دنیای اقتصاد- محمود احمدی‌نژاد در هفتمین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قامت رییس‌جمهور ایران، بار دیگر نحوه مدیریت جهان را در کانون انتقادهای خود قرار داد و بر لزوم تحقق«مدیریت مشترک جهانی» تاکید ورزید. احمدی‌نژاد همچنین در حاشیه شصت‌و‌ششمین مجمع عمومی سازمان ملل در دیدار با بان کی مون، دبیر کل این سازمان، لزوم اتخاذ موضع از سوی سازمان ملل را در قبال برخی رویدادها از جمله ترور دانشمندان هسته‌ای ایران یادآوری کرد. احمدی نژاد دوباره در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار شد:

تغییر در مناسبات جهانی

دنیای اقتصاد- محمود احمدی‌نژاد در سخنرانی خود در صحن علنی شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل سوالات فراوانی را از ایالات متحده و کشورهای غربی مطرح کرد؛ بی آنکه اشاره مستقیمی به نام این کشور داشته باشد. او در این سخنان مسوولیت جنگ افروزی‌ها و بحران اقتصادی را متوجه این کشورها کرده و البته حادثه ۱۱ سپتامبر را همچنان مشکوک اعلام کرده و باز هم بر این تاکید کرد که هولوکاست تنها بهانه بوده است.

وی همچنین مدیریت فعلی جهانی را ناصالح دانست و با تاکید بر اینکه مدیریت جهانی نیازمند اصلاحات اساسی است، اما چه باید کرد، افزود: باید با عزم عمومی و همکاری و مشارکت همگانی طرحی نو در انداخت. طرحی که بر اندیشه انسانی و فطری و ارزش‌های جهان شمول از جمله توحید، عدالت، آزادی، محبت و جستجوی سعادت از طریق سعادت همگان استوار باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری رییس‌جمهور با بیان اینکه ترکیب شورای امنیت ناعادلانه است، گفت: تغییرات و اصلاحات برای تشکیل کامل و واقعی سازمان ملل نیاز اصلی و اساسی است که مجمع عمومی باید به آن بپردازد. در نشست سال گذشته با ذکر اهمیت موضوع پیشنهاد کردم که این دهه، دهه «مدیریت مشترک جهانی» نامگذاری و از همه ظرفیت‌ها برای ایجاد جهانی متحد استفاده شود. اکنون نیز پیشنهاد خود را تکرار می‌کنم.

سوالات احمدی‌نژاد

احمدی‌نژاد در ادامه به برده‌داری، راه‌اندازی جنگ جهانی اول و دوم، جنگ کره و ویتنام، وجود دولت‌های دیکتاتوری و کودتایی را بر ملت‌های آمریکای لاتین، آوارگی ملت فلسطین، استفاده از بمب اتم و کلاهک هسته‌ای، ایجاد جنگ برای فروش سلاح، بهانه قرار دادن ۱۱سپتامبر برای سلطه بر خاورمیانه و نفت آن، خلق ده‌ها هزار میلیارد دلار بدون پشتوانه و به تبع آن ایجاد تورم، بهانه قرار دادن هولوکاست برای پرداخت جریمه به صهیونیست‌ها اشاره و تاکید کرد که مسوول این اتفاقات کیست؟ احمدی‌نژاد ادامه داد: مثل روز روشن است که همان برده‌داران و استعمارگران و مسببان جنگ اول و دوم و نابسامانی‌های پس از آن تا به امروز با تغییر چهره بر شورای امنیت و مراکز اصلی اقتصادی و سیاسی جهان سیطره پیدا کرده‌اند.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه آیا اینان صلاحیت ادامه مدیریت را دارند، گفت: آیا گُل دموکراسی و آزادی از موشک‌ها و بمب‌های نیروهای ناتو شکوفا خواهد شد؟ احمدی‌نژاد گفت: اگر فقط نیمی از هزینه‌های نظامی دولت آمریکا و متحدینش در ناتو صرف رفع مشکلات اقتصادی ملت‌هایشان شود، آیا اثری از بحران اقتصادی باقی خواهد ماند. با پرداخت این مقدار به ملت‌های فقیر نتیجه چه خواهد شد؟ رییس‌جمهور همچنین با طرح این موضوع که آیا وجود ۲۶۸ پایگاه نظامی و اطلاعاتی آمریکا در آلمان، ۱۲۴ پایگاه در ژاپن، ۸۷ پایگاه در کره جنوبی، ۸۳ پایگاه در ایتالیا، ۴۵ پایگاه در انگلیس و ۲۱ پایگاه نظامی و اطلاعاتی آمریکا در پرتغال و صدها پایگاه در دیگر نقاط جهان معنایی جز اشغال نظامی دارد، گفت: آیا بمب‌های اتمی مستقر در این پایگاه‌ها، امنیت ملت‌ها را به مخاطره نینداخته است؟

احمدی‌نژاد افزود: آنها با استفاده از شبکه استعماری رسانه‌ای در برابر سوال از هولوکاست، سوال‌کننده را مورد هجمه و تهدید قرار می‌دهند و در برابر سوال از ۱۱ سپتامبر تهدید به تحریم و حمله نظامی می‌کنند.

سال قبل، پس از طرح ضرورت تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای روشن شدن زوایای پنهان ماجرای‌تلخ ۱۱ سپتامبر که خواست دولت‌ها و ملت‌های مستقل و حتی ملت آمریکا است، به جای ارائه پاسخ روشن، اینجانب و ملتم توسط دولت آمریکا مورد تهدید و فشار قرار گرفتیم. به جای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب ۱۱ سپتامبر، متهم اصلی را که از مدت‌ها قبل تحت نظر آنان بود، کشتند و به دریا انداختند. رییس‌جمهور با طرح این سوال که آیا نمی‌بایست با محاکمه علنی متهم اصلی، عوامل تامین کننده فضای امن برای هواپیماهای مهاجم به برج‌ها شناسایی و معرفی می‌شدند؟ گفت: چرا نباید با محاکمه علنی متهم اصلی، عوامل راه‌اندازی گروه‌های تروریستی و تحمیل جنگ و کشتار به ملت‌های منطقه معرفی می‌شدند؟ آیا اطلاعاتی هست که باید مخفی بماند؟ آنان اندیشه صهیونیستی را مقدس و سوال از اساس و تاریخ آن را گناهی نابخشودنی می‌شمارند، ولیکن توهین و تجاوز به حریم تمام مقدسات بشری و الهی را روا می‌دارند.

استقبال از خط تلفن اضطراری ایران - آمریکا

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، احمدی‌نژاد همچنین در کنفرانس خبری با رسانه‌ها و مطبوعات بین‌المللی در پاسخ به سوال آسوشیتدپرس مبنی بر اینکه آیا ایران حاضر است یک خط ارتباط اختصاصی با آمریکا به منظور جلوگیری از رویدادهای احتمالی نیروهای نظامی در خلیج‌فارس ایجاد کند؟ اظهار کرد: ایران از هر تدبیری که مانع از برخورد شود استقبال می‌کند؛ البته ضرورتی هم به برخورد نیست؛ اما شاید بهترین و اصلی‌ترین راه‌حل این باشد که نیروهای بیگانه خلیج‌فارس را تخلیه کنند؛ چرا که هیچ ضرورتی برای حضور نیروهای ناتو در خلیج فارس وجود ندارد و ملت‌های منطقه قادر هستند امنیت این حوزه را به طور کامل برقرار کنند.

رییس‌جمهور افزود: قاطعانه اعلام می‌کنیم که اگر نیروهای ناتو، آمریکا و انگلیس از منطقه خارج شوند، ایران و کشورهای حوزه خلیج‌فارس می‌توانند امنیت انرژی را در خلیج‌فارس به طور کامل تامین کنند.

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا

احمدی‌نژاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره پیش‌بینی خود از انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا گفت: مردم آمریکا باید در این زمینه تصمیم بگیرند و ایران علاقه ندارد در این موضوعات دخالت کند، اما فکر نمی‌کنم آقای اوباما برای دور دوم مانع جدی پیش رو داشته باشد و نیازی ندارد که برای کسب رای به صهیونیست‌ها امتیاز داده و دست به لشکرکشی بزند؛ چنین به نظر می‌رسد که با توجه به شرایط موجود می‌تواند به راحتی برای دور دوم نیز رای بیاورد. رییس‌جمهور گفت: اگر واقعا تغییری در سیاست‌های دولت آمریکا اتفاق بیفتد ایران از آن استقبال می‌کند و علاقه‌مند هستیم که این تغییرات اتفاق بیفتد.

تحمیل استقرار سپر دفاعی به ترکیه

رییس‌جمهور همچنین در مصاحبه با راشاتودی در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه با توجه به اینکه ترکیه اجازه داده که آمریکا رادارهای ضد موشک در خاک خود نصب کند، اظهار کرد: ایران و ترکیه روابط خوبی با یکدیگر دارند و فکر می‌کنیم استقرار پایگاه موشکی در خاک ترکیه به این کشور تحمیل شده است. بالاخره دولت آمریکا از قدرت و زورگویی برخوردار است و مطالبات خود را تحمیل می‌کند، اما بدون شک این گونه اقدامات هیچ نفعی برای آمریکا نخواهد داشت؛ چرا که امروز مناسبات جهان را موشک‌ها تعیین نمی‌کنند؛ بلکه ملت‌ها تعیین می‌کنند؛ حتی اگر در ترکیه رفراندوم برگزار شود، نتیجه این رفراندوم علیه سلطه آمریکا خواهد بود.

واکنش به سخنان فلسطینی اوباما

رییس‌جمهور همچنین در این دیدار با اشاره به سخنان آقای اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: امروز رییس‌جمهور آمریکا به نوعی تهدید کرد که ملت فلسطین نباید بر حق حاکمیت خود پافشاری کند و در موضعی غیرقانونی و مخالف منشور سازمان ملل، اعمال حق حاکمیت فلسطینیان را مشروط به گفت‌وگو با اشغالگران کرد که بدون شک این روش غیرمنطقی موجب حل مساله نخواهد شد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: دولت ایران حق ملت فلسطین می‌داند که دولتی داشته باشد که تمام سرزمین فلسطین را در بر بگیرد. البته ممکن است امروز این امکان وجود نداشته باشد؛ لذا تشکیل دولت فلسطینی را گامی به جلو می‌دانیم. وی افزود: معتقدیم بالاخره فلسطین آزاد خواهد شد و به نفع آمریکا است که دست از حمایت رژیم صهیونیستی بردارد. این رژیم در مقطعی برای تحقق هدف سلطه بر خاورمیانه تاسیس شد، اما امروز دیگر به پایان راه رسیده است و کارآیی لازم را ندارد و تداوم حیات نامشروع آن به ضرر صاحبانش است، بهتر است به همان روشی که این رژیم ایجاد شد به همان ترتیب به حیات سراسر جنایت آن خاتمه دهند.

استقبال از مذاکره با آمریکا و روسیه

احمدی‌نژاد در پاسخ به اینکه آیا تمایل دارید دولت‌های ایران، آمریکا و روسیه در مذاکرات مشترک مسائل موجود جهان را مورد تبادل نظر قرار دهند؟ گفت: ایران از هر اقدامی که به تفاهم و همکاری در سطح بین‌المللی و برقراری عدالت کمک کند، استقبال می‌کند. رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: آنچه در فضای ذهنی سیاستمداران آمریکا در خصوص منافع وجود دارد، در ذهن ما ارزشی ندارد.

ایران منافع خود را در صلح و امنیت برای همه ملت‌ها جست‌وجو می‌کند و این با رفتار کسانی که برای تامین منافع سرمایه‌داران بین ملت‌ها جنگ و تنش ایجاد می‌کنند، تفاوت دارد.

توصیه‌های احمدی‌نژاد به بان‌کی‌مون

محمود احمدی‌نژاد در دیدار بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد ضرورت حضور فعال سازمان ملل و شخص دبیرکل در رسیدگی به مسائل بین‌المللی و به ویژه منطقه‌ای را مورد تاکید قرارداد و با انتقاد از دخالت نیروهای ناتو در مسائل منطقه گفت: توقع این است که شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل مرجعی برای پیگیری و رفع ظلم و بی‌عدالتی به ملت‌‌های جهان باشند. به گزارش خبرگزاری «مهر» احمدی‌نژاد همچنین با اظهار تاسف از انتشار اطلاعات محرمانه مربوط به فعالیت‌‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که موجب به شهادت رسیدن تعدادی از دانشمندان هسته‌ای ایران شد، خطاب به دبیرکل سازمان ملل یادآور شد: آژانس بین‌المللی هسته‌ای باید به دور از تاثیر پذیری از فشارهای سیاسی، صرفا بر اساس قانون عمل کند. رییس‌جمهور همچنین سکوت مجامع بین‌المللی در خصوص اقدام ایادی رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: سازمان ملل باید نسبت به این گونه موضوعات واکنش قاطع داشته باشد و از تکرار آن جلوگیری کنند. احمدی‌نژاد و بان‌کی‌مون همچنین بر استمرار مذاکره و گفت‌و‌گو درباره موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و حل و فصل مسالمت آمیز آن تاکید کردند. بنابراین گزارش، بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با اشاره به نقش تاثیر گذار ایران در معادلات منطقه‌ای از تلاش‌‌ها و همکاری‌‌های جمهوری اسلامی ایران در برقراری امنیت و ثبات در منطقه به‌ویژه در عراق و افغانستان تقدیر کرد.