دنیای اقتصاد- رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اموال و دارایی‌های اعضای باند اختلاس بلافاصله بعد از کشف آن شناسایی شده است، گفت: ارزش روز دارایی‌های اینها حدود ۴ هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان است. محمود بهمنی افزود: از نظر پوشش وثایق و تضمین‌ها می‌توانیم اینها را به مرور در تملک درآوریم و بدهی‌ها یا مطالبات سیستم بانکی را به نظام بانکی تسویه کنیم. همزمان، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هم از بازگشت ۹۰۰ میلیارد تومان از منابع اختلاس شده به سیستم بانکی خبر داده است. رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد

دارایی اختلاس‌گران: ۴۷۳۳ میلیارد تومان

دنیای اقتصاد- در تازه‌ترین تحولات در خصوص بزرگ‌ترین پرونده اختلاس تاریخ ایران، رییس کل بانک مرکزی گفته است: اموال و دارایی‌های اعضای باند اختلاس بلافاصله بعد از کشف این موضوع، شناسایی شد و خوشبختانه متوجه شدیم ارزش روز دارایی‌های اینها با ارقامی که به ما اعلام شده است به حدود ۴۷ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال می‌رسد. این در حالی است که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات نیز درباره میزان پول خارج شده از کشور می‌گوید: حدود ۲۷ تا ۲۸ میلیارد تومان به بیرون از کشور منتقل شده است.

از سوی دیگر وزیر دادگستری هم با تاکید بر این نکته که قوه مجریه و قوه قضائیه در برخورد شدید با عاملان اختلاس در هر رده و منصبی که باشند، بسیار جدی است، گفت: کسانی که در این پرونده اتهام‌شان از سوی دادگاه محرز شود باید به مردم معرفی شوند زیرا اینها در پیشگاه خداوند و در نزد مردم آبرویی ندارند و حداقل مجازات کسانی که تجاوز به بیت‌المال و اموال عمومی می‌کنند، بی‌آبرو کردن آنهاست.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبر ۲۱ صدا و سیما درباره اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی گفت: از نظر پوشش وثایق و تضمین‌ها می‌توانیم اینها را به مرور در تملک درآوریم و بدهی‌ها یا مطالبات سیستم بانکی و بدهی‌های این گروه را به نظام بانکی تسویه کنیم. به گزارش خبرگزاری مهر، رییس کل بانک مرکزی با اشاره به شناسایی اموال، توقیف اموال، مسدودی حساب‌ها و ممنوع‌الخروج بودن اعضای باند اظهار کرد: خوشبختانه قوه قضائیه وارد شده است و ما هم مصرا خواستار هستیم که با شدیدترین وجه با متخلفان برخورد شود.وی در عین حال گفت: بانک مرکزی، کل اموال اختلاس‌گران که به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال است، را بلوکه و توقیف کرده است.

۲۷ تا ۲۸ میلیارد خروج از کشور

همچنین، وزیر اطلاعات در حاشیه جلسه یکشنبه شب هیات دولت، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده کسی حق تصرف و دخالت در سرمایه‌ای که این مجموعه دارد (شرکت اختلاس‌کننده) را ندارد.وی ادامه داد: سرمایه این مجموعه از آنچه که به نام اختلاس یا مباحث مختلفی که در مورد آن مطرح است، خیلی بالاتر است و در واقع خیلی بیشتر از سه هزار میلیارد تومان است. مصلحی افزود: نکته قابل توجه آن است که دوستان ما کنترل خوبی بر روی این مجموعه دارند و دستگاه‌های دیگر نیز در این قضیه ورود پیدا کردند و در واقع به اطلاعاتی رسیدند و گزارش‌هایی دارند که مربوط به خودشان است. در واقع آنچه که ما می‌گوییم به عنوان دستگاه اطلاعاتی مطرح می‌کنیم. وی همچنین در مورد خروج پول از کشور از طریق این مجموعه گفت: آنچه که ما در پیگیری‌های‌مان به نتیجه رسیدیم این‌است که یک مبلغی که خیلی قابل توجه نیست و حدود ۲۷ تا ۲۸ میلیارد تومان است به بیرون منتقل شده، البته آن هم برای خرید مواد اولیه کارخانجات پرداخت شده و ما احساس می‌کنیم که در برنامه‌ریزی صورت گرفته این پول به صورت طبیعی به کشور باز می‌گردد. وزیر اطلاعات در ادامه به ورود قوه قضائیه به این مساله و معرفی محسنی اژه‌ای به عنوان نماینده ویژه برای پیگیری اشاره کرد و گفت: امیدواریم این کار به‌زودی به نتیجه برسد و ما در خدمت دستگاه قضایی هستیم و آنچه در اختیار داریم در خدمت آنها قرار دهیم. وی در پاسخ به این سوال که سرمایه این مجموعه به چه میزان بوده و برخی گفته‌اند حدود پنج هزار میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: اجازه دهید این موضوع را به موقع اعلام کنیم. وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که گفته شده بانک ملت نیز در این قضیه دخالت داشته و پذیره‌نویسی‌ها در بانک ملت انجام شده است، گفت: پذیره‌نویسی‌ها آنجا صورت گرفته و نوع کاری که در مورد پذیره‌نویسی‌ها صورت گرفته در آن تخلف و اشکال است.

حکم اختلاس‌گران «اعدام» است

در همین حال نماینده قوه مقننه در ستاد مبارزه با مفاسد حکم اختلاس‌گران را اعدام دانست و با انتقاد شدید از سیستم‌ بانکی کشور گفت:از «لجن‌زار» سیستم ‌بانکی کشور انتظار بوی خوش نداریم. عزت‌الله یوسفیان، نماینده مردم آمل و نماینده قوه مقننه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قطعا اقدامات لازم را در مبارزه با اختلاس سه هزار میلیاردی انجام خواهد داد. وی افزود: روند فعلی نظام بانکی کشور فسادآور است و با این اختلاس کلان، روند فسادآور نظام بانکی کشور برای همه مشخص شده است؛ تا زمانی که این روند حاکم است، مشکلات هم ادامه خواهد داشت.

۹۰۰ میلیارد تومان به بانک‌ها برگشت

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام جزئیات نحوه درگیری پنج بانک با اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی اخیر، گفت: فعلا ۹۰۰ میلیارد تومان از این اختلاس به نظام بانکی برگشت داده شده است.ارسلان فتحی پور در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره جلسه روز دوشنبه کمیسیون اقتصادی که در زمینه اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بانکی برگزار شد، گفت: براساس اعلام مسوولان، رقم دقیق سوء استفاده مالی ۲ هزار و ۸۷۶ میلیارد تومان است که از این مبلغ، ۹۰۰ میلیارد تومان آن به بانک‌ها برگردانده شده است. وی درباره ال سی‌هایی که برای گروه امیر منصور آریا صادر شده است، گفت: براساس بررسی‌های به عمل آمده، باقیمانده مبلغ سوء استفاده شده یک هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان است. وی درباره بانک‌هایی که به نوعی با این پرونده درگیر شده‌اند، اعلام کرد: بانک‌های ملی، سپه، صادرات، سامان و پارسیان هر کدام با این پرونده درگیر شده‌اند.فتحی پور افزود: ۱۱۷ میلیارد اعتبار به گروه امیر منصور آریا بابت شرکت‌های تولیدی از سوی یکی از بانک‌ها پرداخت شده است، ضمن اینکه بانک سامان ۴۵۰ میلیارد تومان در قالب ال‌سی و ارائه تسهیلات، بانک سپه ۶۰ میلیارد تومان در قالب ال سی همکاری داشته اند.وی تصریح کرد: بانک ملی نیز در رابطه با مابقی مبلغ که در حدود ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان است، در قالب ال سی همکاری داشته‌اند.فتحی پور بیان کرد: پذیره‌نویسی بانک آریا به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در بانک ملت انجام شده بود که از سوی بانک مرکزی بلوکه شده است.