چه کسی نمیگذارد مبارزه با مفاسد اقتصادی به نتیجه برسد؟
روایت رحیمی از مقابله دولت با «مفسدان قدرتمند»
دنیایاقتصاد- در شرایطی که بزرگترین پرونده فساد اقتصادی کشور در جریان رسیدگی قرار دارد، محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور در اظهاراتی خاطرنشان کرده است که «مفسدان قدرتمند» نمیگذارند تلاش دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی به نتیجه برسد.
عکس: ایرنا
دنیایاقتصاد- در شرایطی که بزرگترین پرونده فساد اقتصادی کشور در جریان رسیدگی قرار دارد، محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور در اظهاراتی خاطرنشان کرده است که «مفسدان قدرتمند» نمیگذارند تلاش دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی به نتیجه برسد. رحیمی که رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت است، در عین حال تاکید کرد که «اگر مجلس و دولت دستشان به هم وصل شود میتوانند همه اینها را جراحی کنند؛ اما وقتی خودمان یکدیگر را متهم میکنیم، مردم چه قضاوتی خواهند کرد؟» اینها پاسخ تلویحی محمدرضا رحیمی به مردان قوه قضائیه است بدون آنکه وی بخواهد نامی از آنها بیاورد. اختلاف نظر بر سر اینکه چه کسی نمیگذارد مبارزه با مفاسد اقتصادی به نتیجه برسد، موضوعی است که اخیرا مسوولان قوه قضائیه و معاون اول رییس جمهور را در مقام واکنش به اظهارات یکدیگر قرار داده است. این جدال لفظی بین مقامات قوه قضائیه همچون رییس و سخنگوی آن از یک سو و معاون اول رییسجمهور از سوی دیگر در شرایطی که پرونده بزرگترین فساد اقتصادی کشور مطرح است، رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است، اگرچه آغاز ماجرا را محمدرضا رحیمی کلید زد آن هنگام که گفته بود «هیچکدام از قوا برای برخورد با مفسدان اقتصادی به همراهی دولت نیامدند.» این اظهارنظر بلافاصله با واکنش غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه مواجه شد. واکنشی که میرود حالتی سریال گونه به خود بگیرد. اژهای در یکی از نشست های مطبوعاتی خود در این باره گفته بود که «اظهار تاسف میکنم از صحبتهایی که گفته میشود که مجلس یا قوه قضائیه در این باره همکاری نکردهاند. اکنون یکی از فشارهایی که روی دستگاه قضایی وجود دارد به خاطر برخورد با مفسدان اقتصادی در ردههای بالا است. اگر اکنون فشارها زیادتر شده به دلیل این است که دستگاه قضایی در حال برخورد با مفسدان در ردهقدرت و رده بالا است.»
پس از آن رییس قوه قضائیه هم وارد ماجرا شد و در نشست مسوولان عالی قضایی نسبت به اظهارات رحیمی واکنش نشان داد. آیتالله صادق آملی لاریجانی در سخنانش بدون آنکه اشاره مستقیمی داشته باشد، گریزی هم به سخنان و پرونده قضایی معاون اول رییسجمهور داشت. معاون اولی که به گفته سخنگوی قوه قضائیه «اتهاماتی متوجه او است.» محسنی اژهای در این باره گفته بود: «در مورد معاون اول رییسجمهور، اتهام متوجه ایشان هست، ولی این اتهام باید رسیدگی شود تا ببینیم منجر به محکومیت یا تبرئه ایشان میشود.» وی این اواخر هم گفته بود که پرونده رحیمی همچنان مفتوح است. پس از آن رییسجمهور با اشاره به سخنان مسوولان دستگاه قضایی مبنی بر اتهام مالی محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور، از رسیدگی به پرونده وی استقبال کرد و همزمان خواهان رسیدگی به شکایات معاون اول از برخی افراد شد. اگرچه پس از آن دیگر خبری از این موضوع نبود تا اینکه اظهارات رحیمی درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی، رییس قوه قضائیه را واداشت تا به اظهاراتی بپردازد که روی آن میتوانست با برخی مقامات دولتی باشد.آیتا... آملی لاریجانی در آن جلسه، حفظ حرمت افراد و اشخاص را دلیل سکوت قوه قضائیه در برابر «اظهارنظرهای غیرمسوولانه و غیرمنصفانه برخی مسوولان» دانسته و گفته بود: من برای حفظ حرمت این افراد تابه حال سخن نگفتهام؛ اما متأسفانه حالا ما شدهایم محکوم علیه و مدعی علیه و کسانی مدعی شدهاند. اما این افراد اگر احساس میکنند نیاز است، من بیان میکنم که چرا قوه قضائیه همکاری نکرده و لذا اعلام میکنم اگر ما حفظ حرمت میکنیم، دیگران نباید سوءاستفاده کنند و در مجالس رسمی حرفهایی مطرح کنند که توجیه عقلانی و عادلانه ندارد.
چرا یکدیگر را متهم میکنیم؟
اکنون پس از گذشت چند روز از آن واکنشهای مقامات قضایی به اظهارات رحیمی، معاون اول رییسجمهور در یک برنامه افتتاحیه و با دستمایه قرار دادن پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی فرصت را برای پاسخگویی به زبان تلویح و اشاره به مقامات قوه قضائیه مغتنم شمرد و همچنان بر اظهارات سابق خود تاکید کرد که «اگر این مجلس و این دولت دستشان به هم وصل شود میتوانند همه اینها را جراحی کنند؛ اما وقتی خودمان یکدیگر را متهم میکنیم، مردم چه قضاوتی خواهند کرد؟»محمدرضا رحیمی طی سخنانی در مراسم بهرهبرداری از ۲۰ دستگاه لکوموتیو و ۲۲ دستگاه واگن مسافری اینگونه آغاز کرد که «مدتی است که دعوا بر سر کشف
۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد سوءاستفاده مالی است. همه دعوا میکنند که ما آن را کشف کردهایم. خدا به هرکسی که آن را کشف کرده خیر دهد؛ اما مهم این است که کاری صورت گیرد تا این اتفاقها نیفتد و تکرار نشود.» به گزارش ایسنا، معاون اول رییسجمهور ادامه داد: ما اکنون در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال تلاش هستیم که همه چیز بر صفحه کامپیوتر بیاید و ببینیم که در کجای ایران چه کسی چه میزان وام دریافت کرده است. کار دشوار است، نمیگذارند.
از دیوان محاسبات ما را میزنند
رحیمی خاطرنشان کرد: در دیوان محاسبات یکی از مقامات به من گفت که تنها به میدان نرو که میزنند، ما گفتیم یاور باشید تا نزنند. امروز خودش یکی از زنندگان است. همه ما به برادری و محبت توصیه شدهایم. اصل دین، برابری و دوستی است و بیتردید اگر همه قدرتها را روی هم بگذاریم بر همه دنیا فائق میآییم و این سخن من از روی تجربه است. هنگامی که دو دست به هم میرسد و دو دل به هم پیوند میخورد انقلاب بزرگی رخ میدهد؛ اما از نزاع جز غیبت، تهمت و اتهامسازی چیزی در نمیآید.
کدام انحراف؟
وی افزود: واقعیت این است که این دولت حدود ۴-۵ ماه است که در معرض اتهام انحراف است. کدام انحراف؟ واقعیت این است که مفسدان قدرتمند نمیگذارند، بعضی از کارها انجام شود. امروز در راس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هستم؛ اما کار دشوار است و وقتی میخواهی شفاف کنی خود مدیران بعضی از بانکها مقاومت میکنند.
به نصایح رهبری گوش دهیم
رحیمی گفت: لازمه انجام کارها این است که خوبها دستشان را به هم بدهند. همین که به نصایح رهبری گوش دهیم، کافی است. قسم میخورم که در کشور تعدادی سازماندهی شدهاند برای اینکه اوقات مردم و مسوولان را به هم بریزند. یک جنگ روانی راه افتاده که همدیگر را در مقابل هم ببینند که این کار محصولی ندارد. در نزاع، بقای یک طرف مطرح است؛ اما ما به دنبال این هستیم که بقای همه تضمین شود.
راه رسیدن به بیکاری یک درصدی
رحیمی همچنین با بیان اینکه ایجاد یک میلیون و ۱۰۰ هزار شغل در سال گذشته محقق شده، اظهار کرد: اگر میهمانان خارجی ایران از این کشور خارج شوند، بیکاری در سال جاری یک درصد میشود.به گزارش فارس، معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه سال گذشته تعهد دولت برای ایجاد شغل یک میلیون و ۱۰۰ شغل بود، گفت: در واقع یک میلیون و ۴۰۰ هزار شغل سال گذشته ایجاد کردیم و امسال هم سعی میکنیم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل با وجود سختی کار ایجاد شود.
۳ هزار میلیارد واردات بدون ثبت گمرکی
وی تصریح کرد: سالها پیش یک نفر سه هزار میلیارد تومان واردات به کشور داشته، که گمرک باید آن را ثبت میکرد، اما خبر نداشت که چنین محمولهای وارد کشور شده است و معلوم نشد که این پولها صرف چه مواردی شده است. رحیمی ادامه داد: چند سال پیش نیز گفتند چند کامیون لوازم آرایشی دارد به کشور میآید که وقتی رسوخ کردیم متوجه شدیم آجر است نه لوازم آرایشی.
ارسال نظر