ایران چه زمانی شورای انتقالی لیبی را به رسمیت می شناسد؟
تامل دیپلماتیک در گسترش مناسبات با لیبی جدید
مهمانپرست: متناسب با نهادینه شدن مشارکت مردم لیبی در اداره کشورشان، سفرهای لازم بین مقامات دو کشور انجام خواهد شد
دنیایاقتصاد- مجید اعزازی: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه گسترش مناسبات دیپلماتیک میان ایران و مقامات شورای انتقالی لیبی را به «استقرار دولت مردمی و نهادینه شدن مشارکت مردم» در امور این کشور موکول کرد. پیش از این، محمود الجبریل، معاون شورای ملی انتقالی لیبی که سمت نخستوزیری شورای ملی انتقالی لیبی را نیز عهدهدار است، روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که دولت جدید لیبی طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده تشکیل خواهد شد.
عکس: ایرنا
مهمانپرست: متناسب با نهادینه شدن مشارکت مردم لیبی در اداره کشورشان، سفرهای لازم بین مقامات دو کشور انجام خواهد شد
دنیایاقتصاد- مجید اعزازی: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه گسترش مناسبات دیپلماتیک میان ایران و مقامات شورای انتقالی لیبی را به «استقرار دولت مردمی و نهادینه شدن مشارکت مردم» در امور این کشور موکول کرد. پیش از این، محمود الجبریل، معاون شورای ملی انتقالی لیبی که سمت نخستوزیری شورای ملی انتقالی لیبی را نیز عهدهدار است، روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که دولت جدید لیبی طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده تشکیل خواهد شد. به گفته وی، «این دولت جدید متشکل از نمایندگان مناطق مختلف لیبی خواهد بود.»
روز شنبه هفته جاری نیز علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با معاون وزیر خارجه کشورمان گفته بود: «گرچه وزیر خارجه با رییس شورای انتقالی لیبی گفتوگویی تلفنی داشته است، اما کمیسیون از وزارت خارجه خواست شورای انتقالی لیبی را به رسمیت بشناسد.» چین، تازهترین دولتی است که دو روز قبل شورای انتقالی لیبی را به رسمیت شناخته؛ اما ایران هنوز در این باره اقدامی رسمی انجام نداده است.
در همین چارچوب بود که مهمانپرست دیروز در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره دعوت صالحی از رییس شورای انتقالی لیبی برای سفر به ایران گفت: ما قبلا مواضع کشور را اعلام کردیم. ما با مردم لیبی و حرکت علیه ظلمهایی که در حق مردم انجام میشد، همراهی داشتیم و کمکهای انسانی خود را در طول این تحولات برای مردم لیبی ارسال کردیم و با مسوولان شورای انقلابی در تماس بودیم.
وی افزود: آخرین موضوعی که به اطلاع مردم رساندیم تماس تلفنی صالحی با عبدالجلیل رییس شورای انتقالی بود و هم از ایشان برای سفر به ایران دعوت شده و هم از آقای صالحی دعوت کردند که سفری به لیبی داشته باشد.
مهمانپرست ادامه داد: معتقدیم هر چه سریعتر یک دولت مردمی که از راهکارهای قانونی و با مشارکت همه گروههای مختلف مستقر شود، میتواند زمینه را برای تسریع در توسعه روابط فراهم کند.
بازگشت سفیر ایران به لیبی در اسرع وقت
مهمانپرست درباره زمان سفر صالحی به لیبی و همچنین زمان بازگشت سفیر ایران به لیبی نیز گفت: سفیر ما در لیبی در سریعترین زمان ممکن در محل سفارت مستقر خواهد شد. ایران جزو چند کشور نادری بود که در تمام دوران بحرانی که در داخل لیبی در جریان بود به فعالیتش ادامه داد. سفارت ما هیچ گاه تعطیل نشد و به نشانه اعتراض به خاطر سرکوب مردم توسط دولت، سطح سفارت کاهش پیدا کرده بود.
وی افزود: سفیر ما در ایران بود؛ ولی در پایینترین سطح ممکن حضور سفارت و فعالیت آن برای رصد کردن مسائل این کشور ادامه داشت.
به گفته وی، بعد از اینکه شورای انتقالی و مردم توانستند به پایتخت تسلط یابند و تماسهایی بین مقامات ایران و شورای انتقالی برقرار شد، آنها درخواست کردند که سطح روابط را مجددا در حد سفیر ادامه دهیم و ما از این کار استقبال کردیم. سفیر ما در اسرع وقت در محل نمایندگی مستقر خواهد شد.
مهمانپرست همچنین گفت: متناسب با استقرار دولت مردمی و نهادینه شدن مشارکت مردم در اداره کشورشان حتما سفرهای لازم بین مقامات دو کشور انجام خواهد شد.
واکنش به اظهارات تازه آمانو
مهمانپرست در واکنش به تازهترین اظهارات آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه شفافیت ایران برای رفع نگرانی غرب کافی نبوده و ایران هنوز همکاری لازم را ندارد، گفت: همانطور که بارها اعلام کردیم فعالیتهای هستهای کشور ما کاملا صلحآمیز است و در گزارشهای متعدد آژانس نیز تایید شده است.
وی اظهار کرد: ما به فعالیتهای خود با همکاری آژانس و زیرنظر بازرسان این سازمان ادامه میدهیم و در سایه این همکاریها باید از حقوق کامل خود نیز بهرهمند شویم.
مهمانپرست همچنین در واکنش به سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که گفته با توجه به راهاندازی نیروگاه اتمی بوشهر، ایران نباید در زمینه غنیسازی فعالیت کند، گفت: اگر نظر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این است که با داشتن نیروگاه اتمی بوشهر و فعالیت آن نیازی به غنی سازی نیست فکر میکنم ایشان به مسائل مربوط به فعالیتهای هستهای به خوبی اشراف نداشته باشد. زمانی که تاسیسات هستهای در یک کشور فعالیت میکند، به این معناست که برای تداوم این کار و گسترش بهرهمندی از دانش هستهای در زمینههای صلحآمیز نیاز به تامین سوخت آن است و برای تهیه سوخت باید غنیسازی دنبال شود.
نظرمان برای مذاکره با ۱+۵ تغییری نکرده است
وی در پاسخ به سوالی درباره نامه جدید سعید جلیلی دبیر شورایعالی امنیت ملی به کاترین اشتون؛ رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و جزئیات آن گفت: ارسال نامه خانم اشتون به آقای جلیلی و پاسخ آن، یک مساله طبیعی است. قبلا اعلام کردیم آمادگی گفتوگو با ۱+۵ به منظور همکاری حول نقاط مشترک وجود دارد و هیچ تغییری در نظرات کشور ما ایجاد نشده و در یک فضای مثبت و سازنده با رویکرد تعاملی میشود سوءتفاهمی که برای آژانس به وجود آمده برطرف شود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره طرح گام به گام روسیه برای احیای مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت: نشست بین کارشناسان دو کشور در جریان است و طرح در حال بررسی است و بعد از مشخص شدن جزئیاتش نظراتمان را اعلام خواهیم کرد.
توصیه به اعراب
نشست شورای همکاری خلیجفارس و اعلام نگرانی اعضای این شورا از فعالیتهای هستهای ایران سوال دیگری بود که در کنفرانس مطبوعاتی دیروز سخنگوی وزارت خارجه مطرح شد. مهمانپرست در واکنش به این موضوع با بیان اینکه در این زمینه موضع خود را اعلام کردیم، گفت: کشور ما برای حفظ ثبات و امنیت منطقه به همکاریهای بین کشورهای منطقه معتقد است.
وی افزود: مسائلی مطرح میشود تا فضایی را علیه کشور ما در منطقه ایجاد کنند و تحرکات در این زمینه ناشی از موج ایران هراسی و به منظور ایجاد اختلاف در بین کشورهای منطقه است و اینگونه حرکات خواست مخالفان جهان اسلام و کشورهای منطقه را تامین میکند.
مهمانپرست اضافه کرد: بهتر است کشورهای منطقه با هوشیاری و تدبیر راههای تعامل، همکاری، وحدت و همگرایی را دنبال کنند.
اظهارات وزیر دفاع آمریکا اهمیتی ندارد
مهمانپرست همچنین در واکنش به اظهارات جدید وزیر دفاع آمریکا که گفته است وقوع انقلاب دیگری در ایران حتمی است، اظهار کرد: اینکه وزیر دفاع آمریکا چه مطالبی را گفته برای ما اهمیتی ندارد. مقامات آمریکایی به خاطر مشکلاتی که با آن روبهرو هستند، برخی اوقات اظهاراتی را مطرح میکنند که به هیچ وجه قابلیت توجه و پیگیری ندارد؛ بهخصوص مقامات نظامی که سابقه داشته و مطالبی را داشتهاند که پایه و اساسی در آن دیده نمیشود.
ارسال نظر