رویداد - مجمع جهانی اقتصاد:
ایران کسری بودجه دولتی ندارد
مجمع جهانی اقتصاد در تازهترین گزارش خود به بررسی تعادل بودجه دولتی در کشورهای مختلف جهان پرداخت که براین اساس کشور تیمور شرقی بهترین وضعیت و ایرلند بدترین وضعیت را دارد. به گزارش ایسنا، ردهبندی مجمع جهانی اقتصاد براساس شاخص کسری بودجه دولتها و تراز بودجه دولتهای مختلف است. دولت تیمور شرقی از نظر مجمع جهانی اقتصاد مثبتترین تراز بودجه دولتی را داشته و اول شده است. کویت و آذربایجان هم ردههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. کشورهای قطر، نروژ، برونئی، آنگولا، عربستان، عمان و سنگاپور نیز ردههای چهارم تا دهم را به خود اختصاص دادند.
ایران نیز در این ردهبندی نوزدهم شد. جالب اینجا است که در ردهبندی منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد تنها ۲۲ کشور از ۱۴۲ کشور دارای تعادل بودجه دولتی مثبت بوده و تعادل بودجه دولتی در سایر کشورها منفی است. یعنی این کشورها با کسری بودجه مواجهند. ایران از جمله کشورهایی محسوب میشود که با کسری بودجه دولتی مواجه نیست. اما ۱۰ کشور ایرلند، سوازیلند، کیپ ورد، آمریکا، بریتانیا، بوتسوانا، یونان، ژاپن، اسپانیا و هند بدترین وضعیت را از نظر تعادل بودجه دولتی دارند. در واقع این کشورها با بیشترین کسری بودجه دولتی مواجه هستند.
ایران در بین کشورهای منطقه خاورمیانه از نظر شاخص فوق ششم شده است. در ردهبندی قبلی مجمع جهانی اقتصاد، ایران با قرار گرفتن در رده ۴۳ جهان به عنوان کشوری معرفی شده بود که دارای کسری بودجه دولتی بوده و بودجه دولت آن تعادل لازم را ندارد.
سن امید به زندگی در ایران ۷/۷۱ سال است
در همین حال مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش، سن امید به زندگی را در ایران ۷/۷۱ سال اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، با این میزان سن امید به زندگی ایران در بین ۱۴۲ کشور جهان به طور مشترک با گرجستان در رده ۸۶ قرار گرفت. در ردهبندی قبلی مجمع جهانی اقتصاد، سن امید به زندگی در ایران ۴/۷۱ سال اعلام شده بود. ژاپن با سن امید به زندگی ۹/۸۲ سال در صدر قرار گرفته و هنگکنگ و سوئیس نیز دوم و سوم شدند. استرالیا، اسپانیا، ایسلند، ایتالیا، سوئد و سنگاپور در ردههای بعد قرار دارند.
در پایین این ردهبندی نیز دو کشور آفریقایی لسوتو و زیمبابوه با سن امید به زندگی ۴/۴۵ سال قرار گرفتند. در بین کشورهای منطقه خاورمیانه ایران تنها بالاتر از مصر با سن امید به زندگی ۳/۷۰ قرار گرفت. ترکیه نیز با سن امید به زندگی ۱/۷۲ سال یک رده بالاتر از ایران جای گرفت. ایران در این ردهبندی بالاتر از کشورهایی مانند مراکش، اندونزی، اوکراین، تایلند، روسیه و هند قرار گرفت.
ارسال نظر