بازتاب وعده یارانه ۳برابری
دنیای اقتصاد- رییس سازمان بازرسی کل کشور میگوید: وعده تازه رییس جمهور برای سه برابر کردن یارانه نقدی «پشتوانه مالی» ندارد. مصطفی پورمحمدی در جمع فعالان اقتصادی استان سمنان همچنین گفته است: «افزایش پرداخت یارانهها، غیرکارشناسی و ناصحیح است. حتی مبلغی که امروز به عنوان یارانه پرداخت میشود، منابع کافی ندارد و پرداختها خارج از مقیاس و معیار قانونی است.» محمود احمدینژاد، رییس جمهور روز چهارشنبه در اجتماع کارگران از امکان افزایش یارانه نقدی تا سه برابر خبر داد. واکنش رییس سازمان بازرسی کل کشور به وعده جدید احمدی نژاد:
۳ برابر کردن یارانهها پشتوانه مالی ندارد
حتی مبلغی که امروز به عنوان یارانه پرداخت میشود، منابع کافی ندارد و پرداختها خارج از مقیاس و معیار قانونی است
دنیای اقتصاد- در حالی که رییسجمهور در جدیدترین وعده خود گفته است «جا دارد یارانه نقدی تا سه برابر افزایش پیدا کند» رییس سازمان بازرسی کشور در واکنش به این سخنان می گوید:«این حرف حتما غیرکارشناسی و غلط است و پشتوانه مالی ندارد.» مصطفی پورمحمدی که در جمع فعالان اقتصادی سمنان سخن میگفت، همچنین تاکید کرد:«سازمان بازرسی اعلام میکند که افزایش پرداخت یارانهها، غیرکارشناسی، ناصحیح و بدون پشتوانه مالی است. اعلام میکنیم حتی مبلغی که امروز به عنوان یارانه پرداخت میشود، منابع کافی نداشته و پرداختها خارج از مقیاس و معیار قانونی است.» محمود احمدی نژاد، روز چهارشنبه در جمع کارگران گفته بود:«با توجه به اینکه با قیمت امسال، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه در سطح کشور توزیع شده و فقط ۴۰ هزار میلیارد از آن به طور مستقیم به مردم پرداخت شده و میشود، جا دارد یارانه نقدی تا سه برابر افزایش پیدا کند.»
واکنش به تازهترین وعده رییس جمهور درباره امکان سه برابر شدن یارانه نقدی در حالی مطرح می شود که پیشتر هم برخی وعدههای او همچون اعطای یک هزار متر زمین رایگان به هر خانوار ایرانی، پرداخت یک میلیون تومان به هر نوزاد، اعطای ۷ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای گسترش طرح مسکن مهر، ایجاد ۵/۲ میلیون شغل در سال ۹۰ و دو برابر کردن تعداد دانشجویان دکتری نیز با اعتراضات و انتقادات بسیاری روبهرو شده بود و به اعتقاد شماری از نمایندگان مجلس بسیاری از این وعدهها هنوز رنگ اجرایی شدن را به خود ندیده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور اما در اتاق بازرگانی سمنان با اشاره به بحث هدفمندسازی یارانهها گفت: هدفمندسازی یارانهها بسیار مهم بود، اما مسیر دقیق و حساس است و روی ارتفاع حرکت میکند، اگر مراقب نباشیم یک پرتگاه کنارش است. این طور نیست که حتما به نتیجه مثبت منتهی خواهد شد. مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند بخشی از قانون هدفمند کردن یارانهها که مربوط به تولید است عمل نشده است. اگر این بخش عمل نشود نگرانی ما این است که این قانون ناکام بماند.
مگر رهبری نگفتند وعده غیرعملی ندهید؟
به گزارش ایسنا، پورمحمدی افزود: مگر مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با هیات دولت نفرمودند که وعده غیرعملی ندهید؟ چرا باز هم وعده میدهید؟ از مسوولان و کارگزاران محترم در تمامی سطوح کشور درخواست میکنم نسبت به وعدهها و تعهدات، محاسبات کارشناسی شود. وقتی به مردم میگوییم میخواهیم این پول را بدهیم برای آنها این تلقی ایجاد میشود که کارهای کارشناسی انجام شده و به زودی این پول پرداخت میشود. من تعجب میکنم چرا این حرف زده شد. الان تعهد تولیدکننده را نمیتوانیم بدهیم، چه برسد به اینکه وعده بدهیم یارانهها افزایش مییابد.وی ادامه داد: رعایت مقررات و ضوابط در دستگاههای دولتی ضعیف است، اما بیانضباطی، عدم رعایت قانون و مقررات عام و فراگیر است. ریشه این کار نیز، اول جامعه حقوقی است. اگر ما قانون را محترم شمرده و رعایت کنیم میتوانیم سایرین را به رعایت قانون دعوت کنیم.
چرا برخی مصوبات اجراشدنی نیست؟
پورمحمدی همچنین در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بازرسی استان سمنان گفت: مردم ما به مسوولان خود اعتماد و مسوولان خود را قبول دارند و با آنها احساس یکدلی میکنند، لذا اگر انتقادات تندی دارند، به این معنی نیست که از ما جدا هستند.پورمحمدی با بیان اینکه نباید در کشور به کسی اجازه بدهیم که قانون را زیر پا بگذارد، تاکید کرد: اگر قانون هم دارای ایراد، عیب و مشکل است، باید قانون را درست کنیم.
وی با انتقاد از اجرایی نشدن برخی از مصوبات گفت: اگر پول و بودجه نیست، چرا مصوبات را تصویب میکنیم؟ اگر کمبود بودجه و از لحاظ مالی مشکل وجود دارد، مصوبات را لغو کنیم، چرا برخی مصوباتی که تصویب میشود اجراشدنی نیست؟ وزیر اسبق کشور اظهار کرد: اگر برنامهای قابل اجرا نیست، چرا تصویب میشود؟ چرا وعده اجرایی شدن آن را میدهیم؟ اگر مصوبات زیادی تصویب شود ولی هیچکدام اجرایی نشود، کاهش اعتماد جامعه را به دنبال خواهد داشت.
پورمحمدی با اشاره به بخش دیگری از بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرد: اگر کسی به تندی و تلخی انتقاد میکند، نباید به او برچسب ضدنظام و ضددولت بزنیم، به تعبیر مقام معظم رهبری، ما باید این انتقاد را هم قبول کنیم، هر چند تند و تلخ باشد.
ارسال پرونده اختلاس استانداری تهران به قوه قضائیه
پورمحمدی در جمع خبرنگاران نیز در واکنش به خبر اختلاس در استانداری تهران گفت: در خصوص پرونده استانداری تهران آنچه گفتیم دیگر تکرار نمیکنیم. پروندهای بوده که در حال حاضر به قوه قضائیه ارسال شده و باید رسیدگی قضایی صورت گیرد.وی گفت: البته بخشی از پرونده سال گذشته منجر به حکم شد و یکی، دو نفر بازداشت شدند که اعلام شد؛ ولی مراحل دیگر آن ادامه پیدا میکند.
عکس: حمید جانیپور
ارسال نظر