار است در کویت باقی بمانند، موضوع اصلی مذاکره میان دو کشور است که هنوز به نتیجه نرسیده است، اما قرار است طی روزهای آینده در این زمینه نیز توافق نهایی حاصل شود.در پی شکست در اعمال فشارهای دولت اوباما به دولت عراق برای صدور مجوز تداوم حضور ۲۰ هزار نیروی نظامی آمریکایی در عراق پس از سال ۲۰۱۱، هم اکنون پنتاگون در تلاش برای یافتن راه چارهای در این زمینه است. به همین دلیل علاوه بر انجام مذاکراتی با کویت برای حضور نیروهای زمینی ارتش آمریکا در این کشور، کاخ سفید در حال بررسی شرایط برای فرستادن ناوهای جنگی بیشتری به آبهای منطقه است.
ارسال نظر