دنیای اقتصاد - محمود احمدی‌نژاد صبح دیروز برای حضور در شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک شد. رییس‌جمهور که برای هفتمین بار در این مجمع حاضر می‌شود، در راس هیاتی عازم آمریکا شده است که شامل اسفندیار رحیم مشایی، حمید بقایی و جمعی از وزرا و نمایندگان مجلس می‌شود. احمدی‌نژاد پیش از ترک تهران، یکی از مهم‌‌ترین اهداف و برنامه‌های این سفر را «حضور در مجمع عمومی سازمان ملل و تاکید بر اصلاح مدیریت جهانی» اعلام کرد. احمدی‌نژاد با همراهی مشایی، بقایی و جمعی از دولتمردان برای هفتمین بار به مجمع عمومی سازمان ملل رفت

سفر به نیویورک با هدف اصلاح مدیریت جهانی

دنیای اقتصاد- مرجان توحیدی: محمود احمدی‌نژاد با همراهی اسفندیار رحیم‌مشایی و حمید بقایی باز هم با ایده ارائه برنامه برای اصلاح مدیریت جهان صبح روز گذشته عازم نیویورک شد تا در شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کرده و به ایراد سخن بپردازد.

رییس‌جمهور از سال ۸۴ به این سو همه ساله در مجامع عمومی سازمان ملل حضور پیدا کرده است. هفتمین سفر رییس جمهور به مقر سازمان ملل در نیویورک اگرچه با همان محور همیشگی یعنی انتقاد از ساختار سازمان ملل و شورای امنیت و تاکید بر اصلاح مدیریت جهانی صورت می‌گیرد، اما امسال از زاویه دیگری مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت و آن هم حضور یا عدم حضور مشایی و بقایی در کنار احمدی‌نژاد در این سفر بود. محمود احمدی‌نژاد اما صبح روز گذشته بر تمام این شایعه‌ها خط بطلان کشید و در کنار غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت، نامجو وزیر نیرو، صالحی وزیر خارجه، شیخ‌الاسلامی وزیر کار، ثمره‌هاشمی دستیار ارشد، سعیدلو، معاون امور بین‌الملل رییس‌جمهور، مجتهدزاده رییس مرکز امور زنان و خانواده‌ ریاست جمهوری، حمید بقایی معاون اجرایی و اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر و جنجالی‌ترین عضو دولت خود را به همراه برد تا ثابت شود که به رغم مانور رسانه‌های منتقد جریان انحرافی، مشایی و بقایی همچنان از جایگاه خاصی در نزد رییس جمهور برخوردار هستند. هرچند تردید همراهی مشایی با محمود احمدی‌نژاد تا صبح روز گذشته ادامه داشت و جالب آنکه این تردید به جو داخلی در مورد رییس دفتر رییس‌جمهور ارتباطی نداشت، بلکه (آن گونه که سایت خبری جهان نیوز گزارش داده است) دلیل آن عدم صدور ویزا برای مشایی از سوی ایالات متحده بوده است. اگرچه پیش از این و آن هنگام که مشایی از دید رسانه‌ها کناره گرفته بود، خبر ممنوع‌الخروجی وی بر خروجی برخی از رسانه‌ها قرار گرفت. چندی پس از آن اما رییس‌جمهور مشایی را در کنار خود به تاجیکستان برد تا هرگونه خبر و شایعه درباره ممنوع‌الخروجی وی به شکل غیر رسمی تکذیب شود. سفر به ایالات متحده اما باز هم این گمانه را در محافل سیاسی تقویت کرد که امکان دارد مشایی در مهم‌ترین سفر سالانه رییس جمهور در کنار وی نباشد. علت آن هم جوی است که درباره مشایی بر فضای سیاسی و رسانه‌های اصولگرا سایه انداخته است. اما آنگونه که سایت جهان نیوز، متعلق به علیرضا زاکانی نوشت، علت این تردید‌ها عدم صدور ویزای رییس دفتر رییس جمهور تا یک روز قبل از عزیمت احمدی‌نژاد و هیات همراه بوده است. بنابراین گزارش ویزا برای اسفندیار رحیم‌مشایی در دقیقه ۹۰ صادر شده است و این چنین وی در آخرین لحظات و البته به عنوان آخرین نفر توانست احمدی‌نژاد را در این سفر همراهی کند. احمدی‌نژاد را برای این سفر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری و تعدادی از وزرا، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مرتضوی، رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بدرقه کردند اما این مراسم به گزارش فارس دو بدرقه‌کننده ویژه هم داشت؛ پسر و برادر احمدی‌نژاد اما نه داوود احمدی‌نژاد، بلکه امیر، برادر بزرگ وی. رییس‌جمهور در شرایطی از کشور خارج شد که آخرین توصیه مزاح گونه یکی از مقامات دولتی در گوش یکدیگر به گزارش خبرگزاری فارس این بود:«نیویورک که رسیدی، به یاد ما هم پای مجسمه آزادی دو رکعت نماز بخوان!»

کار سخت احمدی‌نژاد در قبال فلسطین

به هر ترتیب احمدی‌نژاد با همان برنامه هفت ساله یعنی برنامه برای اصلاح مدیریت جهانی عازم نیویورک شد. هرچند به نظر می‌رسد او این بار کار سختی را در سازمان ملل به عهده داشته باشد و آن هم اعلام موضع درباره درخواست کشور مستقل فلسطینی از سوی محمود عباس، رییس تشکیلات خودگران است. موضعی که می‌تواند این سفر احمدی‌نژاد را چون برخی دیگر از سفرهای وی خبرساز جلوه دهد. احمدی‌نژاد در سفر اول خود اگرچه در مقر سازمان ملل از سیاست‌های این سازمان و به ویژه شورای امنیت و البته ایالات متحده انتقاد کرده بود اما آنچه سفر وی را پس از بازگشت در رسانه‌های‌ داخلی و خارجی در مرکز توجهات قرار داد انتشار سخنانی به نقل از وی درباره دیدن‌ هاله نور به هنگام سخنرانی در مجمع عمومی بود. این سخنان البته بعدها از سوی ریاست جمهوری تکذیب شد. حضور احمدی‌نژاد در دانشگاه کلمبیا و سخنرانی برای دانشجویان این دانشگاه هم از دیگر خبرسازترین حضورهای احمدی‌نژاد در ایالات متحده بوده است. اینک اما احمدی‌نژاد در مواجهه سختی قرار خواهد گرفت و آن هم موضوع کشور مستقل فلسطینی است. پیش از این احمدی‌نژاد در سخنرانی روز قدس خود در سال جاری درباره کشور مستقل فلسطینی گفته بود:«آنها می‌خواهند با به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در یک محدوده ناچیز، موقعیت خود را تثبیت کنند.» احمدی‌نژاد با بیان اینکه آنها می‌خواهند مقاومت را وارد یک دوره مذاکره طولانی و فرسایشی درباره ذره ذره خاک فلسطین و حقوق قطعی مردم فلسطین کنند،خاطرنشان کرده بود که آنها می‌خواهند سال‌ها گفت‌وگوهای بی‌حاصل کنند و مجدد فعال شده و در مورد اینکه چه کسی دولت و چه کسی مجلس باشد و موارد اینچنینی اختلاف‌افکنی کنند. این اظهارات احمدی‌نژاد اما انتقاد تشکیلات خودگران فلسطینی را به همراه داشت. سخنگوی تشکیلات خودگردان در واکنش به این اظهارات گفته بود: ما در تشکیلات خودگردان فلسطین این اظهارات را رد می‌کنیم. با توجه به این سخنان، انتظار می‌رفت که احمدی‌نژاد بخواهد با درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل مخالفت کند. محمود احمدی‌نژاد، اما در آخرین مصاحبه خود با شبکه ان.بی.سی آمریکا که پیش از عزیمتش به ایالات متحده انجام شد، در پاسخ به سوالی در خصوص طرح تشکیل دولت فلسطین و مخالفت ایران با رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه ایران با تشکیل دولت فلسطین موافق است، گفت: تشکیل دولت فلسطین گام اول برای آزادی تمامی سرزمین‌های فلسطینی است. بنا بر این اظهار نظر متفاوت احمدی‌نژاد در مورد فلسطین هرگونه اتخاذ موضع وی در سازمان ملل را به گونه‌ای در محاق برده است.

اهداف سفر از زبان احمدی نژاد

به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد، اما صبح دیروز(دوشنبه) قبل از عزیمت به نیویورک در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران گفت: به طور طبیعی ملت ایران نیز برای اداره دنیا دارای ایده، اندیشه و پیام برای بشریت است و در این مجمع حضور فعال و اثر‌گذار خواهد داشت.

رییس‌جمهور با بیان اینکه حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تاکید بر اصلاح مدیریت جهان یکی از برنامه‌ها و اهداف این سفر است، اضافه کرد: دیدارهای دو جانبه با مسوولان کشورهای گوناگون، دیدار با گروه‌های مختلف مردم، گفت‌وگو‌ و تبادل نظر با ایرانیان مقیم آمریکا، گفت‌وگو‌ با دانشجویان چندین دانشگاه مردم، مصاحبه با رسانه‌های مختلف از جمله برنامه‌های این سفر است. وی در ادامه تصریح کرد: بعد از سفر به نیویورک، به ونزوئلا خواهیم رفت و در آنجا کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار می‌شود. احمدی‌نژاد به رابطه ایران و ونزوئلا اشاره کرد و گفت: رابطه دو کشور رابطه ویژه‌ای است و آقای چاوز نیز انسانی شجاع و انقلابی هستند. احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: در جریان سفر به سه کشور «ونزوئلا»، «موریتانی» و «سودان» با مقامات این کشورها درباره تحولات جهانی نیز گفت‌وگو‌ خواهیم کرد.

اطلاع‌رسانی اختلاس بزرگ از آمریکا

با توجه به سفر رییس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی - به عنوان دو سخنگوی اختلاس بزرگ ۳ هزار میلیارد تومانی- به واشنگتن، باید منتظر اطلاع‌رسانی در این باره در روزهای آینده از آمریکا باشیم. به گزارش خبرگزاری مهر، محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی برای شرکت در اجلاس پاییزه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول به آمریکا سفر کرد. سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در اولین ساعات امروز(سه‌شنبه) برای شرکت در این اجلاس عازم این کشور خواهد شد. پیش از این حسینی اعلام کرده بود که اطلاع رسانی در مورد اختلاس ۳ هزار میلیاردی توسط ۳ نفر یعنی رییس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر اطلاعات صورت گیرد و سایر افراد در دولت و بانک‌ها نیز باید به این امر پایبند باشند.

بنابراین به نظر می‌رسد که با سفر و حضور وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی برای اجلاس مذکور به عنوان دو تن از افرادی که قرار است اطلاع‌رسانی در مورد اختلاس بزرگ بانکی توسط آنها صورت گیرد، اطلاع‌رسانی از آمریکا انجام خواهد شد.

نشست خبری رییس جمهور قبل از ترک تهران- عکس: ایرنا