دنیای اقتصاد- اظهارات وزیر خارجه آمریکا در خصوص راه اندازی سفارتخانه مجازی در تهران، با واکنش رییس مجلس و سخنگوی وزارت خارجه ایران روبه‌رو شد. علی لاریجانی، اظهارات اخیر هیلاری کلینتون را نشانه «ضیق سیاسی» آمریکایی‌ها دانست و با اشاره به سخنان وی مبنی بر استقبال از جنبش‌های داخل ایران گفت: «اگر او منتظر جنبش داخل ایران است، باید بداند که همین جنبش های منطقه نتیجه انقلاب اسلامی ایران است.» رامین مهمانپرست نیز سخنان کلینتون را نشانه «سردرگمی عمیق آمریکا» برشمرد. از سوی رییس مجلس و سخنگوی وزارت خارجه ایران ابراز شد

واکنش به طرح تاسیس سفارت مجازی آمریکا

لاریجانی: اگر منتظر جنبش داخل ایران هستند، بدانند که همین جنبش‌های منطقه نتیجه انقلاب اسلامی ایران است

دنیای‌اقتصاد- تازه‌ترین اظهارات وزیر خارجه ایالات متحده در خصوص راه‌اندازی سفارتخانه مجازی در تهران و همچنین ادعاهای وی مبنی بر حمایت از جنبش‌های داخل ایران، با واکنش رییس مجلس و سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روبه‌رو شد.

علی لاریجانی، اظهارات اخیر هیلاری کلینتون را نشانه «ضیق سیاسی» آمریکایی‌ها دانست و با اشاره به سخنان کلینتون مبنی بر استقبال از جنبش‌های داخل ایران گفت: «اگر او منتظر جنبش داخل ایران است، باید بداند که همین جنبش‌های منطقه نتیجه انقلاب اسلامی ایران است. چرا که انقلاب ایران انقلابی پرتحرک است.» رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه نیز با بی‌اعتبار توصیف کردن اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران، آن را ناشی از بی اطلاعی و ناآگاهی وی نسبت به کشورمان برشمرد.

ادعاهای کلینتون درباره ایران

به گزارش واحد مرکزی خبر و خبرگزاری فارس، وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی بی.بی.سی فارسی از تلاش آمریکا برای برقراری رابطه با ایران سخن گفت و مدعی شد که کشورش آماده گفت‌وگو با ایران است.

وی برای القای اختلاف و دودستگی در ایران مدعی شد که در ایران جنگ قدرت در گرفته است و ادعا کرد: آمریکا آماده گفت‌وگوی «مستقیم» یا «غیرمستقیم» با ایران است، اما من فکر می‌کنم که در عین حال جنگی برای قدرت در درون حکومت در جریان است و آنها نمی‌توانند تصمیم بگیرند که چه کاری می‌خواهند انجام دهند. وزیر خارجه آمریکا با تحریک مردم ایران به تغییر نظام در کشور ادعا کرد: ایران در حال تبدیل به دیکتاتوری نظامی است؛ اما مردم ایران می‌توانند از این جنگ قدرت که در بطن حکومت در جریان است به نفع خود استفاده کنند. کلینتون بدون اشاره به اعمال تحریم‌های ضدایرانی از طرف کشورش و متحدان آن که مستقیما بر مردم ایران تاثیر می‌گذارد، گفت: دولت آمریکا به طور جدی از مردم ایران حمایت می‌کند. اوباما در پی برقراری روابط دوستانه با ایران بود، اما مقامات ایران به تلاش‌های او پاسخ مناسبی نداده و برنامه هسته‌ای خود را ادامه دادند. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر فشار بر ضد مردم ایران گفت: ما همواره یک سیاست را در دو جبهه مختلف پیش می‌بریم؛ از یک طرف حاضریم اگر طرف مقابل آماده باشد با آنها وارد مذاکره شویم و از طرف دیگر به تحریم‌ها متوسل می‌شویم. او افزود: تحریم‌ها تنها ابزاری است که ما در دست داریم. تمام هدف ما این است که رفتار ایران را عوض کنیم. اگر چه این تحریم‌ها تاثیراتی نیز بر مردم عادی می‌گذارد، اما چاره‌ای جز اعمال تحریم وجود ندارد.

تاسیس سفارتخانه اینترنتی در تهران

وی همچنین ادعا کرد: دولت آمریکا خواستار روابط خوب با ایران است و حتی می‌خواهد تا پایان سال جاری یک سفارتخانه مجازی اینترنتی در تهران داشته باشد که بتواند به پرسش‌های مردم ایران پاسخ دهد. وی همچنین ضمن اذعان تلویحی به نگرش منفی مردم ایران به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران درباره دلیل عدم حمایت مستقیم آمریکا از فتنه خاطرنشان کرد: دو سال پیش، از درون جنبش اعتراضی این صدا شنیده می‌شد که آمریکا باید مواظب باشد طوری عمل نکند که عامل و حامی اصلی این جنبش جلوه کند، چون در آن صورت اعتبار جنبش و امنیت هواداران آن به خطر می‌افتد.

وی گفت: ما دوست داریم تا می‌توانیم به نفع تحولات ایران حرکت کنیم، ‌ولی مرتب به ما هشدار می‌دادند که ممکن است این حرکت از اعتبار بیفتد یا آرمان‌های جنبش سبز زیر پا گذاشته شود. وزیر خارجه آمریکا با این همه گفت: ما در آنچه که در سال ۱۳۸۸ در ایران اتفاق افتاد خیلی کارها از بیرون انجام دادیم، به‌طور مثال به شبکه توییتر گفتیم خدماتش را ادامه دهد تا مردم داخل ایران بتوانند با خارج ارتباط برقرار کنند، اما مواظب بودیم این طور دیده نشود که ما داریم نقشی در این اعتراضات ایفا می‌کنیم.

کلینتون برای تبرئه برخی افراد همچنین اعلام کرد: علاوه بر این در زمان آغاز اعتراضات دو سال پیش در ایران، درخواستی از سوی رهبران این جنبش برای اعلام حمایت آمریکا از جنبش دریافت نشد. وزیر خارجه آمریکا در ادامه در خصوص سناریوی ساختگی علیه ایران در خصوص تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن نیز ادعا کرد: شواهد و قرائن زیادی در مورد این اتهامات در اختیار مقامات دادگستری آمریکا است که امیدوارم آمریکا بتواند این اتهامات را در دادگاه ثابت کند.

لاریجانی: دچار ضیق سیاسی شده‌اند

رییس مجلس اما درباره سخنان وزیر امور خارجه آمریکا گفت: حرف‌های او را نباید جدی گرفت.

به گزارش واحد مرکزی خبر علی لاریجانی افزود: در شرایط فعلی دموکرات‌ها دچار مشکلات داخلی مانند مسائل اقتصادی و انتخابات هستند و اسرائیل هم به علت بروز انقلاب‌های منطقه‌ای دچار انزوا شده است. از این رو لابی صهیونیست‌ها تحرکاتی را برای خروج از این انزوا آغاز کرده‌اند.

وی با اشاره به سخنان کلینتون مبنی بر استقبال از جنبش‌های داخل ایران افزود: اگر او منتظر جنبش داخل ایران است باید بداند که همین جنبش‌های منطقه نتیجه انقلاب اسلامی ایران است، چرا که انقلاب ایران انقلابی پرتحرک است. رییس مجلس گفت: اگر آمریکاییان تصور می‌کنند با مشابه‌سازی می‌توانند در ایران کاری صورت دهند، باید بدانند که دچار سوءتفاهم هستند.

لاریجانی راه‌اندازی سفارتخانه مجازی آمریکا برای ایران را نیز نشانه ضیق سیاسی آنها دانست. وی تاکید کرد: اینگونه حرف‌ها موجب وحدت ملی بیشتر ایرانیان می‌شود.

رییس مجلس با اشاره به انقلاب‌های منطقه افزود: آمریکاییان باید رفتارشان را عوض کنند و دچار کژاندیشی نشوند.

مهمانپرست: اظهارات کلینتون بی‌اعتبار است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در واکنش به مصاحبه روز چهارشنبه هیلاری کلینتون با بی.بی.سی فارسی ضمن رد اتهامات وزیر امور خارجه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: بی‌اطلاعی خانم کلینتون نسبت به مسائل ایران مسبوق به سابقه بوده، لذا به ایشان و سایر مقامات دولت آمریکا توصیه می‌شود به جای اتهام‌زنی به دیگران، از روش‌های سرکوبگرانه و اعمال دیکتاتوری در داخل آمریکا دست برداشته و از ادامه سیاست‌های مداخله‌جویانه و اشغالگرانه در سایر کشورها پرهیز کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمانپرست افزود: بهتر است مقامات ایالات متحده آمریکا ضمن تامین خواسته‌ها و مطالبات مردم به‌ویژه جوانان که در جنبش اعتراضی وال‌استریت تبلور یافته، در برابرخواست و مطالبات مردم در خیزش‌های مردمی و بیداری اسلامی در کشورهای منطقه مبنی بر عدم حمایت از حاکمان وابسته و حضور نظامی و امنیتی و دخالت در امور کشورها تمکین کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص واکنش ایران نسبت به سناریوی ادعایی آمریکا در خصوص ترور سفیر عربستان در واشنگتن ضمن تاکید بر احترام و تعهد به اجرای کنوانسیون‌ها و مقررات بین‌المللی از سوی جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد: دولت آمریکا با توسل به روش‌های مبتنی بر ارعاب و شانتاژ و فشار سیاسی به برخی کشورها از انجام تعهدات بین‌المللی خود اجتناب کرده است.

وی در ارتباط با ابراز امیدواری کلینتون برای گشودن یک سفارتخانه مجازی در تهران از طریق اینترنت گفت: به نظر می‌رسد دولت آمریکا دچار یک سردرگمی عمیق در روابط بین‌المللی به‌خصوص با کشور قدرتمند و مستقلی همچون ایران شده است.