یک عضو دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
هزینههای جاری کشور از سال ۷۲ تا ۸۷ هفت برابر شده است
رییس کمیسیون چشمانداز نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، یکی از راههای رشد بیشتر اقتصاد کشور را کاهش نرخ تورم دانست و گفت: براساس سند چشمانداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی، ایران باید کشور اول منطقه باشد و این در حالی است که در طول ۳۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشور به جز عرصه سیاسی و امنیتی در دیگر حوزهها مانند اقتصادی، علمی، فرهنگی وغیره کشور اول منطقه نیست. به گزارش ایرنا، «محمد ابراهیم مداحی» در نشستی خبری با موضوع «احزاب، رسانه و سند چشمانداز بیستساله جمهوری اسلامی ایران» در نمایشگاه مطبوعات اظهار کرد: رشد اقتصادی به طور متوسط در برنامه دوم توسعه ۳/۳ درصد، برنامه سوم ۵/۵ درصد و در نیمه برنامه چهارم تنها ۹/۵ درصد بوده و حاکی از آن است که با چنین آمارهای ارائه شده نمیتوانیم ادعای مقام اول منطقه بودن از نظر اقتصادی را داشته باشیم.
رییس کمیسیون چشمانداز نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با ۳۴ درصد سرمایهگذاری بخش دولتی رشد اقتصادی ۶/۵ درصدی راتجربه میکند؛ این در حالی است که کشور هند با همین میزان سرمایهگذاری دارای رشد اقتصادی ۴/۷ درصدی رشد سرمایهگذاری و کشور ترکیه با ۲۴ درصد سرمایهگذاری دارای رشد اقتصادی برابر با ایران است.
وی افزود: ارقام یاد شده متناسب با اهداف چشمانداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی با رشد اقتصادی ۸ درصد نیست.
مداحی، علت محقق نشدن اهداف رشد اقتصادی کشور را پایین بودن نرخ بهرهوری دانست و گفت: دولتی بودن اقتصاد ایران و پویا نبودن چنین اقتصادی و از سوی دیگر بالا بودن موجودی انبار کالایی (کمتر بودن ظرفیت بازار از میزان تولید محصولات) عوامل اصلی در کم بودن میزان رشد اقتصادی و سرمایهگذاری است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به منابع غیردولتی در بخش اقتصاد گفت: دولت با تمام توان خود قادر به تولید ۵ تا ۵/۵ درصد نیازهای بخش اقتصاد کشور است و برای رشد و پیشرفت در این بخش باید به منابع غیردولتی توجه شود.
وی گفت: هزینههای جاری کشور از سال ۷۲ تا ۸۷ هفت برابر شده است و در این مدت زمان درآمدهای سالانه تنها شش درصد رشد داشته است. به گفته مداحی از سال ۷۵ تا ۸۷ هزینههای عمرانی در کشور دارای رشد ۲/۱۱ درصدی بود و این به معنای کسری بودجه است که در طول سالیان گذشته از درآمدهای نفتی تامین میشده است.
ارسال نظر